跳至

首頁
45678...22

尾頁

大宅

小白妹妹 發表於 11-4-10 13:03
琴日有無JM去咗TMH聽講座呀? 我有去聽呀~ 個演講廳都幾大, 坐得好舒服.

我本來諗住去聽架... 不過後來朋友有事要陪佢所以冇去到... mouth:

洋房

hi...我而家重15,16係屯門醫院定私家生,我唸住順產去私家好似好晒錢咁,但又驚政府醫院唔好...又話要訓走廊又剩,又驚d人態度唔好,而家屯門醫院ok麻?

民房

回覆 mandada 的帖子

>.< 我都覺得奇怪架啦, 我明天會去另一個醫生照心跳, 今次一定會問拿醫生紙!

大宅

ff416 發表於 11-4-10 17:23
hi...我而家重15,16係屯門醫院定私家生,我唸住順產去私家好似好晒錢咁,但又驚政府醫院唔好...又話要訓走廊 ...

我身邊都有人係屯門醫院生 (包括老公兩個家姐, 幾個朋友), 最近一個係上年9月生既, 佢地評價都唔錯~
仲話屯門醫院比起幾年前, 服務&產科變得好左好多!!! 佢地又冇遇到"冇床位/訓走廊"呢D事...
所以我都好放心咁係屯門醫院生!!!

加上我唔想生得果時趕住出九龍... 前年有個FD係法國生... 係元朗老公渣車去到都要九個字!!! 如果係我, 我會好驚搭車時會有D咩意外...

(PS 我同老公既經濟係冇問題... 所以"錢"唔係我考慮既原因, 我考慮既會係作動時BB同自己既安全)

大宅

kittybaby2011 發表於 11-4-10 18:08

>.< 我都覺得奇怪架啦, 我明天會去另一個醫生照心跳, 今次一定會問拿醫生紙!

你試下去睇普通醫生啦, 唔一定要婦科!!! 普通醫生驗棒棒都會比醫生紙你去排期架, 到時你可以排左期先, 遲下就可以政府+私家兩邊睇!!!

洋房

Winggg406 發表於 11-4-10 18:26
我身邊都有人係屯門醫院生 (包括老公兩個家姐, 幾個朋友), 最近一個係上年9月生既, 佢地評價都唔錯~
仲話 ...

我老公就叫我唔好理幾多錢,如果想去私家生就去囉,但我一唸起我地香港人應該享有香港醫療福利架麻,而家順產都差唔多4萬,不如比埋我好過..hehe!我有d fd旱幾年係屯門醫院生話好差呀...仲話以後都唔會再去個到生...但如果而家屯門醫院都幾好...咁我就放心啦!唔該晒你呀!

大宅

kittybaby2011 發表於 11-4-10 18:08

係呀!!
如果妳明天照心跳一定要問佢拎呀!
其實去普通科E生都得咖!

大宅

ff416 發表於 11-4-10 19:18
我老公就叫我唔好理幾多錢,如果想去私家生就去囉,但我一唸起我地香港人應該享有香港醫療福利架麻,而家順 ...

可能每個人既感覺唔同掛... 又可能唔同時間... 評價個個人都會有唔同, 你試下搵下/問下其他媽媽既評價先決定啦!!!
我都會驚我生果時會唔會服務唔好, 但我聽見既評價都唔錯, 而且我又唔係開刀生, 順產我覺得間間醫院都差唔多, touchwood冇事冇痛, 前後2-3日都可以出院, 所以我選擇TMH !!!
而且我都有呢個諗法, 就係私家生要幾萬, 我寧願留返呢D錢第時買野比BB仲好

不過你同老公傾下先啦, 因為依家11月應該私家都FULL哂架啦... 如果真係打算係私家生BB, 真係要快D去搵下仲有冇位!!!

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

大宅

ff416 發表於 11-4-10 17:23
hi...我而家重15,16係屯門醫院定私家生,我唸住順產去私家好似好晒錢咁,但又驚政府醫院唔好...又話要訓走廊 ...

我有朋友都係上年係TMH生完,佢都話ok呀,仲話第2胎都係TMH生tim,
佢之前d產檢到生果陣服務都ok,不過係話生完會差少少law,
但又未至於要係走廊生咁跨張...依家我都令願辛苦少少,留返d錢俾佢第日用好過呀!!!

大宅

Winggg406 發表於 11-4-10 22:18
可能每個人既感覺唔同掛... 又可能唔同時間... 評價個個人都會有唔同, 你試下搵下/問下其他媽媽既評價先 ...

我超認同呀.......support....!!!!

洋房

評語ok就好啦...我唸我都係簡屯門醫院啦...希望到時冇咁多大陸人啦!幾日好快過姐,慳返幾萬好過!

大宅

heung87911 發表於 11-4-10 10:00
如果醫院話未睇到,咁佢應該冇期俾你ga wow,同埋如果7w都有野睇ga la...

係呀,佢話BB有心跳架喇,但係仲未比到預產期我,真奇怪

大宅

mmll1006 發表於 11-4-11 01:00
係呀,佢話BB有心跳架喇,但係仲未比到預產期我,真奇怪

你有冇睇私家呀?因為早d出到edd,你去book野都方便wow,
例如結構d人都一早book ga la,你未知期到時好多都冇位la..

大宅

halololo0721 發表於 11-4-8 19:39
你EDD係咪11月21日呀???
我同你差一日...我係11月22日~~
TMH安排左幾時做OSCAR呀??我係5月6日 ...

係ar 我edd 係11月21日ar ^^
佢安排我早你一日做oscar, 我5月5日

大宅

Winggg406 發表於 11-4-8 21:39
恭喜呀!!! 依家開心哂, 安心D啦

係ar 安心左好多, 不過好可惜果日我老公唔得閒陪我去照, 我回家之後成日都同佢講, 你錯過左見bb既第一次喇, 你真係可惜ar, 但我就見到啦, 你錯過了

大宅

Winggg406 發表於 11-4-8 21:45
恭喜呀!!! 我7w2時, BB 都有1.2CM呀!!! 依家真係好想快D再見到BB

你地d bb個個都大我0.2cm, 唔通我食得少, 個bb細粒左????

大宅

mmll1006 發表於 11-4-9 01:08
自己計??屯院都係冇同你講??我都係,點解咁奇怪,我諗住攞期係出面BOOK照結構..
...

出去照結構???? TMH 冇得help 我地照埋ga ???

大宅

patfoo 發表於 11-4-11 11:38
你地d bb個個都大我0.2cm, 唔通我食得少, 個bb細粒左????

唔關食得多唔多事架, BB係頭3個月係唔太吸收母體既營養架~
可能之前你未照到成日都擔心, 依家開始你要休息多D, 唔好咁操勞, 心情輕鬆D, BB會長大得好D架~

同埋, 千其唔好將自己BB SIZE同其他媽媽BB SIZE比較,
因為個個BB都唔同架麻, 出世有D都細粒D, 有D都大隻D啦, 係咪? ^^
同埋懷孕後期, BB SIZE會大得好快, 到時可能你BB SIZE會大過我地呢

大宅

ff416 發表於 11-4-11 00:40
評語ok就好啦...我唸我都係簡屯門醫院啦...希望到時冇咁多大陸人啦!幾日好快過姐,慳返幾萬好過! ...

依家公立醫院開始停收大陸媽媽, 應該會好D既, 因為有好多大陸媽媽好遲先黎登記...
係架, 係醫院幾日好快過, 我見好多媽媽都係今日入院生BB, 冇事冇痛第二日晏就就可以出院架啦 ^^

首頁
45678...22

尾頁

跳至