爸爸專區

跳至

首頁
56789...17

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

回覆:lily_liu817 的帖子

洋房

想問你地係搵師傅學定係架駛學院

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

MISSES_BB 發表於 13-12-5 16:59
我都係呀 我係9個字為一堂 每次個半鐘 咁我叫佢2堂囉

不過你好似咁早學O既....

我係考之前個半月先開始學~~頭2堂學開車, 轉彎, 斜路開車停車...

第3/4堂就學泊車同3手掉頭...

第5/6堂已經係正式出街~~

上24堂, 其實都好夠....起碼到依家考完, 我自己揸7人車都仲泊得掂"S"位...

禁止訪問

畀面勳章

回覆:devin1987 的帖子

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

MISSES_BB 發表於 13-12-6 15:23
我11月尾開始學(廿幾號)唔係好記得 諗住一個星期2堂 但學左兩三次 感覺到自己未掂 所以叫c父比我學密D囉 ...

你要加油呀!!考完過新年...1TAKE PASS

大宅

回覆 WaleiBaBa 的帖子

我來緊都考油塘, 請問有咩要特別注意~~

大宅

WaleiBaBa 發表於 13-11-20 16:08
小弟都考左兩次先pass....棍波貨van...
第一次考天光道,衰唔專心(成日諗返啱先有咩做得唔好,燈轉左都唔 ...

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

MISSES_BB 發表於 13-12-6 16:51
回覆 lily_liu817 的帖子

我隻佬話..到時考試乜都慢就得..慢唔緊要..唔好錯喎.. ...

都唔得GA!!

唔可以太慢ga!! 普通多彎or 燈口路段keep 住要有3x...

慢駛路段點都要過20~~

大直路無咩車...一定要做返踩油俾考官睇...點都要keep 係4x!!

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

別墅

cwmami 發表於 13-12-6 16:30

HIHI,你地好呀!考油塘一共有3條線...
我講吓第3線比你地聽,路口出右再出左(落鯉魚門方向),D人話呢條線難,我都OK認同的,原因有:1,好多大貨車係下就時段,同埋係3手掉頭時0個個地方係小巴站垃圾場附近,比較多死車同小巴,要小心。2,轉3波時間好少同要好快,師傅話呢條線最多死車,要轉3波唯一的地方係出工廠後就一戔燈後就要好快好順咁由1轉2轉3...直到上返斜之前要落返2波(呢個位要特別小心,如果前面慢車或塞塞地車...因為呢個位超斜...開車又要望鏡又要轉灣又要顧離合器....好易死火同溜後...)...上返去後往油塘中心方向,燈位前有黃格...一定要留意過唔過到黃格...如果唔係...實肥...之後就係十字路口(即大本型後門個個位)...有好多人...同埋留意小巴會隨時停....然後就係迴旋處...我開頭都好驚...但原來係死記方法...反而唔係好難...最後就係返入試場個位都好多人...地下個影線範圍都幾大下...小心High到...

以上只係個人意見...有錯請其他ching 指教...

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

引用:回覆+lily_liu817+的帖子係咪考前要考埋睇

原帖由 MISSES_BB 於 13-12-08 發表
回覆 lily_liu817 的帖子

係咪考前要考埋睇車牌果PART架??有幾遠距離架?
一部車距離到!

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

首頁
56789...17

尾頁

跳至