跳至

首頁

尾頁

別墅

我同先生 有兩個女女 四歲同兩歲 想移民去紐西蘭 先生阿哥已經有紐西蘭身份 我想問下 聽講可以係紐西蘭買樓 就可以入戶 low到紐西蘭戶籍 系咪可以呢?定系一定要 投資或者技術移民呢?有沒有乜嘢辦法最容易移民過去呢?

水晶宮

回覆:移民紐西蘭

買樓唔得。無非都係投資,技術,創業幾種。如果以上都唔得,再就用學生簽證讀語言學校,考IELTS,分數夠讀間技術培訓學校再𨍭工作簽證,工作簽證攞PR希望大啲,語言學校幾貴下,但平過投資移民,最好揾中介啦,佢地幾奇難雜症都搞得掂,無非$$$

少奶奶的身份,丫頭的命...

別墅

引用:買樓唔得。無非都係投資,技術,創業幾種。

原帖由 54heima 於 15-03-19 發表
買樓唔得。無非都係投資,技術,創業幾種。如果以上都唔得,再就用學生簽證讀語言學校,考IELTS,分數夠讀 ...
創業會唔會冇甘貴呢?我先生大佬係系個邊讀廚師 宜家做野 已經有身份 我地都想過去 但系覺得門檻 太高

複式洋房

回覆 54heima 的帖子

強力不贊同揾中介公司! NZ移民方法和工序非常高透明度。去佢地移民局既網頁一清二楚。揾中介不外是浪費金錢!

記住一定一定一定唔好揾佢地丫!

別墅

引用:回覆 54heima 的帖子強力不贊同揾中介公司!

原帖由 Daandad 於 15-03-19 發表

強力不贊同揾中介公司! NZ移民方法和工序非常高透明度。去佢地移民局既網頁一清二楚 ...
其實聽講二十萬紐幣就可以盤一間鋪頭落黎當做投資移民 系咪咖?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Daandad+於+15-03-19+發表回

原帖由 糖果媽咪518 於 15-03-19 發表
其實聽講二十萬紐幣就可以盤一間鋪頭落黎當做投資移民 系咪咖?
如果真係得呢度中國人多過白人

水晶宮

引用:Quote:原帖由+54heima+於+15-03-19+發表買

原帖由 糖果媽咪518 於 15-03-19 發表
創業會唔會冇甘貴呢?我先生大佬係系個邊讀廚師 宜家做野 已經有身份 我地都想過去 但系覺得門檻 太高

...
你先生大佬就係我講嘅係呢邊讀技術學校轉工簽,入學前要考英文試,西廚最多人讀,因為雅思分數要求最低,好似5.5分⋯⋯

水晶宮

引用:回覆+54heima+的帖子強力不贊同揾中介公司!

原帖由 Daandad 於 15-03-19 發表

強力不贊同揾中介公司! NZ移民方法和工序非常高透明度。去佢地移民局既網頁一清二楚 ...
如果創業技術投資都唔夠條件又想移民點算

水晶宮

回覆:移民紐西蘭

樓主你個case,係hk考左IELTS先,就已經跨出第一步,早好過遲,移民條例一年年收窄門檻愈來愈高,趁兩個女仲細用幾年時間打算

別墅

引用:樓主你個case,係hk考左IELTS先,就已經跨

原帖由 54heima 於 15-03-20 發表
樓主你個case,係hk考左IELTS先,就已經跨出第一步,早好過遲,移民條例一年年收窄門檻愈來愈高,趁兩個女 ...
但系如果考雅思 甘啲小朋友 又點算呢 如果話宜家先去讀書系咪太遲?

複式洋房

回覆 糖果媽咪518 的帖子

NZ移民需要既IELTS係計總分 -6.5,所以相對較易。 而要讀幾耐,好難答你,事關英文底子好壞影響好大。有人一次過考到4條7,有人考到無影。

但是讀好英文真係一生受用!

複式洋房

54heima 發表於 15-3-20 02:51
如果創業技術投資都唔夠條件又想移民點算
無得算....

複式洋房

回覆:Daandad 的帖子

50萬創業移民可以。。。不過實在太大投資

民房

你可以試下技術移民得唔得,再唔係就睇你老公呢家做緊咩工,如果有NZ公司請,咁就可以申請左工簽先再移民

複式洋房

小兒11歲,想問一下,如果全家一年後可以移民紐西蘭,應該在什麼時候去,孩子學業上比較容易適應呢?
是12歲的新學期(2月)去;
還是13歲去讀SECONDARY SCHOOL呢?
謝 謝 !

大宅

引用:小兒11歲,想問一下,如果全家一年後可以移民

原帖由 shiuchen 於 15-08-21 發表
小兒11歲,想問一下,如果全家一年後可以移民紐西蘭,應該在什麼時候去,孩子學業上比較容易適應呢?
是12歲的新 ...
當然係越早越好,起碼佢上中學前有班自己熟悉的朋友

複式洋房

回覆 pts001074 的帖子

有咩WEBSITE 搵工呢? 好想有WORKING VISA

複式洋房

回覆 Yukiruirui888 的帖子

Thanks a lot.請問我們是否該找到學校先去呢?

大宅

回覆:shiuchen 的帖子

妳都可以上網search下,妳們心儀的學校先,過到嚟就可以去讀,都可以過左嚟先搵,如係inzone就一定可以入學

shiuchen  :good 發表於 15-9-11 10:03

複式洋房

引用:50萬創業移民可以。。。不過實在太大投資

原帖由 fionav_v 於 15-04-26 發表
50萬創業移民可以。。。不過實在太大投資
50萬HK$定NZ$?

首頁

尾頁

跳至