跳至

首頁
45678...16

尾頁

大宅

回覆:miumiu0101 的帖子

嘩!接放學場面一定好多人。

大宅

回覆:is 的帖子

係呀...係呀!等我搵日親身去接囡囡放學.....感受一下先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆 BB620 的帖子

咁你真係要代我感受一下, 我好少有機會接阿女放學

大宅

引用:回覆+BB620+的帖子 咁你真係要代我感受一

原帖由 miumiu0101 於 11-09-19 發表

咁你真係要代我感受一下, 我好少有機會接阿女放學
好呀......不過去之前麻煩你先傳授D

音波功比我先得囉如果唔係我怕我會........

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

好, 等我將阿女交比你, 你就會學識架啦

大宅

引用:回覆+BB620+的帖子 好,+等我將阿女交比你,

原帖由 miumiu0101 於 11-09-19 發表

好, 等我將阿女交比你, 你就會學識架啦
呵呵!原來你有高人指點嘅

珍珠宮

我無師自學左之後, 佢不斷比機會我練習, 每朝早都一定要練一次, 可以幫我開聲

大宅

阿囡每晚都好緊張要做小肌肉訓練.......搓紙球........唔知紙球交到老師手上會變成點呢?

別墅

回覆:慈雲山信生k1 2011~2012揮手區

大家好呀!我係新搬黎慈雲山架,仔仔下年讀K1,聽大家講信生唔錯,請問難唔難入呀?我仔仔係細仔,11月,好難揾學校,請多多指教!

珍珠宮

BB620 發表於 11-9-22 08:42
阿囡每晚都好緊張要做小肌肉訓練.......搓紙球........唔知紙球交到老師手上會變成點呢?

...

哈哈, 我每晚返到屋企, 就會見到好多好多紙球擺係度, 跟住阿女就望住我笑架啦mouth:

珍珠宮

Tobyjohnly 發表於 11-9-22 09:15
大家好呀!我係新搬黎慈雲山架,仔仔下年讀K1,聽大家講信生唔錯,請問難唔難入呀?我仔仔係細仔,11月,好 ...

你好, 我其實搬左黎唔係好耐, 我都係睇bk, 見到信生好似幾好, 跟住咪open day果時參觀下, 見阿女無咩抗拒就ok啦(不過阿女有得玩就得, 從來無試過抗拒

珍珠宮

你好, 我其實搬左黎唔係好耐, 我都係睇bk, 見到信生好似幾好, 跟住咪open day果時參觀下, 見阿女無咩抗拒就ok啦(不過阿女有得玩就得, 唔識咩叫抗拒) 難唔難入我就唔知啦, 因為我個係大女, 普通自理全部ok, 所以報名果日, 我問個老師大唔大機會收阿女, 我仲使唔使搵其他學校時, 老師都話得架啦, 你等收信啦, 唔使再報啦, 我就無再報其他了, 一心一意等收信開學

別墅

多謝你嘅回覆其實我好急搬過黎,所以報唔到N1,個仔又太細,好多野都未識,上playgroup又成日扭計,所以諗住漁翁撒網,睇下有邊間肯收咋

珍珠宮

回覆 Tobyjohnly 的帖子

你個仔下年讀k1, 即今年要報名了, 還未有心水嗎?

別墅

所以依定苦惱ing,唔係無心水嘅,不過想報多幾間,驚阿仔無學校收

大宅

引用:大家好呀!我係新搬黎慈雲山架,仔仔下年讀

原帖由 Tobyjohnly 於 11-09-22 發表
大家好呀!我係新搬黎慈雲山架,仔仔下年讀K1,聽大家講信生唔錯,請問難唔難入呀?我仔仔係細仔,11月,好 ...
你好!我囡囡係較後期時間先報名嫁,面試後即時知道結果,所以唔太清楚實際情況.不過由面試到開學咁耐囡囡都好鐘意依間學校.........希望幫到你啦

別墅

回覆:BB620 的帖子

最緊要係小朋友讀得開心,希望我個仔入到啦

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

miumiu0101 發表於 11-9-22 09:46
哈哈, 我每晚返到屋企, 就會見到好多好多紙球擺係度, 跟住阿女就望住我笑架啦 ...

我女舊年又係咁, 一放學返到屋就扯住我陪佢做...做...做, 做完老師派果幾張都唔夠, 仲要報紙雜誌都攞黎做, 最後我就掃地拖地做到CC下 不過搓紙搣紙好似唔使交果喎~

別墅

引用:大家好呀!我係新搬黎慈雲山架,仔仔下年讀

原帖由 Tobyjohnly 於 11-09-22 發表
我唔會用易同難形容,由於多人報讀(我老婆去in個次等左2小時),所以我估睇小朋友表演重要d,佢地d老師會睇你小朋友玩既表現。

珍珠宮

manman 發表於 11-9-22 23:14
我女舊年又係咁, 一放學返到屋就扯住我陪佢做...做...做, 做完老師派果幾張都唔夠, 仲要報紙雜誌都攞黎做, ...

唔係呀, 今次張通告寫左話要每日都交d紙球返學校, 所以屋企先有咁多垃......唔係, 係功課mouth:

首頁
45678...16

尾頁

跳至