跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有無住海濱/海灣媽咪呢?

男爵府

To : all

其他人有無幫bb改花名或乳名呀?
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

子爵府

vivianlms,
哈哈.....又幾得意喎~~

男爵府

Mrswong ,

你對twins 一出世 , 可能容易d 叫 , 大家至少個concept係大孖, 細孖 , or 大細 b .
諗起初時 , 你有你叫 , 我有我叫 . 叫左幾個月先大概統一到 .
但都有咁多如下 :
阿囡叫法 :
1 ) 囡囡
2 ) 彥林
3 ) 彥林林
4 ) 林林
5 ) Chelsea B
6 ) Chelsea
7 ) lam lam
8 ) hayashi

男爵府

lala

hayashi 點解?

我地屋企人已叫孖B做大細B.
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

男爵府

vivianlms ,

咁你係 full time mama , 平時點打法時間呀 ?
有冇同椰子圈去學d 乜野興趣班呀 ?

子爵府

你地d名都幾多喎, 我就好普通, 只係叫佢卓卓 b, 阿囝, bb等等....

男爵府

Mrswong ,

日本人姓名 , 都有 " 林 " . 不過 , 發音為 hayashi .
公司d 日本人會叫佢 Chelsea , 有時講笑就叫 hayashi san . <== joke !

男爵府

Mrswong,

無咩特別, 叫盈盈, 盈盈b, 或者佢嘅全名.

vivianlms,

"椰子圈" 好得意!!

男爵府

SHAN

你有無同卓B影低著好多衫的相呀? POST 來睇下啦!

男爵府

TO : ALL

今日有無得放早呀? 我未知呀? 希望有啦! :mrgreen:

子爵府

mrswong,
哈...我仲未影呀, 佢呢幾日都好扭計, 搞到我好累, 等我呢兩日影左佢成個波咁o既 look 再 post 上黎比大家睇丫~~~

尋日聽老細講就話幫佢做埋 d 野有得收早, 但老細到依家都仲未返, 睇黎都無得收早喇~~~ :evil:

複式洋房

男爵府

早晨 ! 新年快樂 !

子爵府

新年快樂呀~~祝所有 bb 快高長大, 健健康康!!!

男爵府

mandymfl ,

我一眼就望到盈盈啦 ! , 睇清楚先 ....
認到啦 ! 又唔同位坐喎 !
不過 , 臨落車經過你身邊都同你相認左 !
下次 , 如果你又認到彥林 . 早 d 叫我喎 !

珍珠宮

我都係海濱媽咪呀, 我成日帶bb係 PODIUM A 玩架。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

男爵府

lala1125,

好開心同你相認, 你好叻, 咁都認得盈盈!
下次叫你係認到你同彥林, 我覺得彥林同你好相似!!

Dear all,

新年快樂, 個個bb, mummy & daddy都身體健康!

vivianlms,

希望椰子圈早日康復!

小詠,

hello, 你住邊坐架? 你bb幾大呀?
得閒上黎傾傾!

男爵府

lala1125 & mandymfl

你地相遇呀????????? 是否好得意?
新年點過呀? 我在家養胎 (即食&sleep) :mrgreen:

珍珠宮

mandymfl,

HI! 我住3座咋, 所以最方便係去A場既遊樂場玩啦。
3座平台出口咪有檔賣菜既, 老闆同我講每朝都有班賓佬係度等D賓妹落黎, 之後就跟D賓妹上樓架, 重有D印妹又帶D小朋友去A場遊樂場玩但就唔理小朋友只係同D印妹傾計。連管業處都成日出通告提D僱主小心D架。

我BB2歲3個月大, 2月就要去6座個間迦南返BB班。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

首頁

尾頁

跳至