跳至

首頁
45678...29

尾頁

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

saiann 發表於 11-12-6 15:41
真係會好悶..我頭先落樓下行下 行左25min已經好累好累點解人地可以行成個鐘咁勁
...
我諗係行30,坐低飲杯嘢抖下,再行返屋企咋?點行成粒鐘?

saiann  行樓梯果陣好似好奇怪,D人以為我傻架 係咁來回上上落落  發表於 11-12-6 18:12

複式洋房

我今日39w啦, 又係冇動靜,岩岩行完樓梯+散步,而家再煲腐竹雞蛋,希望亞b快d出黎. 我唔想星期五產檢比個醫生按恥骨,好鬼痛架!

大宅

回覆 saiann 的帖子

嘩!勁羨慕!你重咗都係得128磅!我未生前都係輕你幾磅咋…
我背後睇唔似大肚婆囉, 到而家都唔似, d 人話背影唔似大肚婆係陀囝, 但我係陀囡囡囉, 即靠背影睇係唔準架, 哈!

大宅

nicoleric414 發表於 11-12-6 15:52
我今日39w啦, 又係冇動靜,岩岩行完樓梯+散步,而家再煲腐竹雞蛋,希望亞b快d出黎. 我唔想星期五產檢比個醫生 ...
點解要按恥骨既?我恥骨勁痛,行又痛訓教轉身又痛..
醫生仲話生完會更痛

大宅

sweetybean 發表於 11-12-6 16:45

嘩!勁羨慕!你重咗都係得128磅!我未生前都係輕你幾磅咋…

我背後都唔似,係恥骨痛開始行得好衰
家姐就話開始似返D:;pppp:

我個FD生女都好似你咁呀 唔似又鬼咁輕鬆
反而生仔果個就肥腫難分..真係信唔過..haha

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

saiann 發表於 11-12-6 18:15
我背後都唔似,係恥骨痛開始行得好衰
家姐就話開始似返D
呢兩日我恥骨勁痛,今晚同老公咩之後,竟然冇再痛 .......

saiann  原來好多人黎到後期都仲有同C6咩,我上一次已經係32W既事..  發表於 11-12-6 20:44

男爵府

咁大個肚都同老公咩到, 勁!!

我都行到一個鐘, 行完又訓囉!!

saiann  係囉
我都係行完返黎又訓 1個鐘你行去邊?  發表於 11-12-6 20:46
Chocobean  世上冇難事,只怕有心人嘅。  發表於 11-12-6 20:46

複式洋房

saiann 發表於 11-12-6 18:11
點解要按恥骨既?我恥骨勁痛,行又痛訓教轉身又痛..
醫生仲話生完會更痛
...

因為要量肚的size, 我次次產檢都有量, 由個胃開始量到恥骨.
我恥骨又係勁痛, 尢其岩岩起身落床個下.....

saiann  咁我次次撞正D醫生都唔大力,好好彩  發表於 11-12-7 18:02

男爵府

回覆:37weeks5day..好悶呀

我38wks3d,放左3日假已經頂唔順。日日同阿b講叫佢出來都冇聲氣,悶爆!:;pppp:最慘係瞓又瞓唔到,坐又腰骨疼。

saiann  我由37W第1日已經不停催佢出黎 但個衰仔唔聽話  發表於 11-12-7 18:04

大宅

回覆:sweetybean 的帖子

我同你一樣由2個月係屋企坐到而家,發哂霉,但都仲未肯出世呀

大宅

回覆 honeycam 的帖子

我已經悶到 d 蟲已經係我身上所有地方"捐"出來了, 今日38w4d, 我個b仲唔係肯出黎!
你幾多w呀?大家一齊吽多段時間先啦…唯有…

大宅

我好唔開心呀, 陰功!

我今日去咗覆診, 個醫生幫我照超聲波, 我順口問bb落咗盆骨未啦, 醫生話落咗dd咋!dd!我簡直想死!即係有排都唔駛生啦!
跟住我下星期五(16/12)又要覆診, 唉!18/12 都預產期了, 我預咗要比人催生!

大宅

我呢個星期六先38週咋,我仲要上星期去產檢,醫生同我講未落盤,未咁快生得,聽到即時灰哂呀,我已經吽到咩劇都煲一餐,睇到唔想睇呀

大宅

引用:回覆 saiann 的帖子 我好唔開心呀, 陰功!

原帖由 sweetybean 於 11-12-07 發表

我好唔開心呀, 陰功!
真係好灰喎 不過唔緊要啦 啲人話bb要入盤一日就可以落哂

今日一起身就諗起 距離我地預產期仲有11日咋 真係等到頸都長 等到好想喊 好想狂跳跳個仔出黎

你今日產檢有超聲波照咁好既

大宅

引用:我38wks3d,放左3日假已經頂唔順。日日同阿b

原帖由 erumic 於 11-12-07 發表
我38wks3d,放左3日假已經頂唔順。日日同阿b講叫佢出來都冇聲氣,悶爆!最慘係瞓又瞓唔到,坐又腰骨 ...
唉我已經放左兩星期有多 悶到乜都做齊 得個等字

大宅

我落得嗰dd 咁大把即係同你差唔多, 總之我個肚仲好高, 根本知冇可能呢幾日有奇蹟囉!好灰呀!
個醫生話行多d 喎, 我都行咗好多啦, 冇用既!

大宅

咁你落咗盆骨未呀?

其實我都冇諗住今日竟然有超聲波照呀!我量血壓時個姑娘叫我去x號房, 我一早睇咗x號房係我唔想睇的醫生(事緣於我睇咁多次廣華, 得呢個醫生唔點出聲, 即係做又卅六唔做又卅六嗰隻, 所以我好唔想睇番佢, 點知真係越唔想越要比我!), 跟住我仲同姑娘講可唔可以轉另一間房, 佢問我點解喎, 我話我上次睇過佢覺佢唔係咁好, 我睇下可唔可以轉另一個醫生啫, 個姑娘話冇得揀(我夠知, 只係睇下你會否肯幫下忙啫!), 咁冇得轉, 咪唯有旦求快手快腳快d 睇完快d 閃, 原來寫好的問題都冇問了!我都冇諗住房都唔駛我入, 個醫生同個姑娘叫我去另一間房, 一上床就照超聲波了!佢照下個bb頭仔啦, 我順口問幾時生得呀, 佢話你要自己問下個bb ; 跟住我咪問埋落咗盆骨未, 佢話落咗dd; 佢跟住再照埋心跳就完成了, 跟住就叫我16/12 再返去覆診囉…

我只係想知幾時生得囉, 一諗起要比人催生我就暈低

大宅

我有個朋友話'mou'底起身咁樣會快落盤,不過我好賴呀連行都少,因為我bb成日撐到我個肚好痛,個恥骨又痛,你照超聲波係咪係c+照呀?我既政府產檢都係7月照過一次咋,我都係自己出去c+做

saiann  堅持痛都行下呀!  發表於 11-12-7 18:15

大宅

sweetybean 發表於 11-12-7 15:44

咁你落咗盆骨未呀?

前日佢就話落左不過未生得囉 我都知未生得 生得就係產房啦我
我上星期去佢都有比我照U/S呀 但就見完醫生去照既
因為佢好似摸唔到BB頭仔..

你認得D房既醫生架?我次次都唔同房 未撞過同一個喎..
真係乜都做齊都仲未催到阿B出黎..呢幾日都有收到D FD電話
問我生得未..唉 全世界等梗你呀BB..乖乖地今晚出黎啦
呢2日個肚都係好硬好硬..又成日好急好急

你打算人奶定奶粉呀?我打算一半半呀,岩岩買左罐細既思敏兒
諗住就算BB唔岩食都唔會O徙好多

大宅

我今日產檢係政府, 我都冇諗住佢會幫我照超聲波睇下bb 落咗幾多呀, 因為之前一直都係聽下心跳咋, 所以今日都好surprised!我之前都係自己出去私家照超聲波, 私家睇到33w, 我便冇再去了, 因為之後政府都睇密咗, 我又孤寒想慳番d 錢(睇一次都五百幾)

我成日都踎低執野拎野, 都冇動靜 算啦, 我決定放棄諗佢幾時出世了, 佢要出黎自自然然會出黎, 我預咗比人催生先囉…

首頁
45678...29

尾頁

跳至