跳至

首頁
34567...16

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

manman 發表於 11-9-14 17:24
應該有張通告有寫的...逄星期二四先帶聖經書 + 普通話書 (帶返去老師可能會收起, 到WEEKEND先派回), 其他 ...

唔係話數學書剩係星期一先帶, 老師會keep住, 星期五會派返咩!!! 所以我呢兩日都無比阿女帶數學書, 仲以為唔使用添

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

miumiu0101 發表於 11-9-15 15:57
唔係話數學書剩係星期一先帶, 老師會keep住, 星期五會派返咩!!! 所以我呢兩日都無比阿女帶數學書, 仲以為 ...

放心....老師唔會罰
我初初同個女執書包都好亂, 慢慢會慣架啦

大宅

回覆:慈雲山信生k1 2011~2012揮手區

我無去家長會,派了老公去。結果老公什麼都無講,叫我睇粉紅色書。

放假前,粉紅色通告顯示要做功課,但昨天老師沒有收起中文,是不是不用交

大宅

我無去家長會,派了老公去。結果老公什麼都無講,叫我睇粉紅色書。

放假前,粉紅色通告顯示要做功課,但昨天老師沒有收起中文,是不是不用交

伯爵府

is 發表於 11-9-15 18:32

放假前,粉紅色通告顯示要做功課,但昨 ...

係架, 跟通告做主題書內既練習, 之後老師可能係堂上睇左你有做TICK左又派返比小朋友架~

別墅

引用:Quote:is 發表於 11-9-15 18:32 我無去家長

原帖由 manman 於 11-09-15 發表
係架, 跟通告做主題書內既練習, 之後老師可能係堂上睇左你有做TICK左又派返比小朋友架~ ...
到今曰都未有電話

大宅

引用:Quote:原帖由+manman+於+11-09-15+發表係架

原帖由 altezza1386 於 11-09-16 發表
到今曰都未有電話
可能我囡囡同令外兩位同學都係搭校車關係,所以會較先收到電話(因較難親身接送了解實際情況,到放工回家時老師又放咗學喇所以..........).所以請放心老師一定會同你溝通,或許只係聯系方式唔同。

別墅

引用:Quote:原帖由 altezza1386 於 11-09-16 發

原帖由 BB620 於 11-09-16 發表
可能我囡囡同令外兩位同學都係搭校車關係,所以會較先收到電話(因較難親身接送了解實際情況,到放工回家時老 ...
我開頭都以為係,但我都問過其他家長(冇塔校車),佢地都收到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

manman 發表於 11-9-15 17:13
放心....老師唔會罰
我初初同個女執書包都好亂, 慢慢會慣架啦
...
就算要罰, 都要罰阿女, 唔好罰我
唉, 都唔明, 人仔細細都要執書包, 好似我自己返學咁
但係返左咁多日學, 我見阿女d書都無"已授"印, 究竟佢返學做緊咩

珍珠宮

manman 發表於 11-9-15 23:57
係架, 跟通告做主題書內既練習, 之後老師可能係堂上睇左你有做TICK左又派返比小朋友架~ ...

咁學校派果張粉紅色通告係咪個個星期都會派架, 咁咪可以比我地知學習進度囉?

manman  yes!  發表於 11-9-17 03:38

珍珠宮

altezza1386 發表於 11-9-16 09:00
我開頭都以為係,但我都問過其他家長(冇塔校車),佢地都收到

會唔會已經同其他屋企人聯繫左啦, 因為我學校本手冊雖然係寫c6做緊急聯絡人, 但係老師都係比電話我同我傾架

大宅

引用:Quote:manman+發表於+11-9-15+17:13+放心..

原帖由 miumiu0101 於 11-09-16 發表
就算要罰, 都要罰阿女, 唔好罰我
唉, 都唔明, 人仔細細都要執書包, 好似我自己返學咁
但係返左咁多 ...
我都係咁話......每晚返到屋企就要幫佢執書包....遲少少仲有功課做添呀不過諗深一層我只需要比一人價錢就可以兩人同讀,而且又製造更多親子機會比我哋.......哈哈咁又唔錯喎

珍珠宮

BB620 發表於 11-9-16 15:25
我都係咁話......每晚返到屋企就要幫佢執書包....遲少少仲有功課做添呀不過諗深一層我只需要比一人價 ...

"一人價錢, 二人同行" 正
如果遲D要做功課, 我都唔知點算, 要出音波功先得, 哦哦哦哦哦哦哦哦

大宅

我比較懶,將全部一星期的書放入書包。
每蓬星期五才看一次。

我囡囡果班有29人,嚇了我一跳

大宅

引用:我比較懶,將全部一星期的書放入書包。 每

原帖由 is 於 11-09-17 發表
每蓬星期五才看一次。
你囡囡係K1A&B班嫁?

大宅

引用:Quote:BB620+發表於+11-9-16+15:25+我都係

原帖由 miumiu0101 於 11-09-16 發表
"一人價錢, 二人同行" 正
如果遲D要做功課, 我都唔知點算, 要出音波功先得, 哦哦哦哦哦哦哦哦:diz ...

大宅

我是返工的, 所以未親身到過學校, 但星期六會遇見到老師.
最近, 我好奇問老師, 為什麼我囡囡, 以前好快記到同學的名, 現在連一個同學的名, 都說不出.
老師回答, 現在一班有29人, 吾記得吾奇.

我不知道她指 k1 有29人 或是 k1B班 有29人

這裡有没有媽媽接放學, 可以看到一班大約多少人?

珍珠宮

is 發表於 11-9-17 19:12
每蓬星期五才看一次。

我都唔知阿女一班幾多人

伯爵府

應是 k1B班 有29人, 因我女上年果班都係2X 人

珍珠宮

is 發表於 11-9-18 21:58
我是返工的, 所以未親身到過學校, 但星期六會遇見到老師.
最近, 我好奇問老師, 為什麼我囡囡, 以前好快記到 ...

初初陪上堂果陣, 我見剩係1b班女仔都有1x人, 如果男女加埋有2x人都唔奇

首頁
34567...16

尾頁

跳至