跳至

首頁
34567...70

尾頁

洋房

Re: 送出: 安基司校服裙 x 2

YuYuMother

我已經知道仔仔係上k1a柳老師,原本全日學位已經full晒

你真係好好人呀

洋房

YuYuMother

:-( :-( 我PM唔到出去呀
該用戶已被刪除

大宅

otto,

你個仔仔係柳老師o個班,就真係"鄧"你開心,我個女k1都係柳老師教,個女讀k2時都想佢教番,但佢教左隔離班yuyumother o個班,今年佢又教返k1.

柳老師好細心,個女讀k1時,間中都會打電話講下個女近況,佢只教半日,所以會多d時間,比較容易找佢.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

otto,

你唔好咁客氣啦, 互相幫忙啫~~~ :-P

柳老師做你囝囝班主任呀? 我都"鄧"你開心呀~~~~ 佢好好人架, 好鍾意小朋友, 對小朋友好有耐性. 我囡囡 N1-K2都係柳老師做班主任, 我同囡囡都好鍾意佢架!!

水晶宮

otto 寫道:
YuYuMother

:-( :-( 我PM唔到出去呀

otto,

你係咪係公司send PM呀? 我聽過其他媽咪話係公司send唔到架~~~ 不過唔知點解?!

你試下今晚返屋企再send丫.

大宅

YuYuMother

你囡囡係咪B班呀. 小學在決定未呀

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Hi, 各位好,

我囡囡都係9月讀K1A – a.m.
聽你地讚得柳老師咁好, 我都好放心. 佢N1係周老師做班主任, 都係一個好細心既老師來架.

升小一既仔仔都係同一日家長日, 仲同樣係早上添, 呢次真係分身乏術啦.

分唔掂返來向各位請教.

otto

你仔仔叫咩名呀 ?
我囡囡叫 琛悅

水晶宮

cchan 寫道:
YuYuMother

你囡囡係咪B班呀. 小學在決定未呀

cchan,

係呀~~~我囡囡讀B班呀, 你囡囡呢?

小學未諗掂呀, 你諗掂未呀?

子爵府

Hi Yu Yu Mother,
咁妳識唔識廖老師呀?我個人覺得好"行"同冇乜"heart"對小朋友,似大家姐多d.話有2个老師但只有佢出声, :cry: 相對其他老師及嬸嬸,反而幾nice and heart囉!
其實上午班未滿架,但都唔肯俾我掉去上午班,可能掉咗下午班,就開唔成啦。(only 13 students now)

水晶宮

BChai,

我同廖老師唔熟, 不過我記得佢都幾溫柔架喎~~~ 可能0岩0岩開學無耐, 佢個人慢熱d啦.....過多一排可能會好d呢?

等我今晚返去幫你問下囡囡丫, 佢係學校對老師耐d, 可能會有唔同見解. :-P

至於掉唔到上午班, 你唔好咁嬲啦. 我估佢地一開始上午班唔會收滿架, 你係咪同佢地講左想轉? 過一排(九月尾十月頭)應該所有野都定曬, 你到時再問下比唔比你轉丫~~~

水晶宮

BChai,

我問左囡囡啦, 佢話廖老師好好人架, 又錫小朋友. 你唔駛太擔心喎, 可能你同佢未熟啫.

大宅

Brian'Mother 寫道:

hi hellora
你好!多謝你支持我既諗法,大家以後多d分享交流下,好嗎?我仔冇讀n1架!直接入k1,溝通方面,我同你情況一樣,爸爸同仔仔講中文,工人用英文,而我就半中半英啦!宜家既佢,已經可以分別咩係中文,咩係英文,會自動轉台,望住佢我好開心架!證明自己既心機係冇白費羅! 係呢!你仔仔一歲多,應該開始講野啦喎!

囝囝學講野好慢...都唔知係又中又英原故抑或佢本身發展慢 連媽咪daddy都唔肯講,最叻就係: 波..俾我...

水晶宮

hellora,

學雙語既小朋友講野係慢d架~~~~ 但當佢地掌握到之後, 就會講得好叻, 所以唔駛擔心!! :mrgreen:

子爵府

Hi YuYu Mother,

多謝你及囡囡呀! 係咪得一个廖老師架? 佢另一個好似叫羅老師就比較和善d,不過,好少出声,似助手多dd.因為在上星期本人覺得廖老師个人比較急燥及少笑容,好緊張咁囉,反而其他老師我就唔覺係咁唧. 最可惜亞囝未識講嘢,反映唔到我聽啦! :cry:

大宅

YuYuMother

我囡囡讀A班呀, 我都未知報邊間呀好頭痛, 好似見你問九龍塘小學喎, 係咪打算出九龍讀呀.

大宅

happydino & YuYuMother,

你地今年邊個課室,我個女D室,係咪都係去返佢地上堂個課室開家長會?

而家又打風,希望星期六唔好落雨啦!

星期六見啦!

水晶宮

cchan 寫道:
YuYuMother

我囡囡讀A班呀, 我都未知報邊間呀好頭痛, 好似見你問九龍塘小學喎, 係咪打算出九龍讀呀.

cchan,

咦~~你囡囡讀A班呀, 咁咪同wylee個女同班囉?! 你囡囡叫咩名呀? 你PM我丫~~

係呀, 我有問過下九龍塘小學, 諗住試下囉, 報左都未必收架~~~

你星期六去唔去家長會呀?? :-P

水晶宮

wylee 寫道:
happydino & YuYuMother,

你地今年邊個課室,我個女D室,係咪都係去返佢地上堂個課室開家長會?

而家又打風,希望星期六唔好落雨啦!

星期六見啦!

wylee,

我地今年係C課室, 你囡囡隔離呀~~~ 我諗應該係去返自己課室開家長會.:mrgreen:

我估個風打唔成, 不過weekend可能會落雨呀~~~ 好彩到時唔駛帶囡囡去, 唔係就論盡啦!

伯爵府

我記得舊年既家長會又係落雨架 ~~

首頁
34567...70

尾頁

跳至