跳至

首頁
34567...29

尾頁

大宅

回覆:37weeks5day..好悶呀

今日39w, 健康院護士話小b未入產道,仲係門囗,叫我等下
日日等到悶~~~

大宅

引用:Quote:saiann 發表於 11-12-4 15:22 等我叫

原帖由 Chocobean 於 11-12-05 發表
尋日食咗好大杯雪糕,跟住子宮好痛,但過咗一陣冇事。
我諗我都係唔好食咁寒嘅嘢,唔係一陣哮喘又發作。
...
你哮喘要小心身子呀仲食雪糕 呢排又時凍時熱 萬事小心

大宅

引用:回覆 saiann 的帖子 我其實都唔清濋自己真

原帖由 karenivy 於 11-12-05 發表
回覆 saiann 的帖子

我其實都唔清濋自己真正既預產期, 事源我用排egg棒中左既同埋m期都準架, 所以照計就係 ...
乜搞到咁複雜嘅 哈哈 當係18/12囉 人多熱鬧啲

karenivy  如果當18/12我己經38w喇, 哈哈....仲未有動靜..  發表於 11-12-5 13:23

大宅

引用:回覆 saiann 的帖子 係呀, 80 後呀~等我報

原帖由 sweetybean 於 11-12-05 發表

係呀, 80 後呀~
我直覺話我知我地應該差唔多大

我琴日行左九個字 有樓梯有平路 夜晚再食埋c6買返黎既龜靈膏 再食雪糕 都係無任何動靜 我都見人講dodo有用 但c6唔會咁做 太危險喎

而家係廣華 10點正到 唔多人
15分鐘已經量好血壓等見醫生
不過就間間房開哂門好似未開始咁

大宅

37weeks5day..好悶呀

我今次入左房一分鐘就走得mouth:

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 回覆:saiann的帖子

我下次產檢日期係預產期正日,即係叫我自己照顧自己,有狀況就自己蒲頭啦

大宅

引用:我下次產檢日期係預產期正日,即係叫我自己

原帖由 理想師奶仔 於 11-12-05 發表
我下次產檢日期係預產期正日,即係叫我自己照顧自己,有狀況就自己蒲頭啦

...
我下次又同你同一日喇
不過下次係10:20a.m 你有動靜未呀
今日一個鐘就走得 好快手

大宅

我係日日食雪糕呀!咪又係冇料到!唉!
我由有咗到而家都有同c6 do do噃, 從冇停過…仲要係書中所謂不能做的動作全部都有做!咩側身入個d 唔會整親個肚嗰d反而冇做!哈!我老公都話我唔似大肚婆…mouth:…不過由有咗到而家, 除咗頭三個月孕吐辛苦, 一踏入第四個月第一天, 我真係同平時一樣, 冇乜特別呀!只係個肚越來越大囉!

大宅

引用:回覆 saiann 的帖子 我係日日食雪糕呀!咪

我係日日食雪糕呀!咪又係冇料到!唉!
咁你都駝得好輕鬆呀
我有左到而家請左無數次nopay leave 有時一放就放足一個月 大住肚返工日日企都真係幾辛苦 個阿姐仲要同我玩野 有左後有咁遠調我去咁遠 放產假前果幾個月返黃埔tim呀

希望下次產檢前已經生左啦 唔想再等了

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

係喎!今日好快手呀!好快閃得!到依家為止,都係未見動靜呀!

大宅

你同個阿姐有仇?佢做乜對你咁衰?佢係唔係又係個d 四十幾五十的未結婚中女…
你住屯門要你"騰"咁遠返工, 真係幾衰!"敖"巴士都"敖"到嘔啦!

咁你再去產檢個日係咪18/12?我黎緊星期三先產檢, 我想問下醫生bb落咗盤骨未呀, 我覺得我個肚仲係好高, 完全冇動靜佢要出世囉, 好唔開心, 因為我真係好驚催生

咁我陀呢胎都算係咁了, 我d 屋企人和c6 個個都話我冇變, 除咗多咗個肚!我仲係行得好快, 有時綠燈閃我仲可以跑住過!又食得訓得, 成隻豬咁!哈!總之我d 生活好似平時咁, 除咗頭三個月, 嗰時真係好辛苦~

大宅

回覆 理想師奶仔 的帖子

我都好想有動靜呀, 乜涼野都食勻晒, 仲係冇反應!我就黎要跳大繩了!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我下次9:50

大宅

引用:回覆+saiann+的帖子 你同個阿姐有仇?佢做

你同個阿姐有仇?佢做乜對你咁衰?佢係唔係又係個d 四十幾五十的未結婚中女…
提起個阿姐就火不過我生完都唔做 我忍佢!

下次係14號呀
我今日產檢問過 但醫生好求其話入左盤不過未生得mouth:
我都知 生得就唔係度啦

大宅

我明天去產檢, 預咗個醫生都係好求其咁答我的了!

你呢個post都算勁, 勁多人回, 突破其他post 的瀏覽人次及回覆人數!可想而知幾多人喺度等生仔係幾咁悶既事!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

你都好佢答你入咗盤,我問入咗盤未,佢答我總之BB位置正確就ok啦,有狀況你就入院啦

saiann  我上星期都係呀,4號房個醫生問極都唔答,話入左都唔代表你生得架  發表於 11-12-6 13:24

大宅

回覆:saiann 的帖子

我38w6d曰曰係屋企,又唔敢周圍走,真係悶到唔知點樣!

saiann  我都38W3喇..真係最多落樓下行下樓梯散下步咋..真無無野好做..  發表於 11-12-6 13:25

大宅

sweetybean 發表於 11-12-6 08:21
我明天去產檢, 預咗個醫生都係好求其咁答我的了!

你呢個post都算勁, 勁多人回, 突破其他post 的 ...

我上次問左佢2次入左盤未佢唔答我TIM呀
仲照埋U/S因為佢摸錯左BB個頭位

琴晚用部IPAD回比C6搶左走所以回得勁求其
我琴日下奏開始個肚就KEEP住硬KEEP住痛下唔痛下
到夜晚都係勁硬好唔舒服..而家訓醒又係咁..
希望佢真係呢幾日出黎啦 悶既程度已經蓋過哂對痛既恐懼

人地話生之前幾日會有好似鼻涕既分泌..我等極都唔見有..唉

我呢胎都係同你一樣行得好快..成日比同事同D客話我
叫我行慢D,一D都唔似大肚,又蹲底起身取貨 嚇死佢地

同埋本我瘦得可憐..有左到而家重左34磅都係得128磅
C6都話我生完有110就好喇 肥返D!

Chocobean  真係要肥返啲先得喎=D  發表於 11-12-6 15:25

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

saiann 發表於 11-12-5 10:06
你哮喘要小心身子呀仲食雪糕 呢排又時凍時熱 萬事小心
咁我見人哋有得生,又等到有啲悶......

終於38週啦~~~

未有動靜。

大宅

Chocobean 發表於 11-12-6 15:25
咁我見人哋有得生,又等到有啲悶......
真係會好悶..我頭先落樓下行下 行左25min已經好累好累點解人地可以行成個鐘咁勁

首頁
34567...29

尾頁

跳至