婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wmpl, 晞玥,
哈哈~~ 我係諗住你地唔會周圍浦, 未必見到我係夫婦果版開既post, 所以先copy一次, post係呢度~~
(另外我又post係blog度呢, 本來果度係最先寫既~)

今日影相好開心啊~~ 因為平時同老公影相, 佢都木下木下, 但今次買左新相機, 一拎起唔洗對焦唔洗較任何野, 禁個制就影得, 10張有8,9張都對焦準, 可以影到好多老公平時個樣呢~~
以前d相木木獨獨, 都唔係佢平時個樣黎既, 根本失去左影相留念既意思~ 而家終於可以將老公最真實既一面留底啦~~~

艾莉,
我覺得果位有錢闊太應該係將d貨放左入玻璃樽度, 然後放落海度, 希望執到既人一個傳一個咁傳到去澳門~ 所以咁耐都未到呢~~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

小寶貝兒,wmpl,晞玥, 小可愛11, 白活:

我依家係公司每日只有呢個時間叫留到言..之後就會504 TIME OUT...連睇都無得睇..激氣
===============
魚油事件已經有人係個邊玩暗串, 睇下幾時有貨先. 因為我都好八
================
小寶貝兒,
其實我都有D 心郁想換部 有Face detection technology, 不過部A95仲用得就算喇, 要 嘛, 反正佢個MON可以轉出黎我都望到自己個樣黎自拍。

大宅

小寶貝兒,

睇嚟我啲失憶症又發作, 睇到你話喺夫婦開咗個topic,
我就即刻走去回咗先,仲諗住一回咗就返嚟回你哩個post,
點知一出咗去就完全無咗件事,仲戇居居遊咗好多個圈,
見到艾莉出post先至醒返起我原本係諗住做咩嘅~~

我又唔係唔出去蒲嘅,不過依然係無定向風啫,
夫婦版我都有蒲,但好少回post啫,
因為無咩興趣,講咗等如無講咁滞,感情事真係無咩值得好講,
好多時d人自己都已經有晒答案,係揾人認同之嘛,
所以多數做cd-rom就算!!

嗯!你好似冇講你買咗邊款相機噃?
咁快就話今次係這輩子最快樂嘅生日?
你以後仲大把更多更快樂嘅生日架噃,
咁你仲有咩形容訶去形容呀??

大宅

原文章由 於 08-6-4 09:26 發表
小寶貝兒,wmpl,晞玥, 小可愛11, 白活:

我依家係公司每日只有呢個時間叫留到言..之後就會504 TIME OUT...連睇都無得睇..激氣
===============
魚油事件已經有人係個邊玩暗串, 睇下幾時有貨先. 因為我都好八
======== ...

504 504.......error ,error,
睇見以上嘅字就想死。mouth:

但係今日又無咩事(touchwood),
希望bk keep going 啦!!

魚油事件都拖咗咁耐,都想佢哋可以快啲得到解決啦,
嗰幾樽嘢拖咁鬼死咁Q耐,唔知仲以為買限量版LV手袋,
要排waiting list潻!

終於有人頂唔住玩暗串la?等我又去八吓先!

珍珠宮

艾莉,
如果我部相機唔係唔見左, 我老公一定唔會比我買呀!!!!

face detection d人話唔係咁大用處, 都係等佢技術成熟d先再諗啦~~

而我而家呢部, 因為可以對焦既距離都幾大, 所以即使唔望住mon影人, 都可以影得好清, 有幾張失手而已~

而家正在研究點樣可以用到個閃光燈又唔會太強(最衰冇得較強度), 有d人話加張廁紙, 有d人話加牛油紙, 試驗中~~

嘩~~ 到而家都仲係玩緊暗串咋? d人又幾好忍耐力喎~~ 比著我早就媽叉左佢啦!!

wmpl,
我都覺得夫婦版都係睇好d, 有時d狐狸又走出黎, 紅杏又浦出牆, 講乜都冇用!!

咦~~ 我冇講到我買邊隻咩?? 又好似係喎~~~

我買左kodak z8612is~
睇黎睇去都係kodak d相既色最靚, 而且有12變焦, 又有手動, 雖然大舊左d (比起卡片機), 但實在係好用!! 所以揹得心甘命抵呀~~

另外我真係好想讚下賣機比我的sales, 係黃金地下, 鋪頭名叫做DC ONE, sales係羅生, 真係好好好好好人!!! 我4點幾去到, 佢同我傾相機, 又幫我試相機, 仲教我點樣可以玩到微距, 仲拎d大炮比我睇下, 摸下(我唔敢拎黎影呀, high花左點算? 幾皮野架!!), 傾下傾下, 就傾到7點先買完!! 佢仲教左我, 唔洗買埋d無謂野, 岩用先最好! 傾左2個幾鐘呀~~ 好彩果日係閒日, 希望冇阻住佢做生意啦~~

子爵府

小寶貝兒,
用3M 磨沙個款膠紙..我用緊係DSLR內閃

珍珠宮

原文章由 艾莉 於 08-6-4 14:39 發表
小寶貝兒,
用3M 磨沙個款膠紙..我用緊係DSLR內閃

係咪普遍文具鋪有得痴果d膠紙? (因為3m出好多野都好專業咁款, 驚買錯~)

係就好啦~~ 用膠紙一痴就得!!

有冇咩特別既名架? 等我去及及先~~~

thank you呀~~~

我而家呢個內閃, 好型仔下架~~ 2段式彈出,而且夠高(內閃黎講算好高架啦), 遲d真係加轉接筒同lens都唔驚擋晒d光~~

子爵府

原文章由 小寶貝兒 於 08-6-4 15:58 發表

係咪普遍文具鋪有得痴果d膠紙? (因為3m出好多野都好專業咁款, 驚買錯~)

係就好啦~~ 用膠紙一痴就得!!

有冇咩特別既名架? 等我去及及先~~~

thank you呀~~~

我而家呢個內閃, 好型仔下架~~ 2段式彈出,而且夠高(內 ...

係呀, 我用綠色個款

[ 本文章最後由 艾莉 於 08-6-4 16:18 編輯 ]

大宅

原文章由 小寶貝兒 於 08-6-4 13:38 發表

wmpl,
我都覺得夫婦版都係睇好d, 有時d狐狸又走出黎, 紅杏又浦出牆, 講乜都冇用!!
咦~~ 我冇講到我買邊隻咩?? 又好似係喎~~~

我買左kodak z8612is~
睇黎睇去都係kodak d相既色最靚, 而且有12變焦, 又有手動, 雖然大舊左d (比起卡片機), 但實在係好用!! 所以揹得心甘命抵呀~~

另外我真係好想讚下賣機比我的sales, 係黃金地下, 鋪頭名叫做DC ONE, sales係羅生, 真係好好好好好人!!! 我4點幾去到, 佢同我傾相機, 又幫我試相機, 仲教我點樣可以玩到微距, 仲拎d大炮比我睇下, 摸下(我唔敢拎黎影呀, high花左點算? 幾皮野架!!), 傾下傾下, 就傾到7點先買完!! 佢仲教左我, 唔洗買埋d無謂野, 岩用先最好! 傾左2個幾鐘呀~~ 好彩果日係閒日, 希望冇阻住佢做生意啦~~

講得冇錯,講嚟講去三幅被,

仲多數唔會聽人講,的而且確好厭悶!!

個人認為最佳解經典嘅係賤太太,
其次係司棋姐!

嘩!!你讚到個sales咁行,係咪有回佣收?
嗰位人兄肯定對你有意思...想你買嘢,
又可能同你相逢恨晚....咁啱傾!!

唉!!我哩排日日一訓着之後一個鐘,就會抽筋痛醒,
搞到日日都冇覺好訓,真係人都癲==

同埋呢?我最近又先的起心肝學倉頡輸入法,
仲揾到一個net去學,大家認為哩個net點?
http://www.ied.edu.hk/cj/index.htm

仲有冇好介紹或學習心得??
thank you very much!!

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 wmpl 於 08-6-5 17:25 發表

講得冇錯,講嚟講去三幅被,

仲多數唔會聽人講,的而且確好厭悶!!

個人認為最佳解經典嘅係賤太太,
其次係司棋姐!:igive ...

關於夫婦版 .... 完全同意你嘅講法 .... 真係好悶 !

倉頡輸入法網站 ----> 正, 謝謝 !

大宅

原文章由 小可愛11 於 08-6-5 21:22 發表

關於夫婦版 .... 完全同意你嘅講法 .... 真係好悶 !

倉頡輸入法網站 ----> 正, 謝謝 !

英雌所見果然略同!
不過會唔會俾人話我哋泠血??

嗰個網我覺得ok,不過d版面就幾老土吓...

大宅

艾莉,

我今朝走咗去八fishoil 事件la,
仲八到有d頭暈眼花,皆因一八之下先發現,
嘩!!乜咁鬼死多相關topic?
唔怪得你齋八都咁忙lu,我又好鬼死眼訓,
皆因我哩排唔知做乜,成日都要執屋抹抹抹...,
尋日裝掛牆扇要鑽牆,搞成屋都係灰塵,又由晏晝抺到通頂,
其實我份人最憎就係洗洗抺抺,不過又衰鍾意乾淨,
做開又唔停得手,起碼要有八成乾淨先肯收手!!

雖然我好攰,但都睇咗好多,不過越睇越覺得佢係呃人,
開頭又話星期一出貨,跟住又話廿四號先到貨,
後來又話七月一先有,最串嘅就係,個版主一見勢色唔對,
就立即close topic,咁即是佢哋玩晒啦?

睇咗嗰邊啲樓主嘅徇私行為之後,
我就立即覺得bk的版主好好,
尤其是婆媳版版主(HE!HE!擦吓鞋先) ,
俾我喺度亂噏廿四咁耐都冇close 我topic,
真係好好人事,處事又公正,從來都冇徇私枉法,
簡直係very good!!

好眼睏,頂唔順,夜啲再續!

子爵府

原文章由 wmpl 於 08-6-6 11:52 發表
艾莉,

我今朝走咗去八fishoil 事件la,
仲八到有d頭暈眼花,皆因一八之下先發現, ...

係架..我都八到好亂..
個邊只準周官放火, 不準百姓點燈既, 所以我都費事再出聲

下次轉牆, 用個吸塵機 邊鑽邊吸, 咁就咁無多塵喇~

[ 本文章最後由 艾莉 於 08-6-6 12:23 編輯 ]

大宅

原文章由 於 08-6-6 12:17 發表

係架..我都八到好亂..
個邊只準周官放火, 不準百姓點燈既, 所以我都費事再出聲

下次轉牆, 用個吸塵機 邊鑽邊吸, 咁就咁無多塵喇~

之前鑽牆我都有用吸塵機,但係今次我要去提款機提款先,
得c6一個,佢又戇居居咁,講少句都唔得,唉!

嗰邊啲人同版主有交情就咁無法無天,
版主仲要偏私到晒,俾着邊個都唔allrighit啦!!

咁樣搞法,啲處理手法又咁差,
明明冇事都變有事,明明冇心病都變有心病啦,
完全係小圈子運作,冇啲大志,
成班嘢仲講到自己有幾巴閉,都唔知醜==

首頁

尾頁

跳至