跳至

首頁
45678...17

尾頁

複式洋房

畀面勳章

其實一時時攰la, 我而家5洗番工就好d, 舊年2月至9月先好番...but 有時都會怨怨痛law

我o向QE ah, 預產期717
你呢?

原帖由 寶寶熊 於 11-1-31 00:17 發表
Caca,

登親...!? Wah~ 你真係要更加小心d la...呢d 野真係可大可小..!! 係呀..依家坐得耐都會好攰ga!!!

係呢..你預產期係幾時呀!? 會o係邊度生呀!?

子爵府

Caca,

啊~ o者係你係陀B之前就已經整親呀!!! 所以你依家會特別易攰....!!! 依家唔洗返工, 咁就要多d 休息啦!! 到第日生左B, 就真係無咁多時間了..!!

我o係瑪嘉烈呀!! 原本醫生話我預產係同你一樣 717,
但係照完oscar, 醫生話預產期要遲10日, 所以依家係727!!!!!

我依家都唔洗返工ga!! 不過依家湊仔仲攰過返工...!! 不過可能係加上依家自己又大肚, 所以特別易攰同埋易忟爭... 有時真係覺得對亞仔唔住ga, 有時忍唔住就會鬧左佢...

原帖由 CacaMami 於 11-1-31 01:41 發表
其實一時時攰la, 我而家5洗番工就好d, 舊年2月至9月先好番...but 有時都會怨怨痛law

我o向QE ah, 預產期717
你呢?

大宅

thank you..
我買咗啦, 因為我個肚好墜, 條腰開始有d累, 咁咪買定先lor, 我估過多一排應該要用, 我係做ivf 架, 一開始個肚就好脹好大好重.........唔知有無關呢....

原帖由 寶寶熊 於 11-1-31 00:19 發表
其實無話一定幾時用o既, 只要你覺得你個肚o既重量令你唔舒服, 就可以試下用托腹帶ga la..因為托腹帶其實唔一定要用ga!! 我上胎都無用過!!

不過我有個fd佢生第一個時係唔洗用o既, 但係陀第二個時就特別覺得"聚"住, ...

子爵府

popeyemuimui,

啊~~ 咁你隨時都可以用啦..!! 因為個肚覺得墜, 係會好辛苦ga!! 依家我要湊大仔, 有時個肚都會唔係好舒服咁, 有時都會諗, 係因為依家個肚漲緊所以有d 唔舒服, 定係自己整親小小B....

原帖由 popeyemuimui 於 11-1-31 19:22 發表
thank you..
我買咗啦, 因為我個肚好墜, 條腰開始有d累, 咁咪買定先lor, 我估過多一排應該要用, 我係做ivf 架, 一開始個肚就好脹好大好重.........唔知有無關呢....

...

複式洋房

畀面勳章

湊細路躁低都在所難免, 我諗我實會, hehe...
有冇人幫下你湊b呀??

我下次都問下e生預產日子有冇變先生!

祝你一家身體健康, 心想事成 ^^

原帖由 寶寶熊 於 11-1-31 13:48 發表
Caca,

啊~ o者係你係陀B之前就已經整親呀!!! 所以你依家會特別易攰....!!! 依家唔洗返工, 咁就要多d 休息啦!! 到第日生左B, 就真係無咁多時間了..!!

我o係瑪嘉烈呀!! 原本醫生話我預產係同你一樣 717,
但係照完osc ...

子爵府

Caca,

係呀!!! 有時真係好攰, 無論精神同埋身體都好攰呀!!

我都要同你拜個早年先, 祝你事事如意, 心想事成!!!

原帖由 CacaMami 於 11-2-2 01:02 發表
湊細路躁低都在所難免, 我諗我實會, hehe...
有冇人幫下你湊b呀??

我下次都問下e生預產日子有冇變先生!

祝你一家身體健康, 心想事成 ^^

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

7家嫂,

你好呀!! 我都好開心認識你呀!!
咁今日大年初一 , 就o係度祝你健健康康, 你o既BB就乖乖成長!!!

一齊多d入黎傾下計呀!!! 有d咩唔開心或擔心, o係度傾完真係好好多ga!!

原帖由 7家嫂 於 11-2-3 11:09 發表
大家好呀

我 edd 係八月頭, 不過會開刀, 所以都係 7月 mami
之前一直作小產, 所以一直都 ng 敢搭咀
係剛剛夠 12w 至好 dd
好高興認識大家呀 ...

子爵府

wah~ 咁你真係幾辛苦wor..你話之前一直作小產o既意思係見紅定係點呀!?

瘦左7lbs!? 真係好多啊!! 因為我本身係肥底o既, 所以我都幾想可以一路陀一路輕!! haha!!
我第一胎都有輕到, 同埋最後係重左好少..!! 真係好開心!!!

但係你依家食唔食到野呀!? 依家過左3個月有無好d ar!?

原帖由 7家嫂 於 11-2-3 11:11 發表

我同你都幾似
又係初期一日嘔幾次 , total 瘦左 7lbs
最近好番 d, 但都仲係好多胃氣
企得耐又係會暈, 試過暈左幾次
又係一路返工一路讀書 ...

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

wah~ 咁真係好驚wor..你係唔係第一胎呀!?
大家都要努力, 對BB 講多D 正面o既話, 佢feel 到你支持佢ga!! 好在你依家都無咩事, 咁都安心d!!! 新年可以安安心心咁過!!!

咁你過年後去再睇醫生, 希望o個個醫生可以幫到你快d攪返好啦..!!

原帖由 7家嫂 於 11-2-3 14:50 發表

我就一殼眼淚囉
流血流足大半個月,鮮紅個隻
多起上黎可以個半鐘成塊特長夜用滿哂
後來終於停,變番流啡,以為好 d 啦
點知原來係 trap 响子宮入面,變左血塊
個 size 仲大過 baby sac
到而家都未散,不過無再擴大 lor
而家 ...

複式洋房

大家好, 我系第一胎,所以好紧张,现在18周,再过2星期就要照结构图,有点担心/紧张, 只求BB健康成长!!

子爵府

ahhaahha,

你好呀!! welcome 你加入我地o既mami 行列呀!!
係呀!! 第一胎通常咩都會緊張d, 唔緊要呀!! 有咩問題 ,多d 入黎同我地傾下, 等今胎係第二胎o既mamisss 分享下經驗, 你個人都會無咁驚ga!! haha!!

原帖由 ahhaahha 於 11-2-6 22:19 發表
大家好, 我系第一胎,所以好紧张,现在18周,再过2星期就要照结构图,有点担心/紧张, 只求BB健康成长!!

複式洋房

Hi寶寶熊,
多谢你呀! 我会多D入黎同大家傾下加喇!

另外,我想问通常D妊辰纹系第几个月会出现? 我知道吾系个个人都有!谢喇!

原帖由 寶寶熊 於 11-2-6 23:09 發表
ahhaahha,

你好呀!! welcome 你加入我地o既mami 行列呀!!
係呀!! 第一胎通常咩都會緊張d, 唔緊要呀!! 有咩問題 ,多d 入黎同我地傾下, 等今胎係第二胎o既mamisss 分享下經驗, 你個人都會無咁驚ga!! haha!!
...

禁止訪問

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章

回覆 117# 7家嫂 的文章

加油呀~7家嫂, 祝你同bb健健康康, 都12w, 好快過渡所有不適, 小心身體~~~

複式洋房

原帖由 7家嫂 於 11-2-7 10:27 發表

我 ng 係第一胎, 之前都有試過流啡
但無 gum 多架

我一路都信自己個醫生
gum 佢話要等血塊自己散
做 oscar 時問另一個醫生
佢都係話要等自己散
我為 gum 曾經走去睇中醫
都係得個吉
所以我都係 ...

哇, 你都真幾辛苦喎。不過已經捱過左,之後一定會much better嫁。加油啦

伯爵府

i feel super 辛苦 this time. now my patpat area aches, visited doc but only gave me panadols. ache for 3 weeks. the pain is like hammer hitting the patpat bones. i can't move when i m in bed. i try not to walk too.

i vomit once in every 2 days. stomach always ache, 'ding har ding har'

now 4 mths la, but still very 辛苦.

sometimes feel very depressed and want to jump out from the window!

首頁
45678...17

尾頁

跳至