2012年媽媽會

跳至

首頁
45678...70

尾頁

大宅

dongyue 發表於 12-2-9 11:06
yraknagn,妳早我個半月見醫生,係唔係我有得照結構所以要遲見醫生呢?

我估係嘞... 可能姑娘都想安排你照埋結構先見, 如果唔係應該唔使咁耐, 同埋我見姑娘尋日同我講d排期都係順呢個次序去講, 咁應該佢係幫我地排左OSCAR, 再排結構, 先再排見醫生...

大宅

carmen1107 發表於 12-2-9 11:12
哦哦~~~
多謝你嘅分享呀~~ ^^
你噚日係幾W幾D呀? 幾點去到呀? 咁都排唔到!!

我尋日係10W4D呀, 我係最早0個批0830去到... 係啦, 我都估唔到佢真係咁快冇期, 係咪只限於20週架, 所以我0個20週先冇? 其他20週就可能仲有位?

大宅

畀面勳章

yraknagn 發表於 12-2-9 11:32
我尋日係10W4D呀, 我係最早0個批0830去到... 係啦, 我都估唔到佢真係咁快冇期, 係咪只限於20週架, 所以我0 ...

唉~~ 真係唔知喇... 慘啦~~ 我28號見都係10W4D呀~~~ 亦都係830.... 如果一樣都係冇~ 即係要俾錢了... 嗚....
又或者下星期六我去私家照第一次,如果到時佢話我聽亞B係細一週,咁都可能仲有機.... 唉....
                             *~ Little CarCar 小車車 ~*

大宅

係喎, 想問下你地睇緊0個個私家醫生好唔好呀?
其實我法國0個邊都留左位但就未比deposit, 但宜家我決定係QE生, 留返D$$比BB用好過... 我怕我同醫生講完之後佢會冇心機睇我, 不過醫生都知我有機會去QE生, 我會唔會係白擔心呢? 唉... 第1胎咩都唔識又好多野諗呀...

大宅

QE 非L Block(普通隊) 揮手區~~ hi~~~ : )

我見完姑娘了,真是超 nice,可惜我唔可以好早去覆診,如果唔係一定選助產組姑娘,我好好彩book 晒所有的驗查,27/2 唐氏,3/5 見醫生, 9/5 做結構,13/6 糖水,姑娘話好睇你 20 周時有無位,無就比唔到期

dongyue  恭喜!  發表於 12-2-9 12:30

大宅

hksugar 發表於 12-2-9 12:06
我見完姑娘了,真是超 nice,可惜我唔可以好早去覆診,如果唔係一定選助產組姑娘,我好好彩book 晒所有的驗 ...

恭喜你呀, 可以book晒!! 我9/6都要驗糖水...
不過你見完醫生先做結構, 即係唔關次序事wor... 點解我同dongyue見醫生個期真係差咁遠gei... ~~~

大宅

回覆 回覆:yraknagn的帖子

我估唔關事,係姑娘睇有無期only

大宅

畀面勳章

hksugar 發表於 12-2-9 12:06
我見完姑娘了,真是超 nice,可惜我唔可以好早去覆診,如果唔係一定選助產組姑娘,我好好彩book 晒所有的驗 ...

嘩嘩嘩~~~ 恭喜晒!!!!
好開心呀~~ 你排到晒~~
等我update先~~!!!

別墅

carmen,請幫我add糖水11/6,thanks!

carmen1107  冇問題~ 我都想問你架喇~~ 哈哈~~~ ^3^  發表於 12-2-9 12:54

大宅

畀面勳章

最新update!!

Name (胎) EDD 1st見姑娘 Oscar 結構 2nd見 糖水
yraknagn (1) 1SEP 8FEB 20FEB 無期 15MAR 9JUN
lymandy (1) 1SEP 10FEB
hksugar (2) 7SEP 9FEB 27FEB 9MAY 3MAY 13JUN
Puipui818 (2) 7SEP 15FEB
dongyue (2) 8SEP 4FEB 24FEB 23APR 30APR 11JUN
suiwo910 (1) 17SEP 22FEB
bigb_kiki (1) 17SEP 27FEB
crashkiki (2) 18SEP 17FEB
kat120908 (2) 19SEP 23FEB

carmen1107 (1) 22SEP 28FEB
foopopo (1) 29SEP 7MAR
ununchu ( ) ??SEP 9MAR

大宅

E...你地全部約係AM,我係2PM,都驚到時FULL左...

別墅

回覆:carmen1107 的帖子

我6week去book,係未太遲

大宅

畀面勳章

回覆 Puipui818 的帖子

而家都冇得點~~
唔好太擔心啦~~ ^^

大宅

畀面勳章

回覆 lymandy 的帖子

lymandy, 點呀~ 你排成點呀? 順利嗎?

複式洋房

回覆:QE 非L Block(普通隊) 揮手區~~ hi~~~ : )

大家好~雖然我係10月媽媽(2/10),但我都會響QE生!12/3第一次見護士!

別墅

回覆:carmen1107 的帖子

我怕趕唔到做Oscar

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好緊張呀,下個輪到我見姑娘喇,唔知可唔可以有期BOOK得哂呢

男爵府

各位 QE 準媽媽,

我 10/2 14:00 去左見助產士喇.... 大約 2 個鐘左右就走得

首先去到會叫你坐低,,,然後幾個媽媽一齊入間房度講解下 D 流程 (不過大部份都係要你自己睇小册子既)...

我果日都幾好彩,,,,有一對南亞裔既夫婦,,,然後就一個非港媽, 一個港媽, 連埋我都係 4 個媽媽, 所以好快....

入去見助產士都係問你 d 問題, 如有無糖尿呀,,,藥物敏感呀, 有無做過大手術之類,,,之後就會幫你約 OSCAR / 結構喇,,,,見醫生 & 飲糖水時間...

之後落埋 2/F 抽血就走得 lu....

我只 book 到 OSCAR...book 唔到結構,,,,時間如下:-

OSCAR 22/2 (如果照醫生既計法應該係 12w+, 但係助產士再同我計就應該係 13w2d 喎,,,,佢話差兩日應該無問題)

結構: 無期 (最快已經排到去 9/5)

見醫生: 22/3

飲糖水: 5/6

大宅

QE 非L Block(普通隊) 揮手區~~ hi~~~ : )

你這麼快見到醫生,真係好,我要等到3/5 先有我見

大宅

畀面勳章

Jalmama 發表於 12-2-10 17:26
大家好~雖然我係10月媽媽(2/10),但我都會響QE生!12/3第一次見護士!

歡迎你呀~~ 你多啲入嚟傾啦~~
你今次第幾胎呀?
已經加咗你喇~~ ^^

首頁
45678...70

尾頁

跳至