跳至

首頁

尾頁

大宅

我唔係住咗好耐咋,都只係住咗一年多啲!我老公就住得耐啲,有7年到~

原文章由 pangchaimami 於 08-1-11 08:33 發表
我之前住過410呀, 雖然唔係由細住起, 但我都鍾情呢度架, 如果再搬, 都會係第一城

大宅

我個女好大咩?呵呵,不過見到真人都仲係好bb様架。我見妳地d b就覺得好細個啦。

係呀47係近馬鐡果邊呀,我都住左成10年啦,由做女果陣住到做左人阿媽,呢樹又真係幾方便架。

原文章由 lic9 於 08-1-10 14:36 發表
歡迎歡迎﹗你個女女好大喎﹗

bk真係有壞人架?咁我地19號見面時,傾下先﹗

你住47,咪近馬鐵站o個邊囉?女女o係邊度返學呀?

大宅

我都係結婚搬入黎,兩年幾咋﹗

之前九龍人,都怕唔習慣。點知住落好鍾意呀~~~~ 成日叫d朋友搬入黎。嘻嘻~~~我諗我再搬,都會揀呢度﹗

原文章由 WYlau 於 08-1-11 09:45 發表
我唔係住咗好耐咋,都只係住咗一年多啲!我老公就住得耐啲,有7年到~

大宅

咁你有無興趣同女女join我地19/1飲茶呢?

原文章由 feiangel 於 08-1-11 10:26 發表
我個女好大咩?呵呵,不過見到真人都仲係好bb様架。我見妳地d b就覺得好細個啦。

係呀47係近馬鐡果邊呀,我都住左成10年啦,由做女果陣住到做左人阿媽,呢樹又真係幾方便架。

...

大宅

我都有興趣架,不過唔可以confirm住,妳地定左邊樹,到時如果我得咪來會下妳地d細b囉。呵呵:lol:

原文章由 lic9 於 08-1-11 12:10 發表
咁你有無興趣同女女join我地19/1飲茶呢?

大宅

相比下真係細b呀, 我個仔都15個月啦, 有時見到佢地d細b(得嗰幾個月), 我都好懷念架

大宅

但係我地呢啲細B媽又想呀B快啲大唔使咁辛苦.......真係茅盾呀........

原文章由 pangchaimami 於 08-1-11 14:07 發表
相比下真係細b呀, 我個仔都15個月啦, 有時見到佢地d細b(得嗰幾個月), 我都好懷念架

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

唔覺唔覺 ..
我阿思思下個禮拜生日喇 ...
聽日走2場呀 ...
日頭返阿婆度 ..
夜晚去老公d親戚度呀 ...

大宅

祝思思生日快樂呀!
咁19號咪可以慶祝埋囉.......

原文章由 zoesychan 於 08-1-11 18:01 發表
唔覺唔覺 ..
聽日走2場呀 ...
日頭返阿婆度 ..

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

有d掃興 ..
老公尋晚6點幾7點先知今日要返工 ..

結果爸爸無份cut 旦糕 ...

唔緊要啦 .. 正日我地一家3口再cut 旦糕 ..

超人旦糕好好好好味 ..好多栗子 ... :lol

大宅

happy birthday too~:mrgreen:
原文章由 WYlau 於 08-1-12 11:02 發表
祝思思生日快樂呀!
咁19號咪可以慶祝埋囉.......
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

大家...我呢排冇咩上黎...所以而家先知有gathering咋....但我仲可以參加嘛????
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

honeytracy,
其實我對生仔呢家野...真係又愛又狠...因為bb好得意,但生時又真係超痛...我而家仲有4個星期就生喇...真你又期待又怕呀...
pangchaimami,
第一城都ok呀...唔太遠呀...我就生要行多0的呀...但我咁遲報名可以嘛???同埋可以同埋老公嘛??因為我一個人攪唔掂阿仔呀...
原文章由 pangchaimami 於 08-1-7 11:59 發表
不過noddybanana仲有一個月就生, 要你過來第一城會唔會唔方便呀

大宅

我住呢區都唔耐架...我住左3年到啦...所以呢區0的學校都唔熟悉...變左都唔知阿仔讀邊間好....
原文章由 WYlau 於 08-1-11 09:45 發表

禁止訪問

大宅

noddybanana,

生仔呢家野的而且確係又愛又狠,但係我都生咗三個,而且仲唔係好痛同埋好快就生咗,所以我有個朋友就成日都同我講笑話咁易生應該生多幾個喎 其實可能係我要返工成日行,就等於每日都有做運動,所以咪咁易囉。凡事唔好太緊張就會好好多架喇。

原文章由 noddybanana 於 08-1-13 12:20 發表
honeytracy,
其實我對生仔呢家野...真係又愛又狠...因為bb好得意,但生時又真係超痛...我而家仲有4個星期就生喇...真你又期待又怕呀...
第一城都ok呀...唔太遠呀...我就生要行多0的呀...但我咁遲報 ...

大宅

原文章由 zoesychan 於 08-1-11 18:01 發表
唔覺唔覺 ..
聽日走2場呀 ...
日頭返阿婆度 ..

思思生日快樂

大宅

原文章由 zoesychan 於 08-1-12 23:33 發表
有d掃興 ..
老公尋晚6點幾7點先知今日要返工 ..

結果爸爸無份cut 旦糕 ...

唔緊要啦 .. 正日我地一家3口再cut 旦糕 ..

超人旦糕好好好好味 ..好多栗子 ... :lol ...

最緊要正日係一家3口
我個仔生日都係食超人旦糕架:lol

大宅

原文章由 noddybanana 於 08-1-13 12:20 發表
honeytracy,
第一城都ok呀...唔太遠呀...我就生要行多0的呀...但我咁遲報 ...

ofcoz... no problem 啦, 極度歡迎呀
可以同我地分享下生第二個bb嘅意見, 因為我地幾個都係得一個bb, 都可能要考慮下
仲有要 講下幼稚園呀, 因為嘉德麗剛剛收左我個臭臭

大宅

原文章由 margelee 於 08-1-13 22:16 發表
Dear all City One mama,

I am a new join, just moved to City One on Jul, my bb expected due date is May 9 08. As I am a 1st time mama, I have many questions about how to take care a bb, hope you coul ...

歡迎歡迎?-(
我最鐘意同人share湊仔心得

首頁

尾頁

跳至