2012年媽媽會

跳至

首頁
34567...29

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

conniecheung 發表於 11-8-28 23:50
WELCOME我EDD 1/5 ,不過我都預左BB會過期.....因為第1胎過左3日,第2胎過左一星期要催生! :igiveup ...

我仔過左5日呀

珍珠宮

惠媽媽 發表於 11-8-29 00:10
花園街都OK我係面向太子方向右手邊有間舖買孕婦裝的價格1百至2百幾都有, 你可以行埋中間最尾車仔檔D打底褲 ...

我都要買褲, 前幾日去花園街睇唔岩, 過2日再去搵下先

複式洋房

你地甘快做左甘多野,我m遲左一日就check,中左,不過到依家都未去睇醫生呀,因成日都好肚痛,有d驚..但依家唔係一check到有,醫生就寫紙比我地去排,要6week先寫ke,甘咪好遲lor

大宅

雨晴B 發表於 11-8-29 11:01
買果D孕婦褲扣得唔得? 你知唔知我講邊D? 用普通有扣牛仔褲加落去令條褲變大D脹圍果隻 ...

我買果D全部有託腹包肚可放褲頭扣的, 係打底果D只合放褲頭扣的....個老闆娘話可以著到生, 生完又著得...
你係咪講呢D呀, 係街尾右手舖名"依時依侯"有幾多款式不過比車仔檔貴D, 你可以去睇吓

大宅

Qmummy 發表於 11-8-29 11:40
你地甘快做左甘多野,我m遲左一日就check,中左,不過到依家都未去睇醫生呀,因成日都好肚痛,有d驚..但依家唔係 ...

我4W CHECK有就寫信啦, 即日去排威院了....你小心D呀我無肚痛呀,係有D抽抽呀, 類似M前感覺陰吓陰吓...

因為現肚了D褲好窄, 所以要買孕婦褲著.............

你心態平衡D唔好時常當自己有BB, 要開放心情BB就唔會玩你了.....

我唔理人多昨日出旺角行幾粒鐘街街TIM.....SO HAPPY~~

別墅

大家好, 初來報到。
我DAY 1 係7月24日, 唔知係5月媽媽定4月媽媽呢?

由於我有2次小X經歷, 今次驗到有左, 戰戰兢兢, 立即看了遲醫師安胎.
他說我陀得唔穩, 要訓床一個月, 我話唔可以咁耐。佢就叫我訓一個星期。 但我訓左4日就返工啦, 因為未同公司講有o左, 唔可以請假太耐。

c+我睇開康翹Dr. Lo, 要9月14日先有得睇...會唔會太遲呢?

祝大家身體健康, 順順利利!

珍珠宮

惠媽媽 發表於 11-8-29 14:11
我買果D全部有託腹包肚可放褲頭扣的, 係打底果D只合放褲頭扣的....個老闆娘話可以著到生, 生完又著得...
...

我唔買包肚果D, 好熱GA....我買可放鈕(放大腰圍)果隻LEGING好D, 我好怕熱...

大宅

雨晴B 發表於 11-8-29 18:39
我唔買包肚果D, 好熱GA....我買可放鈕(放大腰圍)果隻LEGING好D, 我好怕熱...

2款都有呀, 向太子最尾車仔檔長$35, 3角骨$25咋....
我2款都有買呀, 著到生麻.....

大宅

asknowas 發表於 11-8-29 15:35
大家好, 初來報到。
我DAY 1 係7月24日, 唔知係5月媽媽定4月媽媽呢?
我都係24/7, 預產期1//5/2012
咁你小心D啦, 快D同公司講呀.
我都BOOK 左翹康沙田5/9, 忘記了係DR.NG OR DR. LO, 都唔會的小心D就OK~~
加油

大宅

咁少5月媽媽嗎? 好似無咩人氣咁.....

複式洋房

惠媽媽:我都有d怕怕地,因特別係瞓瞓下覺,好似會宮縮甘,超驚,雖然已經係第二胎,唔知點解都有d緊張,依家大家都只係3-5w,遲下就好多人ke la

asknowas :你係睇中醫話你唔穩?我到依家都未睇呀,我唸如果睇婦科唔知會唔會個胎太細,check唔到野,真係煩,我依家仲成日周圍去tim,c喇

別墅

Qmummy 發表於 11-8-30 09:13
惠媽媽:我都有d怕怕地,因特別係瞓瞓下覺,好似會宮縮甘,超驚,雖然已經係第二胎,唔知點解都有d緊張,依家大家 ...

因為我小X過, 所以特別緊張, 要去睇中醫安胎, 但其實好多人都話有左唔好食中藥。
你一直身體健康的話, 周圍去都唔怕啦, 不過唔好行太快。

別墅

惠媽媽 發表於 11-8-30 00:45
我都係24/7, 預產期1//5/2012
咁你小心D啦, 快D同公司講呀.
我都BOOK 左翹康沙田5/9, 忘記了係DR.NG OR DR. ...

盧醫生好好架, 解釋好詳細, 好有耐性。
不過我都BOOK 左張國良醫生, 一來平啲, 二來佢評價好好。9月6日可以睇啦, 希望順利見到閃閃啦

大宅

Qmummy 發表於 11-8-30 09:13
惠媽媽:我都有d怕怕地,因特別係瞓瞓下覺,好似會宮縮甘,超驚,雖然已經係第二胎,唔知點解都有d緊張,依家大家 ...

我暫時咩感覺都無, 媽媽話係遺傳架, 佢生4個都無D家族群都無害喜, 你盡量放鬆D就OK...

大宅

asknowas 發表於 11-8-30 10:35
因為我小X過, 所以特別緊張, 要去睇中醫安胎, 但其實好多人都話有左唔好食中藥。
你一直身體健康的話, 周 ...

其實你食嘢小心D, 唔好食涼食物呀食清淡D, 我就一齊如常....你睇吓以下LINK幫唔幫到你....

http://www.fooddb.com.hk/home.php#vegetable

大宅

asknowas 發表於 11-8-30 10:40
盧醫生好好架, 解釋好詳細, 好有耐性。
不過我都BOOK 左張國良醫生, 一來平啲, 二來佢評價好好。9月6日可 ...

係呀佢好貴嗎?大約幾錢呀, 我未睇過他呀...好期待下星期一見到BB閃閃啦.....

我只想搵沙田附近產檢, 唔洗遲D大住個肚都要出九龍睇咋......

男爵府

環保接龍勳章

mickyma 發表於 11-8-29 09:02
回覆 rabbit2010 的帖子

我個朋友同屋企人都係QE生( 公務員), 但係佢哋嘅經歷好痛苦噤, 因為有個生完後下 ...
唉! 真慘! 响公家醫院真係睇你好唔好運, 好運咪有心機幫你聯針. 唔好彩既話, 又加上唔夠人手咁我哋就真係"肉隨針板上". 任人魚肉.

係呀! 我昨日去咗Dr tsang度, 仁安 full 晒, 仲得少量法國同浸會. 結果我簡咗法國, 但今日都未覆我有無位.

我仲有塞藥呀! 你就好啦, 我開始搭巴士落車個陣有兩次想嘔想嘔咁, 幾驚真係嘔出來呀!

我昨日病咗lu, 食咗兩日中藥, 希望明日唔洗再食中藥啦!

asknowas  咁快就FULL? 4月定5月呀?  發表於 11-8-31 10:46

別墅

回覆 rabbit2010 的帖子

妳去Dr Tsang到見到心跳未? 佢話依家你幾多week? 噤你仲去唔去你做IUI 嗰個醫生到KEEP 住睇?

take care la! rest more! add oil

複式洋房

惠媽媽 :你個website好details,真係要慢慢睇

其實係咪大家due date都係1/5,甘即係6w?

別墅

惠媽媽 發表於 11-8-30 14:37
其實你食嘢小心D, 唔好食涼食物呀食清淡D, 我就一齊如常....你睇吓以下LINK幫唔幫到你....

http:// ...

多謝你, 好有用既LINK。開始無咩胃口, 又無精神, 煮唔到飯, 都係買外賣多。

首頁
34567...29

尾頁

跳至