跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

原帖由 tomato_mama 於 7-3-2011 11:31 發表

腳庳可能係血液運行得唔好,你試下平瞓,將腳尖指去床尾然後再指去天花板,每夜重覆40次,睇下會唔會好d,呢個都係產前運動嘅其中一個重作嚟嫁! ...

thank you tomato_mama
呢兩晚有 u 形 PILLOW攬住瞓,瞓得冧咗,加埋中醫,已經腳痺無咁嚴重喇.

大宅

BK Milk勳章

大家好,
多多指教!!
1月29係Last M,
宜家有5w3d,
預產期估計係11月4日.
聽日去聯合拎期,
大家會唔會食葉酸﹑維他命丸呀??

複式洋房

hello! 你地好, 我check到bingo一星期, 9/3見醫生, 預產期都係11月頭!
今次第一胎, 好緊張, 唔知點做, 請多多指教! 我成日肚痛, 正常嗎?

複式洋房

有無電話比我打去book呀? 你咩都做晒, 我咩都未做呀? 真失敗..........

原帖由 zarara188 於 11-3-5 12:34 發表
可以打電話去健康院book 定個期先架.
我都book 咗week 12 去, 到時會抽血, check小便, 聽小b 心跳, 度高, 磅重.......

至於醫院, 就係去book oscar, 結構等等.
我去咗威院, 只係book 到oscar 個期, 未有照結構的 ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 遊客(pauline) 於 7-3-2011 18:56 發表
大家好,
多多指教!!
1月29係Last M,
宜家有5w3d,
預產期估計係11月4日.
聽日去聯合拎期,
大家會唔會食葉酸﹑維他命丸呀??

我一早已經食elevit,香港類似的 materna,內含葉酸及多種鑛物質和維他命.

大宅

各位JM...我5WEEK+時明明照到BB係左邊...但係點解今日成日都覺得右下邊痛...
你地有無同樣情況呀?

男爵府

大家好!
我係7/2 last m. 宜家岩岩4個星期,預產期係11月14號,多多指教

洋房

Hello! 我係1月30日last m, 依家約5星期大。今天去了照ultra scan, 不過有點早了吧,其實只係見到好細的一點吧!

預計11月頭due date.

都未book政府醫院,通常要等幾耐先第一次見醫生?

原帖由 mavis_bb 於 11-3-7 21:26 發表
大家好!
我係7/2 last m. 宜家岩岩4個星期,預產期係11月14號,多多指教

別墅

我都係岩岩confirm左~
多多指教~hehe~

別墅

你地有無講俾屋企人/朋友知呀?
我淨係同屋企人講左..無話俾朋友知..
如果佢地問起我都唔知點答好..

大宅

好媽媽勳章

大家好,我last m 26-27/1,前日驗咗bingo,其實我唔想架,我想生龍仔,點知中咗, 情人節B
今次第二胎,咁快第二個所以乜都未ready,好驚搞唔掂2個,
而家有咗差不多5week,但已經好攰好眼瞓,成日反胃,乜都食唔落,今朝個肚痛到醒咗,勁想嘔,之後有少少啡,都唔知係唔係作x?

男爵府

原帖由 lamvsing 於 11-3-7 17:59 發表
HI ALL,
我岩岩CHECK 到有左,5W6D。
有無人會係QE 生?

我自己都未決定qe 定私家生呀

男爵府

原帖由 crystalnkp 於 11-3-8 04:28 發表
大家好,我last m 26-27/1,前日驗咗bingo,其實我唔想架,我想生龍仔,點知中咗, 情人節B
今次第二胎,咁快第二個所以乜都未ready,好驚搞唔掂2個,
而家有咗差不多5week,但已經好攰好眼瞓,成日反胃,乜都食唔落,今朝 ...

兔b都好呀~ 龍b乜都多人爭呀,好辛苦架~
同埋2個小朋友近d年紀, 都岩玩d呀~

複式洋房

原帖由 happy1213 於 11-3-7 20:38 發表
各位JM...我5WEEK+時明明照到BB係左邊...但係點解今日成日都覺得右下邊痛...
你地有無同樣情況呀?

醫生話只要不是一點超痛就唔駛驚架,因為個子宮係成個大,唔係只大BB果邊,所以有些抽痛係正常架!

大宅

我唔記得幾時last m~大約12月中,,2月中check到bingo,仲未去book產科覆診~

大宅

e+日日訓到豬咁...12個鐘變左基本訓覺時間...食3餐嘔4餐~

珍珠宮

畀面勳章

last M 係 21/1. 肚入面既小小白....係情人節後搞出黎既....

原帖由 小白妹妹 於 11-3-2 23:08 發表

我 last M 係 26/1. 肚入面既小小白....應該係情人節前後咁上下時間搞出黎既....

珍珠宮

畀面勳章

love4u,

我day 1係21/1,我排卵應該14/2,東區醫院點解講我預產係28/10

原帖由 lov4u 於 11-3-2 16:10 發表
我都係今朝用clearblue check bingo左, 但我5知幾時去睇e生? 我上次Day1係 19/1 排卵係11/2 ,照計我依家幾多weeks??

珍珠宮

畀面勳章

pigcat,

你應該係10月尾預產期,或者你係遲排卵,以醫生為準。

原帖由 pigcat 於 11-3-4 21:29 發表
各位你們好啊, 我又來報個到先
其實我都唔知我係咪入錯的, 因為我已經去睇過兩次醫生, 第一次醫生話個SIGNAL好唔明顯, 叫我留早上第一尿尿比佢攞去化驗所驗! 比左SAMPLE之後兩日, 醫生就叫我去睇報告, 話比我知有左 ...

男爵府

原帖由 bb女女 於 11-3-8 11:44 發表
pigcat,

你應該係10月尾預產期,或者你係遲排卵,以醫生為準。

好似話睇完個b既size之後, 個預產期就會好準架喇~

首頁

尾頁

跳至