跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 有喜有喜呀! 05年8月媽媽快d入黎報喜啦!

hellokm,

咁我係政府及私家兩邊睇,政府係未只會共照兩次jar!如果,政府幫我照.我係未應該唔好去睇私家la!

我想問係幾多 week 可以照到bb心跳?

Thanks!

男爵府

我今日去覆診,終於都照到個胎同有心跳(因前星期分泌有血同有來經感覺,所以有點擔心),現在8wks, 預產期係8月7日。

醫生問我做吾做唐氏檢查(11 - 13wks)做,大約$1000,可以係威爾斯或東英大廈做,有冇人聽過威爾斯好吾好呀!

Silvia_ng,

因我上一胎個傷口好深,所以醫生建議我這胎開刀好一點,如果個傷口再傷多一次,以後大便功能可能有問題,所以決定吾去東區生。但仲諗緊會吾會兩邊做產檢。

大宅

mkwok

我 7wk 時已睇到 bb 心跳 & size 未足 1cm。醫生都叫我去威爾斯做 oscar check,話好過&平過係私家做,我已排期到1月尾 (約11-13wk),姑娘話呢個時候check 早準。你都快 D 打去排啦!

水晶宮

hellokm :
我自己係3月25日生日架~

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

mkwok :
我之前個胎係聯合生架~佢都無叫我做唐氏檢查,,而我朋友剛剛去了威爾斯,威記又叫佢做,不過無位,,叫左佢去第二度做$1500....咁我問其他媽咪,,其實平時檢查佢覺得唔妥就會叫你去做,,唔駛特登去做架喎..
我正考慮去威記定廣華生.我自己就住大埔,,兩邊都唔順路架~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

別墅

kcpak :1. 我自己之前一胎去左仁安生,如果你去廣華生 不會太遠嗎?人地話第二胎會比第一胎易生d喎,去威記由大埔可以搭九鐵再轉馬鐵架。
2. 我個囡中曆生日同我媽媽同一日,而西曆就相差一日添。
3. 咁你去邊度做檢查呀?

伯爵府

畀面勳章

kcpak,
你第一胎痛左幾耐生呀? 你睇下會唔會太快, 如果會, 你竟搵一間近d既生啦!
我第一胎痛左6個鐘就生得。所以姑娘都同我講, 我下一胎都會生得好快。但係廣華真係"簡"唔落, 所以情願去遠d。

mkwok,
咁我就冇得見下你lu. 不過東區有得做唐氏檢查架, 又唔洗另外比錢, 但係你要早d去登記, 如果唔係過左可以檢查既週數, 就睇邊度都唔得啦。

all,
你地見肚未呀? 我見肚啦, 我班同事係咁笑我。因為我死都話係肚腩, 唔係bb咁快現型。
我去左買2條大肚褲同埋一條夏天大肚裙, 都幾貴。最衰我之前比哂舊裙人地啦。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

別墅

silvia_ng :諗返我第一胎,我痛左4個幾鐘就生左;都幾驚今次去吾切醫院。
我諗住着返之前個d先,之後再買。而家買夏天大肚裙吾會平d咩?
該用戶已被刪除

水晶宮

moma:
我都正考慮去唔去廣華呢~其實威記都唔順路又係要轉車反而廣華唔駛轉車..
我個囝唔止同我爸爸一樣羊年,,仲唐曆生日同我公公(即我囝太公)同一日,,我係公公第一個孫而我囝係佢第一個*室*,,所以我公公好錫我同我個囝.....我公公今年75歲了,,可能只睇埋我肚入面個*室*出世後....

水晶宮

silvia_ng :
我第一胎就係無痛過,,因早左穿水,但又唔開度,,所以開刀....所以第二胎我都會開刀,,唔想痛....

水晶宮

Billie&Winnie :
有左之後睇你買d乜補身啦~唔係買燕窩都唔駛用太多錢,,買bb仔d野睇你自己去邊到買,,我就去花園街買好平...而入醫院生呢~我開刀住左一星期$1050

男爵府

vee, kcpak, silvia_ng

威院已經排到一月尾,等我明天打電話問下先。如果就吾到,都要到私家做。

記得上一胎都冇話要做唐氏檢查,只係好似到左五個月左右去左尹鎮x醫生做左個詳細的照聲波檢查。

男爵府

Dear all

請問威院排期係唔係打去產科就得呢?我之前打過但只係去到電話留言。方唔方便pm個電話比我呢?

我前日照已經8個weeks,而家比未有B前已經重左7磅!!D肉係晒肚腩度,就算我唔話比人知我有左D人都問我係唔係,認又唔係唔認又唔係,幾尶介。

大宅

mkowk

我係約兩星期前打去 BOOK 架啦,你聽日打去試下,可能係姑娘就返我既週數先排到一月尾唧!

shio

上次都係留言,姑娘即日回覆,book 埋時間。
我重了2磅。

別墅

Billie&Winnie :我第一胎响仁安生,順產,住左4日3夜冇食過醫院飯。醫院費$13800,醫生$5000,巡房( bb及大人) $5200,產前睇醫生約$5000。

水晶宮

我老公叫我去威記生,,因佢表姐係到做姑娘~都好既,,有人照顧bb先....我想請問仲有邊個去威記生,,不如搵日出黎飲茶,,可能生個陣住埋同一間房喎...哈哈哈...
我胃口好差,,不過一到夜晚先肚餓,,又成日急尿喎..仲有我囝囝痴身左好多,,唔知關唔關事~

別墅

kcpak:我都係吾多想食野,重有好奇怪我囡囡近日都好痴我呀,我媽媽話因為佢地知道bb存在爭寵喎,遲d重緊要喎。

水晶宮

moma :
我個囝仲煩左好多,,成鬼日喊,仲喊得好慘咁...唔知佢想點~好煩~

男爵府

vee,

威院就吾到時間,所以我都係book左私家照,價錢差不多,不過我大約11wk多D去照,吾知會吾會有偏差,因之前醫生話細左幾日。

All,

我今日通知左公司老闆(3個)同人事部,只有一個老闆有關心下我,問下我囝定囡,其他就若冇其事咁。人事部個阿姐仲問我冇避呀!

首頁

尾頁

跳至