跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

Re: 港島mami吹水區冇

哈哈,carlson嗰樣咪仲大個仔...漫步沙灘好似想吸引異性咁喎...
不過好多人都話yuki妹拉高咗~
係呢你地做完健康完嗰1.5yrs old test之後,有冇同你吔
約下次監察係幾時呀?yuki妹要4歲才回去做呀,仲要到時前兩,三個月才打去book 時間,真係怕自己唔記得gar~
fallenstar023 寫道:
holly,
嘩, yuki妹個樣好大個呀!

karen,
你轉工呀!你份工有咁多時間去照顧琳琳都要轉呀!

男爵府

Holly:
yuki妺就好la,
維豬豬要兩歲再返去test講野....
不過到而家佢都仲係未識講... :-(
可能係男仔真係慢d掛....
佢快d識講就好la,如果到時都仲係唔識講或者講得唔好,咁就好快又要返去la....
暑假.....咁就過咗一半啦.

大宅

holly

Jason 都係要等4歲再返健康院啊!! [quote]
Hollycircle 寫道:
哈哈,carlson

等待驗證會員

維豬豬mum:

唔好担心&唔開心la...
每個BB發展唔同gar ma,
其實呢d係自然發展,遲早都曉架,不過都係欠早or遲唓,
我朋友嗰仔都1.5yrs old時都係講到好少單字咋,當時佢都
好担心,因比同齡的小朋友真係差好遠,但一當佢踏入兩
歲時,無端端成句句子一連串講晒出來呀...
so,其實佢吔一路都係到接收中,只欠他們肯唔肯發揮出來唓,
你試吓多d同佢傾計~盡量引渡佢講嘢lor,
好似我為例當yuki妹好想做or想要什麼都好,我都要佢跟住
講佢的所須...eg~比如佢想要我抱抱,我就要佢同我講
ma....ma....我....要....抱...抱....(當然剛開始時要慢慢一個字要佢跟一個字),其實我係佢十個月時都成日轟炸佢架喇,
此時都好似一個傻婆咁架,如是者佢要達到目的佢一定會講,當然你要忍心d,要佢付出才給他達到目的呵...add oil
希望去沙灘時睇到你的成果...(我吔一齊努力吧....)

維豬豬 寫道:
Holly:
yuki妺就好la,
佢快d識講就好la,如果到時都仲係唔識講或者講得唔好,咁就好快又要返去la....

等待驗證會員

catbay:

咁jason係咪都係到時自己才打去book期呀???
講樣大烏龍嘢過你聽,今朝返工出門時諗住帶定d所須日用品去playgroup用,點知老公話我你有冇聽書gar?
今日不用上呀..哎..傻mama...嘻嘻

[quote]
catbaby 寫道:
holly

Jason 都係要等4歲再返健康院啊!! [quote]
哈哈,carlson

大宅

holly,
見你咁想睇carlson漫步沙灘咁我叫carlson25號表演你睇, 同我老公個日要返通宵, 所以有人可以幫我地啲小朋友影相喇.....其實會唔會佢食咗森永之後高咗....

咩yuki妹轉了星期六返playgroup呀!
哈哈,carlson嗰樣咪仲大個仔...漫步沙灘好似想吸引異性咁喎...
係呢你地做完健康完嗰1.5yrs old test之後,有冇同你吔
約下次監察係幾時呀?yuki妹要4歲才回去做呀,仲要到時前兩,三個月才打去book 時間,真係怕自己唔記得gar~
[quote]
holly,

karen,
[/quote]
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

大宅

維豬豬&catbaby,
carlson要過多幾個月都唔肯講嘢, 姑娘叫我再約時間返去睇下carlson點解唔講嘢, 之後兩歲又要返去...可能係男仔真係慢d呀....

維豬豬 寫道:
Holly:
yuki妺就好la,
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

大宅

candy

我仔仔又係唔係好肯講野, 姑娘只係叫我地敎佢講多d野咋!
她只係叫4歲再返咋!
Jason 佢只會叫baba, mama, 婆, 貓, 車, 踢踢, 波, 咁law

等待驗證會員

fallenstar;

唔係呀,yuki妹仍然返sunday,我講緊係將軍澳自組playgroup唓...

\
holly,
見你咁想睇carlson漫步沙灘咁我叫carlson25號表演你睇, 同我老公個日要返通宵, 所以有人可以幫我地啲小朋友影相喇.....其實會唔會佢食咗森永之後高咗....

咩yuki妹轉了星期六返playgroup呀!
[quote]
[quote]
holly,

karen,
[/quote][/quote]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

訓唔著黎行個圈...
你地係咪25號去呀?之後會唔會去架?
你地會唔會帶bb車呀?我驚會好喎~
一諗起要著泳衣我就喇~
都係閃人先~拜拜~

等待驗證會員

kawai:

咩事要頭痕,我都唔諗住著喎~
BB車我都唔帶啦,因為沙灘都唔方便嘛!

男爵府

我d仲未諗好去邊個沙灘喎......
大家有無意見呀?
暑假.....咁就過咗一半啦.

子爵府

kawai:

我肥丫嘛~唔想腰間個水泡比人見到,但當然啦,我預左落水一齊玩,都會著埋面衫面褲,但一諗起自己好肥就...
bb車我都唔帶啦,我抱慣凱豐,因為沙灘帶車真係好麻煩,我上年同埋baba一齊去就有帶,冇男人就冇可能帶呀...
上次fongfong帶左伶到佢死呀,,見到佢真係辛苦,一路搭車黎架車重成架跌低左跌左落人地度,好彩唔係話好重但都痛嘛...今次我同佢講左你千其唔好帶呀...d bb又重左,又伶住大袋野真係未必幫佢伶到架車喇...

大宅

kawai & holly,
我都係冇唸住著, 只係覺得carlson都未必落水, 就算落都唔會好深, 我唸著短褲ok喇.....

holly,
你上年去石澳都冇著泳衣喇!
kawai:

大宅

我地已決定了去淺水灣, 但你地想唔想食咗嘢先去游....我地可以去香港仔飲茶, 之後一齊坐車去淺水灣, 因為淺水灣只得pizzahut....

其實我又有唸過去赤柱, 又可以去沙灘(但個沙灘啲沙好粗),如果我係唔近水邊玩啲沙ok, 但冇理由去到沙灘唔比佢地touch水, 因為赤柱比較多嘢食, 有兒童遊戲室(超級clean), 同又可以shopping嗎?不過我只係提意.....
維豬豬 寫道:
我d仲未諗好去邊個沙灘喎......
大家有無意見呀?

大宅

你記得叫fong fong唔好帶bb車喇....我重記得上次佢個個慘樣....現在我地啲仔仔女女已經識行, 可以的話咪比佢地行下....
kawai928 寫道:
[quote]
kawai:

我肥丫嘛~唔想腰間個水泡比人見到,但當然啦,我預左落水一齊玩,都會著埋面衫面褲,但一諗起自己好肥就...
bb車我都唔帶啦,我抱慣凱豐,因為沙灘帶車真係好麻煩,我上年同埋baba一齊去就有帶,冇男人就冇可能帶呀...
上次fongfong帶左伶到佢死呀,,見到佢真係辛苦,一路搭車黎架車重成架跌低左跌左落人地度,好彩唔係話好重但都痛嘛...今次我同佢講左你千其唔好帶呀...d bb又重左,又伶住大袋野真係未必幫佢伶到架車喇... [/quote]

等待驗證會員

如果係香港仔飲茶我咪要搭好耐車
不如出黎先食啦~好唔好呀....
因為同yuki妹我都係冇諗住可以落到水嘛,so 都隋得揾件泳衣出黎la....

大宅

咁去淺水灣定赤柱...
如果係香港仔飲茶我咪要搭好耐車
不如出黎先食啦~好唔好呀....
因為同yuki妹我都係冇諗住可以落到水嘛,so 都隋得揾件泳衣出黎la....

子爵府

kawai & holly,
我都係冇唸住著, 只係覺得carlson都未必落水, 就算落都唔會好深, 我唸著短褲ok喇.....

但凱豐會落水玩架~
不我都會著定泳衣打底架喇,因我預左同凱豐落水玩的~

子爵府

你記得叫fong fong唔好帶bb車喇....我重記得上次佢個個慘樣....現在我地啲仔仔女女已經識行, 可以的話咪比佢地行下....

佢唔係唔比佢行...不過佢成日話抱住佢好辛苦~我話都係上落車姐~
可能我抱慣啦,佢個仔又輕咁我就覺得唔係太大問題
,不過佢帶埋車就超級辛苦囉~
所以你打比我果日我都即刻問佢去唔去,重有叫佢千其唔好帶車唔係又好似上次咁,見到佢個慘樣真係慘不忍睹...我又幫唔到佢,又要顧住我隻怪物~

首頁

尾頁

跳至