跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:今日收到信AM

原帖由 csx850 於 13-11-04 發表
今日收到信AM
今日有信派

珍珠宮

回覆:Elaine1118 的帖子

「取錄與否」??

複式洋房

引用:後備要不要比留位費? +

原帖由 bananaGi 於 13-11-04 發表
後備要不要比留位費?
等電話。。。之後交$500

複式洋房

引用:今日收到信AM

原帖由 csx850 於 13-11-04 發表
今日收到信AM
恭喜妳!妳邊區?

珍珠宮

回覆:csx850 的帖子

大宅

引用:「取錄與否」?? +

「取錄與否」??
是啊

珍珠宮

回覆:Elaine1118 的帖子

又係喎!!咁人人有信喎!未收唔洗驚住

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:又係喎!!咁人人有信喎!未收唔洗驚住 +

又係喎!!咁人人有信喎!未收唔洗驚住
我未收到應該無乜機會

男爵府

回覆:絡絡豬 的帖子

黃大仙區,不過另一位媽媽黃大仙區都未收到。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+bananaGi+於+13-11-04+發表又

原帖由 kayeea 於 13-11-04 發表
我未收到應該無乜機會
有Jm話取錄與否都收信

大宅

收到信喇,下午班
有兩個郵截,1號一個2號一個
郵差偷懶唔派住

珍珠宮

回覆:isolg_ying 的帖子

好開心呀!恭喜呀!做同學啦

大宅

回覆:2014-15 K1 收信區:)

下午班要諗lu,時間好難就,要再去物色下有冇其他仲收緊生

大宅

isolg_ying 發表於 13-11-4 00:29
一啲都唔怕醜,活潑好動型,6間全都係黃大仙區,聖母,聖母潔心,錫安,救恩,恩恩,可立

...
唔知你小朋友in既時候有幾多做到,答到。不過你揀既全部熱門,頭兩間唔洗講,救恩睇舊生同信仰,恩恩唔知,bk既人好多都係後補可立,應該好少位。鍚安應該易入,會唔會你只揀上午/全日班?令到機會細左。不如試下無咁出名的村校,仲有無未in?

別墅

回覆:Perrie 的帖子

我都係住公屋,只係問左我兩條問題,同囡囡都係傾左兩三句,之後就叫我地可以走,但同一時間入去D家長仲傾緊,我仲以為衰硬,但點知琴日收到信話收讀下午班,但我而家好十五十六,因為唔係一定直升小學,所以苦惱中

珍珠宮

回覆:ACTS 的帖子

等埋其他先...
雖然d人不斷話聖幼聖小淺!其實我唔覚,而且仲有d壓力感

別墅

回覆 bananaGi 的帖子

聖幼聖小淺 ? 但其實我真係好想知道點樣先算淺呢 ? 點解你仲有d壓力感呀 ?

大宅

回覆:郭夫人 的帖子

應該咁講,係我個仔只有去in聖母先乖乖地跟指令做嘢,佢未識講,所以其他唔收都算正常。你講可立我就激氣,暑假果陣睇佢份單張仲講緊10月初收生,等我10月1號先交表,交果陣佢又唔講,有一日突然見有人話果日面試,我打去可立問佢先講整個暑假都收緊生,仲要已經過左開放日,後來佢係有安排面試,但已經係公佈左取錄名單之後嘅平日,要請假去見一間明知冇機會嘅好無謂囉。仲有樂緻,由舊年排到今年都仲講緊冇位。錫安,我仔面試果陣扭計唔肯望老師。救恩,面試果陣間房太多人太迫,大人細路都冇晒mood。

其實唔係我想揀出名嘅學校,真係要揀名校唔會揀呢區啦,我地只係想方便帶返學之後返工,只係揀近屋企嘅學校,跟本冇諗過原來黃大仙地鐵站附近係名校區。會有咁多跨區人黎搶學位。

你所講嘅村校,我地係送到佢返學趕唔到返工。老實講,我知你冇惡意,但我見到你咁講真係有啲嬲,sorry

大宅

回覆:isolg_ying 的帖子

補充多少少,聖母潔心我仔一入門口就要走,佢完全唔喜歡間學校,我唔會迫佢去囉。仲有你話錫安易入,我想講我冇特登揀咩班,佢係唔收就係唔收,完全唔係我嘅錯

複式洋房

回覆 isolg_ying 的帖子

你個小朋友係幾月B 呀? 報左個幾間是完全唔收定收後備生? 未有OFFER 難免會緊張, 心急.......其實現在好多大B都會HOLD 住幾個OFFER未決定讀邊間, 所以到正式註冊會放唔少OFFER 出來, 你再找多幾間仲有冇得報? 新蒲崗好時光好似仲會收......你打去問下~~~

首頁

尾頁

跳至