跳至

首頁
45678...21

尾頁

男爵府

陪月勳章

原帖由 佩夫人 於 11-2-20 21:39 發表

成日都肚空空~食完唔會覺得飽,最多只係唔餓~

原來大家都係咁... 我出街食完野, 行一陣返到家, 已經覺得肚餓~

我本身都肥肥地, 宜家更加覺得自己好漲... Bra都緊緊地~

大宅

原帖由 佩夫人 於 11-2-20 21:39 發表

成日都肚空空~食完唔會覺得飽,最多只係唔餓~

exactly, 食完只係感覺滿足(一陣咁多),但唔係飽…
而且好快又想食嘢,不過有時又唔太知食咩好喎…

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Goodway 於 20-2-2011 10:04 PM 發表

exactly, 食完只係感覺滿足(一陣咁多),但唔係飽…
而且好快又想食嘢,不過有時又唔太知食咩好喎…
你地個個胃口都好咗,但係我就差咗喇!唔係好想食野,成日都覺得個胃頂住,又多胃氣,我都想胃口好d,阿b吸收多d呀!

大宅

我想問你地小復痛係持續的嗎?我寻日開始無痛呀,好驚bb唔識大~

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 佩夫人 於 20-2-2011 10:24 PM 發表
我想問你地小復痛係持續的嗎?我寻日開始無痛呀,好驚bb唔識大~

我唔係持續痛架!有時隔幾日先見佢扯幾下,有時都覺得好唔實在,不過咁多位媽媽,我地一齊加油,唔好咁擔心,bb一定乖乖成長的!我下星期會去照超聲波,到時7w,希望到時見到bb的心跳啦!咁就會好實在喇!

男爵府

陪月勳章

原帖由 佩夫人 於 11-2-20 22:24 發表

我隔幾分鐘就會扯一扯... 有時少少痛, 但有時都會拿住幾秒架~

不過我都無再作嘔喎... 聽完係講, 我都有些少擔心添~

大宅

原帖由 Zebrafish 於 11-2-20 22:29 發表

我唔係持續痛架!有時隔幾日先見佢扯幾下,有時都覺得好唔實在,不過咁多位媽媽,我地一齊加油,唔好咁擔心,bb一定乖乖成長的!我下星期會去照超聲波,到時7w,希望到時見到bb的心跳啦!咁就會好實在喇! ...

我諗我地就陀b嗰日起都唔會有得安心架喇~我家姐叫我唔好咁擔心,我話:我見到佢心跳就安心了~
佢話:我聽住你講先啦,到你見到佢心跳時,又話驚佢手腳唔齊,大把野驚總之~
但anyway~我諗我地唔會介意~

男爵府

陪月勳章

你地腹痛... 除中間既子宮位痛, 左右既卵巢位會唔會痛?

我既扯痛, 多數係偏右既位置痛... 會唔會唔正常?

男爵府

原帖由 GremlinsYY 於 11-2-20 23:59 發表
你地腹痛... 除中間既子宮位痛, 左右既卵巢位會唔會痛?

我既扯痛, 多數係偏右既位置痛... 會唔會唔正常?

我有時m痛咁..有時偏左既位置痛..
e生話正常

大宅

我都覺得唔係 日日會 扯住痛, 可以係隔日 , 又好短時間0個種, 有時都唔覺唔覺

反而真係肚餓係好快, 食一餐好快隔2-3HR又肚餓, 但又唔知再想食咩..但個肚又脹脹咁
有時覺得呢個感覺唔多舒服

我今朝磅(未食野前)..比早幾日重左2g

大宅

我都唔係日日有扯痛o架, 不過有就多數係黃昏至夜晚時段痛囉... 唔特別感覺時, 我都擔心個胎o架, 我要到今個 Sat 先第一次見阿B, 希望到時 (6w5d) 順利見到閃閃啦....

我都知自己緊張, 見完閃閃, 就到 Oscar, 之後到照結構, 我諗要照埋結構先可以叫自己定d... 我打算夠12wk 就同d 親戚 & friend d o既朋友講, 照埋結構先同其他人講...

伯爵府

原帖由 Goodway 於 21-2-2011 10:01 AM 發表
我都唔係日日有扯痛o架, 不過有就多數係黃昏至夜晚時段痛囉... 唔特別感覺時, 我都擔心個胎o架, 我要到今個 Sat 先第一次見阿B, 希望到時 (6w5d) 順利見到閃閃啦....

我都知自己緊張, 見完閃閃, 就到 Oscar, 之後到 ...

我都係今個星期六照呀!希望見到阿b的心跳啦!
我諗住照到心跳後,就同老爺奶奶&媽咪講,等佢地可以煮d啱我食的東西,仲有我諗住講俾直屬上司知,因為要請病假去檢查嘛!至於同事和好朋友就會12w後先講。

大宅

我7wk5 lu~~

原帖由 GremlinsYY 於 11-2-19 20:32 發表

你幾多week?

男爵府

陪月勳章

吓... 我扯痛得好密架喎! 不過就好輕微, 似輕微m痛~
但我有擔心, 我痛大部分偏右... 我怕bb未到位, 會宮xx呀... 因為我本身有肌瘤, 又無照過輸卵通唔通~

另外, 我已經忍唔到口, 同99&幾個生過既fd講左... 實在太開心! 而且朋友有經驗, 我有太多問題想問了~

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Zebrafish 於 11-2-20 22:08 發表
你地個個胃口都好咗,但係我就差咗喇!唔係好想食野,成日都覺得個胃頂住,又多胃氣,我都想胃口好d,阿b吸收多d呀!

我都係呀....
不過我會食多d想食的野囉...
想食就食...
唔想食未唔食囉
頭幾個月係咁...之後吸收番la

水晶宮

原帖由 佩夫人 於 11-2-20 22:34 發表

我諗我地就陀b嗰日起都唔會有得安心架喇~我家姐叫我唔好咁擔心,我話:我見到佢心跳就安心了~
佢話:我聽住你講先啦,到你見到佢心跳時,又話驚佢手腳唔齊,大把野驚總之~
但anyway~我諗我地唔會介意~ ...

哈哈.....超同意呀.....
真係就算生左出黎.,..都會擔心呀~

水晶宮

原帖由 佩夫人 於 11-2-20 22:24 發表

我都唔係日日痛架....
應該冇野....放心啦!

伯爵府

hi 各位~
我上星期五check 到bingo , 尋日用cleanblue check 到懷孕3 weeks 以上,下星期先book睇醫生,你地照咗未呀??

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 醒目開學勳章

我都有M痛feel, 又同大家一樣,好易肚餓同食量比以前多左,所以公司一定會有袋面包以備不時之需

大宅

如果去唔到便便, 可以試飲蜜糖水. 有d人話唔飲得, 有D話OK, 我就間唔中飲吓, 唔覺得有問題.

我都係間幾個鐘就肚餓, 所以屋企一定有零食, 好似餅咁呀, 一肚餓就食.

個肚依家冇扯得咁密, 我又冇擔心過, 因為我見到個子宮位置開始脹啦, 所以應該係BB大緊. 大家唔好擔心啦, 開開心心生個開心B仲好.

首頁
45678...21

尾頁

跳至