跳至

首頁
34567...26

尾頁

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

大宅

原帖由 halololo0721 於 11-3-25 21:30 發表
如果用LM計,我預產期11/11。
但我M次次都唔準,around40-50days。
所以我今日第一次去醫院照超聲波,只係照到胎long,姑娘再約我2星期後返去照過再確實週數同預產期。
因此,我也會變為11月下旬的媽媽。多多指教。 ...

我可能係由11月下旬去到12月喇....

男爵府

唔好離棄我地呀~~
原帖由 小but 於 11-3-25 22:08 發表

我可能係由11月下旬去到12月喇....
proud of 米米

男爵府

我最快應該等到7WK先照呀
原帖由 halololo0721 於 11-3-25 21:30 發表
如果用LM計,我預產期11/11。
但我M次次都唔準,around40-50days。
所以我今日第一次去醫院照超聲波,只係照到胎long,姑娘再約我2星期後返去照過再確實週數同預產期。
因此,我也會變為11月下旬的媽媽。多多指教。 ...

proud of 米米

男爵府

咁都係…但係又好想成日見倒佢…
原帖由 dadabb2009 於 11-3-25 21:15 發表
工作比較忙,成日請假d野都係自己做番,自己同個b都辛苦!

proud of 米米

禁止訪問

男爵府

你有冇CHECK排卵?知唔知實際第幾WK?
原帖由 halololo0721 於 11-3-25 23:31 發表

唉!鬼叫我d M唔準咩!如果我d M準今日係7wks架!
我老公睇完超聲波好失望,仲諗住可以同阿b第一次見面。
佢話:阿b未出現...個感覺好唔實在!
proud of 米米

禁止訪問

別墅

sylvanianrabbit, 我第一胎去贊玉/瑪麗咁多次都只係照過一次(照結構),所以我係度諗,花時間去完都見唔多個b, 之後仲要開ot, 好似好辛苦咁,我仲有個大女呢,都要比時間陪佢!

sylvanianrabbit 於 11-3-25 23:00 發表
咁都係…但係又好想成日見倒佢… [/quote]

大宅

原帖由 sylvanianrabbit 於 11-3-25 17:08 發表
其實我自己都估左個, 不過去到同醫生講我遲排卵佢都係用LM計…惟有等產檢先, 不過一樣係11月下旬^^

我既情況同妳完全一樣呢~~~:loveliness:
如果用我LAST M計, 會係10月12-____-|||||

別墅

因為我有check住幾時排卵,所以都幾sure而家已經就嚟6 weeks, 但係我除咗唔嚟m同埋驗孕有positive result, 就一d懷孕的感覺都無,要到下星期四先睇婦科,呢個星期可否過得快d呀?

大宅

原帖由 dadabb2009 於 11-3-26 07:00 發表
因為我有check住幾時排卵,所以都幾sure而家已經就嚟6 weeks, 但係我除咗唔嚟m同埋驗孕有positive result, 就一d懷孕的感覺都無,要到下星期四先睇婦科,呢個星期可否過得快d呀? ...

到時你可以見倒閃閃了!yeah!

大宅

原帖由 halololo0721 於 11-3-25 23:57 發表

我冇check排卵架!
我同老公新婚後第一激...都冇理排卵...只係諗住趕住生兔仔...所以我地密密do...因為冇諗過一激即中。

真係好,第一個cycle就中!

大宅

原帖由 halololo0721 於 11-3-25 23:31 發表

唉!鬼叫我d M唔準咩!如果我d M準今日係7wks架!
我老公睇完超聲波好失望,仲諗住可以同阿b第一次見面。
佢話:阿b未出現...個感覺好唔實在!

你係week 幾照的?見倒啲咩?

大宅

原帖由 sylvanianrabbit 於 11-3-25 22:56 發表
唔好離棄我地呀~~

如果我個胎囊圓返就可以做返下旬。但醫生見醫院好爆所以先幫我留十二月二曰位。唔通十一月爆咗?
其實一曰未見閃閃一日都心卦卦。都未叫醫生寫紙。

大宅

原帖由 sylvanianrabbit 於 11-3-25 17:06 發表
^皿^其實我好鍾意整呢D表架~XD

咁就好啦, 以後有咩0既要列表就搵你了....

大宅

原帖由 sylvanianrabbit 於 11-3-25 17:08 發表
其實我自己都估左個, 不過去到同醫生講我遲排卵佢都係用LM計…惟有等產檢先, 不過一樣係11月下旬^^

我都係咁話啊, 如果我選擇開刀的話, 可能變0左11月中了, 等見0左醫生先confirm 到了....

禁止訪問

大宅

原帖由 halololo0721 於 11-3-26 10:07 發表

我LM3/2...
14/3用clearblue顯示2~3wks
然後睇醫生拎証明就用LM計我Edd11/11
我都有同佢講我經期唔準!
咁我照排政府同健康院,比左琴日25/3去醫院照超星波!姑娘話太早只係見到胎long,胚胎未生長,但有條胚胎既線係度,姑娘就 ...

我都係3月25日第一次檢查, Make sure 個胎0係子宮入面。 醫生都叫我1-2星期再返去, 我會兩星期後再去, 希望長得大d到時可以易睇d。

男爵府

勁呀!我都係第一擊呀! 只係做左2次…不過我地都覺得係第一次中呢^^" 其實我地冇唸住咁快架, 唸住生龍仔, 驚冇咁易中所以早2個月試下先, 估唔到一擊即中…我好開心呀, 兔仔有好多可愛公仔可以買XD
原帖由 halololo0721 於 11-3-25 23:57 發表

我冇check排卵架!
我同老公新婚後第一激...都冇理排卵...只係諗住趕住生兔仔...所以我地密密do...因為冇諗過一激即中。
proud of 米米

首頁
34567...26

尾頁

跳至