潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 大口仔Super Fans 大募集

http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

侯爵府

lamlam816,

唔緊要啦...我知你花o左好多功夫先post到張相出o黎o架! 佢o地個樣好傻氣, 真係好想攬o下佢o地

大宅

lamlam816:
你好勁呀.有2隻吟得意嘅大口仔.加埋你個仔就有3隻好好好好得意嘅仔仔.哈哈
我個名叫林波仔

侯爵府

各位好!

星期三晚10點幾, 我已經用棒棒check到bingo 喇!

不過因為兩條紅線係一深一淺, 我都唔係好肯定係唔係, 所以唔敢同你o地講住, 不過昨日(星期四)o係"想生bb" o既topic 問過d姊妹, 佢o地話係喎! 而且我仲打電話問過姑娘, 佢都話係。 不過由我上次mc(懷孕0週)開始計, 而家都仲有1日先到5週, 姑娘話如果冇乜異樣, 就可以遲d先去check。

我想問你o地o個時知道有o左bb之後, 幾耐先去醫生度check o架? ?-(

大宅

my_tabo,
恭喜哂!唔駛咁早去check,太早多數都未check到,果時我又係d M遲左黎,覺得個人時時都興興地,同平時唔同,咁就去買棒棒番黎check下啦,又係一深一淺,第日咪走去醫務所check,個醫生話唔係有喎,過左幾日都係唔舒服,再睇另一個,check左出黎好淺色,但醫生話係有左,but佢話個胎咁淺色好弱喎,個日好down,突然唔知點好,同個friend傾完第日即去佢睇開個婦科到check,係有左不過照陰道都見唔到,醫生話週數太少未見到,下星期再照,果個星期好難過,擔心個胎會唔會有問題呢,一個星期過左去睇,係肚皮依舊照唔到(down左一半),再照陰道,終於見到,個人即刻醒神番,個心情好難形容,照到果時己經6週,我諗你遲一個星期去穩陣d。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,
恭喜哂你ar終於bingo咗!係ar!你唔使咁早去check住ka!
我有咗嘅時候,無任何徵兆ka! 我只係發覺無m黎成個幾月,跟住咪去醫務所驗law!咁就bingo咗na!(個陣個醫生好搞笑,問我'你想我恭喜你定係話過事實比你聽ar???' ?-( 我bingo之後都無同hubby講,但係後尾佢就同我講話你有咗吖ma!)?-(

支捧捧到而家我都仲keep 住,係有兩條線ka!

Anyway,take care ar!!!

侯爵府

lamlam816 & jasmine,

多謝晒!

咁我就照你o地咁講, 遲多一星期先去check。

Jasmine,

你o個時個醫生又真係幾幽默喎! :mrgreen:

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,

你係咪未話比hubby知呢? confirm咗先?

侯爵府

Jasmine,

我一驗到就第一時間話比老公聽喇! 佢係咁多個人之中, 最開心、最大反應o既一個。 佢仲話突然之間發現自己好似重要o左好多, 又話自己幾咁"有用"...... :mrgreen: :mrgreen:

版主

my_tabo,

係呀!由呢個moment開始,佢就好重要嘞!又要take care你,家務又要接手,又要物色bb用品! 不過bb用品唔使咁快買住呀!最多周圍睇下d款,而家成日都有大減價架!
仲有呀!你記得問佢肯唔肯陪產呀!有個人響身邊支持同鼓勵好好多架!又可以見證住bb嘅來臨,佢會有好深刻嘅感受架!

侯爵府

Jasmine,

o個次見屯門吉之島bb用品有大減價呀! 不過o個時未有bb, 所以淨係得個"睇"字囉!

我o地之前已經傾過, 佢話一定會陪產, 因為佢話我生o個時咁辛苦, 佢又幫唔到d乜, 所以一定會o係隔離陪住我。

係呢, 你o個時o係邊度生o架? 你o個時老公都有陪產?

版主

my_tabo,
係呀!我hubby有陪產架!仲想剪臍帶tim!but澄澄出世之後個助產士話條臍帶纏住條頸仔,so佢無得剪!

澄澄係響瑪嘉烈出世,&響葛量洪做產檢!

係呢!你有無諗住遲d照埋係仔定女or到時有個surprise呀?

侯爵府

Jasmine,

你老公冇得剪臍帶真係有d可惜, 不過佢已經做o左佢應該做o既o野, 因為佢比到你好大o既支持。

我遲d當然會照埋係仔定女啦...唔係點買bb o野喎!

我有個朋友, 佢之前一直o係屯門醫院度做產檢, 佢話醫生一直冇話比佢聽係仔定女喎! 我問佢醫生冇理由唔講o架! 佢又話真係唔肯講, 其實我都唔係好信。

版主

my_tabo,

係呀!政府醫生多數都唔會主動講比你知架!不過我都無問,我係生咗先知係囡囡黎咋!but咁都幾好吖!有surprise 嘛!係買bb用品時就難d!買d中性d,綠色,黃色.....你hubby嗰邊會唔會有壓力比你架?如果照咗唔係佢地想要嘅,你會有好大壓力架!仲會影響心情tim!

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

如果主動問都應該會講卦?

可能係我好奇心太強, 我諗如果我去睇政府, 醫生唔話比我聽係仔定女o既話, 我就會去問私家醫生lu

我自己就鍾意仔, 我老公就比較鍾意女, 佢話男仔難教d喎! 我奶奶唔知我淨係諗住要一個, 佢話:第一個仔女都冇所謂, 如果第一個係女, 第二個生番個仔咪得囉! 我心諗:你估想要乜就有乜咩? 所以其實我冇乜壓力。不過我自己就真係好想生個"大口仔仔"出o黎, 到時就可以買好多大口仔、新幹線、同"車仔"(runabouts)o野比佢用喇!

版主

my_tabo,

哈哈..... 你又有籍口去

侯爵府

Jasmine,

比你講中o左添!

別墅

my_tabo,
恭喜你呀

傾左咁耐,大家都住屯門,
你地住邊頭呀? :mrgreen:
我就住建生
我個女叫善程b,o向2003年5月27日出生 :-D 我的玉照:http://www.babyhome.com.tw/bb/33331

侯爵府

dickiechan,

多謝晒!

好耐冇見你喎! 得閒入o黎傾多o下啦!

我唔係住屯門o架! 我住天水圍o架! 不過我成日都去屯門市廣場shoppingo架! :mrgreen:

大宅

my_tabo,
一定要叫老公陪產呀!佢一定會好感動,到依加我老公都覺得我生呀囝好辛苦,虛耗好多,時時都重話要買多d補品番黎比我食,我諗佢呢世都忘記唔到,佢依加乜野家務都會做,時時話我生完到依家都未正式休息過,叫我請個工人幫手,咪攪我最怕多個人係到,我奶奶黎訓一晚我都周身唔自然,重要多過生保人,況且佢份人工入我袋重好啦!政府果d醫生未必會話比你聽架,都係兩邊睇穩陣,睇私家可以每個月睇住bb一路大,又可以帶埋d相番屋企慢慢睇,果時我一日睇好多次,睇極都唔厭,好有滿足感。

首頁

尾頁

跳至