跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 2005年12月媽咪會

joviemum
我唔係呀,在職媽咪先岩!我無請工人,而家我返工時由我99睇住囝囝先,我都諗緊要唔要請工人,但聽好多人講到D菲傭好麻煩,我又驚自己都請著D衰人,點好呢?你有無D經驗可以指教一下呀!

cecilau
恭喜你!你個時間真係幾好,唔駛驚工人攪唔掂2個小朋友!我會係私立生,我個case俾番上次個醫生好d,因為上次開刀都嚇左佢一跳,怕第二個醫生唔知會點!

洋房

Cecilau,

sorry, 上次打錯你個名 , 我睇開董曉芳佢d期好鬼密ga,上次個余醫生話照唔到預產期只係話大約12月頭,我個簽名就係自己上網用對上1次m到計出黎, 係12月4號, 正確日期要下星期見醫生先知, 跟著拎埋佢封信去政府排隊!

Gia,
orr...未好law有99幫你揍放心d, 我邊有心得ar...我都俾工人煩到c咁濟, 我個工人由我臨生做到而家,上個月突然話唔做老公有女人要返去處理 , 我搵左個新既下個月返工, 最慘係我個囡好跟我舊工人同埋佢揍newborn真係好掂,我完全唔駛擔心,有時佢仲教番我轉頭, 佢而家走驚個囡掛著佢又唔肯跟個新工人就c火la, 請工人真係撞手神ga....你99幾大年紀? 如果真係搞唔掂你都要物色下工人或者考慮請d本地parttime幫下手

dream,
oscar即唐氏一站式檢查你可以去私家or 威爾斯book,
威爾斯可打 tel: 26326412 預約

子爵府

GIA,
咁你真係要考慮請工人啦. 因為湊兩個真係好辛苦的, 仲要你兩個都咁細. 你上次有d乜野咁驚險呀?

joviemum
咁你要換工人又真係幾煩呀? 好在我而家個工人都幾好, 又係由我仔仔出世開始做, 我仔仔好跟佢的. 佢以前都湊過兩個, 所以我都好放心呀.

子爵府

我打算去QEH生,
而私家e生會睇冼世源,
你地呢 ??
我不知幾開胃,
又食得又訓得,
都吾知有無BB既??
我除左m 姐姐無到之外,
一切正常無變wor ~~~

禁止訪問

子爵府

貓姐
====
今曰多吾多人登記??

禁止訪問

子爵府

由 貓姐 於 2005-04-13 20:00:42

bbccqq,

唔多, 我9點幾去到 8號, 到我11點幾走, 都係派到15號

你去邊度生 ??

禁止訪問

別墅

joviemum
其實99揍有99煩惱,工人又有工人煩惱,你呢d情況都常見!希望你新工人聽教聽話,妥妥當當啦!我真係要度一度點好呀!

cecilau
3年抱2幾頭頭呀!我上次手術時,醫生同我開既位置居然條血管好大,d血係咁標,醫生見唔對路,拿林用左15min做完個手術,唔駛輸血!好彩!今次都要開刀,所以米搵佢law!

侯爵府

好媽媽勳章

Gia 寫道:
我唔係呀,在職媽咪先岩!我無請工人,而家我返工時由我99睇住囝囝先,我都諗緊要唔要請工人,但聽好多人講到D菲傭好麻煩,我又驚自己都請著D衰人,點好呢?你有無D經驗可以指教一下呀!

我都係在職媽媽,而家大仔俾老媽子湊,不過我打算第時請個工人湊兩件。其實我都唔太放心傢,不過我會搵老豆/媽子o向屋企睇住個工人!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

侯爵府

好媽媽勳章

bbccqq 寫道:
我打算去QEH生,
而私家e生會睇冼世源,
你地呢 ??
我不知幾開胃,
又食得又訓得,
都吾知有無BB既??

我上一胎陀仔又係好舒服,食得行得訓得玩得,由頭到尾都好舒服傢!不過呢胎唔知做乜,食乜都反胃,除左訓覺既時間之外都會隨時作嘔。我d屋企人已經開晒盤話我呢次生女,因為情況同上次好大分別喎。

禁止發言

侯爵府

好媽媽勳章

kp,

恭喜晒你呀!
睇黎你好有計劃喎~!

複式洋房

tsznok:

不好意思遲了回覆. 我都是特別怕他會在床上一個飛身趴落我個肚上.

昨天流了數滴啡色的分泌, 我立刻睡在床上一動也不動. 我老公幫我照顧囝囝. 今天他抱了囝囝去我奶奶到, 我可以不用落床.

貓姐:
原來你是住大埔? 我都是. 可能當我們大肚時會在某一個地方見到.
[

洋房

bbccqq,
我都見你地傾過qe有條龍係俾公務員, 唔知威爾斯有冇呢? 我上次就跟番大隊做產檢, 我同我老公都好鐘意威爾斯, 9/f d姑娘阿姐都好好人ga, 走個時我都整兩打西餅俾佢地嘆, 所以唔知qe個便d環境點樣呢?
我胎阿囡時都係好舒服, 希望如你所願真係囡黎la!
bbccqq 寫道:
我打算去QEH生,
而私家e生會睇冼世源,
你地呢 ??
我不知幾開胃,
又食得又訓得,
都吾知有無BB既??

洋房

kp,

你又好似我個咁睇左余醫生先,我就照唔到la要再等下星期三睇董醫生時再照旖, 你係未搵董醫生接生ar? 我聽聞佢而家好少幫人接生反而專注睇不育,你有冇聽過?

kp061078 寫道:
各位12月準媽媽好!

我都係睇董曉芳醫生,我28/3 用棒棒 check bingo,打去 book要15/4先有得睇,因為我 LM 係19/2 ,(不過根據體溫表排卵係17/3),我怕到 15/4巳經8weeks太遲,於是心急係6/4睇左余啟文,佢係肚一照就照到粒豆,有0.6cm,佢話大約5 weeks喎! 好開心!!
今個星期五會去馬鞍山健康院排期,下次董醫生產檢係22/4,到時應該睇到BB心跳,好想快o的到!!

大宅

我係廣華登記左,仲洗唔冼登记健康院呀?兩者有咩分別呀? ?-(

禁止訪問

子爵府

.由 joviemum 於 2005-04-14 15:42:28

bbccqq,
我都見你地傾過qe有條龍係俾公務員, 唔知威爾斯有冇呢? 我上次就跟番大隊做產檢, 我同我老公都好鐘意威爾斯, 9/f d姑娘阿姐都好好人ga, 走個時我都整兩打西餅俾佢地嘆, 所以唔知qe個便d環境點樣呢?
我胎阿囡時都係好舒服, 希望如你所願真係囡黎la!

其實應該間間e院都有公務員隊架 ~~
但我吾肯定wor ~~~
我打算去 QE 生,
一來諗住平D,
二來可以睇下好吾好彩有二等房!

首頁

尾頁

跳至