跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好擔心,你一定pass嫁!!
我就反而差d啦,我下星期去做oscar,因為我又高0,又有地貧基因...都預左唔樂觀
原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 11:57 發表

而家頸皮過關,不過仲要等驗血報告,好驚會收到電話呀

大宅

原帖由 黃二少奶 於 10-11-3 23:29 發表
我今日去東區第一次見醫生喇,
都係例行檢查下身體,跟住用部機聽BB心跳,
不過真係等好耐,我等左個幾鐘,
不過約左下次19W幾返去照結構

第一次見醫生,係咪只係檢查陰道同乳房,會唔會照超聲波架?有得照結構真係好,希望我到時都約倒啦

別墅

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 12:07 發表

第一次見醫生,係咪只係檢查陰道同乳房,會唔會照超聲波架?有得照結構真係好,希望我到時都約倒啦

我都好想佑第一次去醫院產檢有無得照超聲波, 我下星期一做OSCAR, 要12月10先第一次產檢, 如果產檢會照, 我諗住呢個月唔會再去私家, 但如果無得照, 我諗我會去私家照下, 成個月見唔到BB我怕我頂唔順, hahaha!!!

大宅

原帖由 xglo 於 10-11-4 10:09 發表
都好喎有得照結構~咁之後產檢係咪都係去返東區呀?因為我聽奶奶講可能會分流去西灣河健康院!!

我聽人講照完結構,無問題既就會去健康院做產檢,到飲糖水就返東區飲

大宅

原帖由 xglo 於 10-11-5 12:04 發表
唔好擔心,你一定pass嫁!!
我就反而差d啦,我下星期去做oscar,因為我又高0,又有地貧基因...都預左唔樂觀

妳都唔好太擔心,其實就算高0中既百分率好細架咋,我夠係高0咯,平常心~妳BB一定冇事既,要同佢打氣!!

大宅

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 10:10 發表

我以為自己好番d,點知呢兩日成肚氣,肚氣肚得好辛苦,
至恐怖我每當食飽野,個胃漲到仲大過個胸同下腹呀,寧寧捨捨係中間位突左一大舊野出黎,朝早又冇wor,下腹都冇咁大. ...

我都以為到左12W會無咩野,點知呢幾日好無胃口,夜晚果餐會食到想反胃,食完個胃又頂,個口又好淡淡,咁樣落去點增磅呀

大宅

原帖由 kyokoko 於 10-11-5 12:20 發表

我都好想佑第一次去醫院產檢有無得照超聲波, 我下星期一做OSCAR, 要12月10先第一次產檢, 如果產檢會照, 我諗住呢個月唔會再去私家, 但如果無得照, 我諗我會去私家照下, 成個月見唔到BB我怕我頂唔順, hahaha!!! ...

平時產檢冇得照架,係除左OSCAR同結構或者特別CASE先會照,妳都係去C+照下啦,我都諗自己唔可以過一個月唔見阿B LAW

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 10:44 發表

原來呢個都補血架? 不過我而家食完甜野會嘔, 所以要再等下先食得!

如果你食完甜野會嘔,咁你試下自己煲,落小小糖就好,我而家通常一星期煲一次

大宅

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 11:00 發表

咁遲先買架,不過到時未必有大減價,就算有個肚咁大好難同人迫,睇下點先,如果真係減得多先買d啦~

聽講2月有BB展,不過到時都唔知仲有無氣力去迫,可能淨係派C6去!!!

大宅

原帖由 stbb06 於 10-11-4 15:13 發表
我出左院喇,我係10月24日入院架,o個朝發現底面褲都濕到過哂(似係血水),我驚係個環攪到穿左水,咪即刻入東區囉,佢地就叫我入院喇,入到去又照超聲波又開夾睇,話唔似係穿水喎,我問佢地咁咩事會咁,佢地只係答我作小產囉, ...

無事就好啦

大宅

原帖由 jojodic 於 10-11-4 14:19 發表

sogo 大減價都係貴,遲D等永安大減價好好多!

我見永安上個月減價,有D BB野真係平好多,唔知永安幾時再做減價呢????

別墅

原帖由 kerobobo 於 10-11-5 12:28 發表

平時產檢冇得照架,係除左OSCAR同結構或者特別CASE先會照,妳都係去C+照下啦,我都諗自己唔可以過一個月唔見阿B LAW

icic, 唔該晒呀!!!!咁又要破費去私家lu~~~

我下星期一下午先去照oscar,我估我都排唔到政府結構lu...

大宅

原帖由 dorcas910 於 10-11-4 16:17 發表
今日去照OSCAR,好在遇到好醫生,仲同我講呢到係咩野果到係咩野,又會講笑,問佢男定女時又會近鏡突登照比我睇,佢話七成係女,係就好了。不過下次檢查係八星期後的事,果時有得照結構,阿女....八星期後再見。 ...

你就好啦,已經照到七成係女,我照果時姑娘話仲細,未咁快睇到喎!!!

大宅

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 16:35 發表

睇黎5月MAMI暫時陀女既多,我都好想呀

me too

大宅

原帖由 tesstess 於 10-11-4 17:30 發表
大家介口有無介到好清?
bb既皮膚係天生定係媽媽食野會影響架呢?

盡量啦,有時都會為食食少少,不過蟹果d就一定唔食,我有兩個朋友都唔戒口,一個bb既皮膚真係唔好,不過另一個又無咩野!!!

大宅

原帖由 xglo 於 10-11-5 11:57 發表
嘩~我係你都驚,個姑娘心情好似勁差咁,不過好彩佢抽血冇一野拮去你度咋!!

c6都話見到我個樣都知我驚,不過我認得佢應該係同我照超聲波果個護士黎架,可能突然要佢過黎幫手先咁啦,起碼佢都無將唔開心發洩係我地身上!!!!

大宅

原帖由 kerobobo 於 10-11-5 12:00 發表

妳又咁好有相LAW呀,我見去做OSCAR好多兩公婆一齊去,可能咁同姑娘多D野講,我就自己去,同埋早個星期照過,姑娘問我有冇野問佢我都唔知問咩好,果次諗住好小野叫C6唔好去,點知果日人人一PAIRPAIR,我就形單隻影,下次都係 ...

我果日都唔係個個都同c6一齊黎,有d都係自己一個,我照果時都無咩講野連笑都唔敢呀,因為阿b係咁郁,我驚我有反應佢郁得仲勁,好驚度唔度倒頸皮又要黎過,講真如果c6黎到,有人陪住點都好d

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 12:07 PM 發表

佢只係用部胎心機聽bb心跳嫁咋,
冇得照照聲波,所以我20/11都約左私家照見下bb

大宅

那就太好啦~
小心小心
原帖由 stbb06 於 4/11/2010 15:13 發表
我出左院喇,我係10月24日入院架,o個朝發現底面褲都濕到過哂(似係血水),我驚係個環攪到穿左水,咪即刻入東區囉,佢地就叫我入院喇,入到去又照超聲波又開夾睇,話唔似係穿水喎,我問佢地咁咩事會咁,佢地只係答我作小產囉, ...

大宅

我都係呀~
我鍾意女
原帖由 kerobobo 於 4/11/2010 16:35 發表

睇黎5月MAMI暫時陀女既多,我都好想呀

首頁

尾頁

跳至