跳至

首頁
45678...43

尾頁

大宅

pigcat 發表於 11-3-30 12:41
你奶奶好好啊, 幫你照顧小朋友, 唔洗你返去幫手, 我媽媽一定駡啊

我唔係同我 99 一齊住架, 兩個星期先去佢屋企食一次飯. 以前我都有食完飯洗下碗geh, 自從我生左大女之後就唔洗洗碗

大宅

回覆 candylai031986 的帖子

雖然我同老公都係鐘意女, 但我都想生返個仔, 好似個心係同老公有個交代咁...雖然佢把口都係話想生女, 但我6299 開到聲鐘意仔...點都有少少壓力既....

男爵府

disneyole 發表於 11-3-30 13:37
回覆 joyan1228 的帖子

你痛咗耐唔耐?

都年幾就離兩年..我已經唔係好記得喇..

如果我仲記得..我應該唔會肯再生

大宅

hahhaha, 都係唔記得好~

大宅

回覆 ms.kalam 的帖子

唔駛太驚啦...你諗起見到BB時就會乜痛都唔記得~
我本身一痛得勁就會暈, 係試過好多次, 肚痛, M 痛等都會暈
我都驚生仔痛到會暈, 問醫生佢話唔驚, 母愛好偉大, 到時你唔會暈
到我上一胎生時, 陣痛到真係.......諗起都寒寒地....但係真係冇暈...所以放心晒~

別墅

回覆 ms.kalam 的帖子

結婚真是好麻煩啊, 我上年年尾剛結完有好多野都仲在家,
有甚麼問題都可以問我啊
大家幫吓手啊
[email protected]
比個msn你, 有問題就找我呢
其他媽媽都比你哋啊, 多啲人同我傾吓我想會開心好多!

別墅

joyan1228 發表於 11-3-30 11:21
ME 2

ME 3~
我都係想要女....

大宅

好同意你講呀~ 真係生唔難, 幾下就生左~ 但最痛我覺得係陣痛, 你痛左幾耐?
當陣痛到最後, 兩分鐘痛一次時......簡直............唔想諗落去...

別墅

disneyole 發表於 11-3-30 12:42
冇上嚟幾日你地就開part 2, 追到我眼花!
如果好彩, 聽日就係c+睇oscar +仔定女, 唔係就要等星期五lu.

我係一個怕痛怕得要死既人, 所以我揀開刀~

男爵府

小熊天地 發表於 11-3-30 14:01

好同意你講呀~ 真係生唔難, 幾下就生左~ 但最痛我覺得係陣痛, 你痛左幾耐?

兩分鐘一次已經算小野啦....
我上次最顛係 一分鐘痛45秒..得15秒比我回氣

我直頭同姑娘講..你同我開刀啦

之後
咪要落藥既..打左兩次隻手都唔岩位..
姑娘問我做咩係咁望住佢..我話你打左兩次都唔岩位..我肚又痛..隻手又比你打到痛
唔望你望邊個wor...之後姑娘同我都係到笑..
佢話..邊有人生仔咁痛仲可以係到講笑架..
之後佢話...唔同你玩喇..我收工..另一個姑娘離follow 你呀

大宅

pigcat 發表於 11-3-30 12:51
我昨晚都有啊, 發左兩過夢, 第一個好似殺左人咁啊, 好驚, 驚到醒左.第二個係好夢來的, 之前都無成日發夢! ...

我覺得初期係會發夢架, 我第一胎同今胎都係...8-12週左右經常發埋d 好無聊, 有時又好得人驚既夢, 仲要係發完一個, 驚到醒左, 再瞓又可以繼續發返下半場.....成晚不繼發, 第二朝好累, 好似冇瞓過覺咁...但到我呢個星期就好好多了, 冇發夢 起一次身去廁所就瞓到天光~

複式洋房

joyan1228 發表於 11-3-30 13:24
唔swim得耐咪係到浸下水囉...

你就好啦, 成村人陪你, 我諗住叫c6磅住我游,見我有咩唔妥就叫命 !

複式洋房

早幾曰唔舒服冇上嚟,要追番成10幾頁之餘,仲開埋part2, 有排我睇!

複式洋房

小熊天地 發表於 11-3-30 14:04
我覺得初期係會發夢架, 我第一胎同今胎都係...8-12週左右經常發埋d 好無聊, 有時又好得人驚既夢, 仲要係 ...

哈哈, 我近期d夢都無聊到爆, 簡直唒腦汁!

男爵府

sy1220 發表於 11-3-30 14:07
早幾曰唔舒服冇上嚟,要追番成10幾頁之餘,仲開埋part2, 有排我睇!

追到氣咳

記得停一停 抖一抖

你知啦..大肚婆唔可以咁操勞架ma

複式洋房

Suki妹 發表於 11-3-30 13:28
幾多個月可以去游呀? 我都想夏天去游下水,聽人講會易生D架~

好似係5個月先好游, 不過最好問下e生姑娘先!

大宅

joyan1228 發表於 11-3-30 14:04
兩分鐘一次已經算小野啦....
我上次最顛係 一分鐘痛45秒..得15秒比我回氣

最後真係一分鐘痛一次, 勁難頂~ 我仲要係在冇聞氣, 冇打無痛止痛針下陣痛~ 真係正......
不過你都好唔多記得, 所以好快生第二個~ 我仲好記得, 好似琴日既事, 但都要頂住上, 努力再接再厲~!

男爵府

小熊天地 發表於 11-3-30 14:12
最後真係一分鐘痛一次, 勁難頂~ 我仲要係在冇聞氣, 冇打無痛止痛針下陣痛~ 真係正......
不過你都好唔多 ...

好彩我有聞氣..仲聞左佢兩支 tim r

大宅

回覆 obe2011 的帖子

我上一胎醫生都建議可以游水, 因醫腰痛游水係最好方法~ 好似話頭三四個月唔好游, 最尾兩個月又唔好游, 怕有細菌入去下面, 影響bb, 同埋臨尾好似怕大動作游會早產~ 所以我上一胎六月生, 基本上冇得游~

大宅

雲媽 發表於 11-3-30 12:16
睇返其實post,你好似仲未結婚......

又要搞結婚, 又有左BB, 你壓力真係好大....

上年10月計劃今年5月結婚
身邊朋友大部份都話好難有bb
1月果陣試過3次已經中左
完全係我預計之外
老公話既然有左當然要bb啦

但係辛苦佢又點會知道
返工已經攰
結婚野又未攪掂
大肚婆身體有時又唔舒服

真係人都癲。

首頁
45678...43