跳至

首頁

尾頁

大宅

早晨...今日希望靖會有進步啦...今日我又好有期望了...
靖靖一向唔會令我失望
可能1:30pm我又死狗錦?-(

大宅

morning

kk,
好奇問下(可以唔答),你係咪freelancer定老闆,咁好可以帶到靖靖番學?-(

唔好c狗,可能今日喜出望外呢!加油吧!

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

morning:mrgreen:

翡翠宮

好媽媽勳章

早晨 ~~

kk,
唔好太擔心... 靖靖會一日比一日慣o架哪....

大宅

原文章由 weewee 於 07-10-12 09:34 發表
morning

kk,
好奇問下(可以唔答),你係咪freelancer定老闆,咁好可以帶到靖靖番學?-(

唔好c狗,可能今日喜出望外呢!加油吧!

yes i am freelancer 老闆...
工作範圍咩都做...包括通渠免棚...不過包通唔包漏 haha...
有需要call我...24小時營業(照顧靖靖時間除外)

其實我用自己食lunch時間去帶靖靖返學我食1:00 靖靖返 1:30 我2:00前要回去工作...

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

ic...真係一個偉大慈父:D
原文章由 靖之父 於 07-10-12 09:54 發表

yes i am freelancer 老闆...
工作範圍咩都做...包括通渠免棚...不過包通唔包漏 haha...
有需要call我...24小時營業(照顧靖靖時間除外)

其實我用自己食lunch時間去帶靖靖返學我食1:00 靖靖返 1:30 我2:00前要回去工作... ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

kk,
在家多 d 攬靖靖, 俾佢知道你愛佢,
送返學前 & 放學後攬多 d ,
讓靖靖覺得你與她同行.

[ 本文章最後由 mat媽 於 07-10-12 10:08 編輯 ]

大宅

蘋果妹好cute啊!一家四口好sweet啊!

btw,蘋果媽你瘦左好多呀!
原文章由 applecarey 於 07-10-12 09:54 發表
上星期同妹妹再影相

得閒嘗面睇下

http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-10-05/yuet_ching.html

by the way
個日係studio123
見到小肥,泡菜細個D靚相
真係超可愛

而家我地的BB,變晒小朋友lu
個個都開始返學:si ...

翡翠宮

好媽媽勳章

蘋果媽,
蘋果妹好可愛呀... 尤其戴頭巾, 好襯...
ee 變態 d, 鐘意佢坐廁所仔個喊樣....
蘋果仔同妹, 真係好似樣呀... 蘋果仔好緊張呀 ? 咁嚴肅o既 ...
不過, 最靚女最上鏡果個, 都係阿媽... 成個家姐咁.... ...

乜有泡菜相係上面咩 ?? 扁咀喊 都 show 出o黎 ??

禁止訪問

睛靈勳章

翡翠宮

好媽媽勳章

原文章由 applecarey 於 07-10-12 10:26 發表
thanks....joanne , weewee

上個月開始返part time 補習
所以又要睇住2個細
又要返工
瘦左D

joanne
泡菜個張係著禮服
靚仔相

好鬼型仔個D

哦 ~~ mat 仔成個公子咁, 泡菜似佢跟班果張....

大宅

原文章由 靖之父 於 07-10-12 09:19 發表
早晨...今日希望靖會有進步啦...今日我又好有期望了...
靖靖一向唔會令我失望
可能1:30pm我又死狗錦?-(

morning

kk,

唔駛禁擔心,小朋友係會慢慢適應。我覺得佢地禁細,唔係好識要面對同家人分離。Chloe都返左成個月學,初初唔喊,跟著喊左幾日,通常我一走就好快收聲,到宜家我臨送佢入課室前要嗲下抱下,然後交俾老師,佢有時會笑住拜拜,有時都扁下咀,不過轉頭就冇野。我覺得做父母真係少d EQ都唔得,見佢喊係唔開心,但唔忍心佢又點會成長?所以我同Chloe講好佢要返學,媽媽要返工,將佢交俾老師後就頭也不回就走,千祈唔好俾期望佢佢喊你就唔會走。

講起啟思,我comment就麻麻,所以交左留位費都冇讀。深灣軒個間d admin就認真差 ,d入學通知打錯曬,交完留位費又叫你交,我帶Chloe上過佢d playgroup,我覺得安排麻麻同唔係好乾淨,所以寧願捱貴學費:tongue:

大宅

原文章由 annamjyeung 於 07-10-12 10:30 發表

morning

kk,

唔駛禁擔心,小朋友係會慢慢適應。我覺得佢地禁細,唔係好識要面對同家人分離。Chloe都返左成個月學,初初唔喊,跟著喊左幾日,通常我一走就好快收聲,到宜家我臨送佢入課室前要嗲下抱下,然後交俾老師,佢 ...

thx!!!
今日我要做得更好...靖靖都會一樣...

大宅

原文章由 jolo 於 07-10-12 10:28 發表

哦 ~~ mat 仔成個公子咁, 泡菜似佢跟班果張....

邊張呀...

大宅

早晨~~~

好多日無上黎, 仲開左新板添, 剛剛追左少少你地E兩日既留言,

weewee,
謙謙讀得唔開心咩? 只係喊係咪呀? 其實好多小朋友都會喊, 但唔代表佢地唔鍾意返學架. 謙謙只係開左學無耐, 比d時間佢啦. 不過我想知點解你會覺得間學校唔好呀? 其實你心目中, 咩學校先算係好呀?

大宅

原文章由 jolo 於 07-10-11 16:51 發表

我o地果區, 真係無咩 n1 揀... 唔係, 之前我都唔會係得寶交埋留位費....
泡菜間, 我最鐘意佢主要教材, 都係老師親手做... 好似每兩星期一主題, 老師會有一本大o既用o黎上堂, 過左果兩星期, 每個學 ...

原來你會同泡菜溫學校派既書架, 好好呀你~~ 悠悠又係兩,三個星期有一本書仔派比佢地, 不過我無同佢喺屋企睇過架.

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 彥彥公主 於 07-10-11 17:15 發表

我間係教會學校幼兒園,2600多元,包早午餐,全日,haha,好抵!學校都唔錯,但真係好細,活動範圍好少,不過我見小公主讀得幾開心,我打算k1都繼續報囉,煩少樣! ...

公主媽,
我間都好抵,又係全日,都你一樣包呢幾樣野,仲有生果.
晴晴都好like玩.宜家仲成日要校長同佢一齊,行開都唔得.

大宅

原文章由 彥彥公主 於 07-10-11 17:15 發表

我間係教會學校幼兒園,2600多元,包早午餐,全日,haha,好抵!學校都唔錯,但真係好細,活動範圍好少,不過我見小公主讀得幾開心,我打算k1都繼續報囉,煩少樣! ...

悠悠間半日$2800. 只包茶點. 學校好細, 活動範圍又係好少, 初初公公陪悠悠返學, 仲話學校d玩具好"豆泥". 不過我幾鍾意學校d老師, 因為開學個多月, 我已同班主任通過好多次電話, 所以我都幾清楚悠悠喺學校既情況.

首頁

尾頁

跳至