全民熱投

跳至

首頁
12345...9

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 7周年華麗國民 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

近日不少會員反映於自由講場有太多沒有特定討論內容、特意開作吹水用途之論題,對其他有意就單一論題閒聊討論之會員甚有影響。為此我們想徵集大家的意見,是否應就此情況作出處理?方案如何?請和告訴我們您的想法並投選您同意的方案。
單選投票, 共有 214 人參與投票

投票已經結束

49.77% (107)
47.91% (103)
2.33% (5)
你所在的用戶組沒有投票權限

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我自己就覺得點搬都會有問題存在... 就算搬啱左位, 人地搵唔到最直接又快的方法都係會係自由廣場呢度開 topic 問.... 我只覺得 D 唔啱睇咪咪唔好 click 入去睇.
好難搵到個完美方案, 再唔係就係開 topic 的地方整到強行選項一定要揀放係邊個類型度, 不過咁做就會產生另一個問題就係太煩而令人放棄繼續係度開 topic 傾計同問嘢.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

有會員反映就徵集意見? BK 日日 error、503. 又可以點跟進? (有 d 離題).

水晶宮

開太多 "多餘" 既專區了
望下左邊個專區欄, 睇見都暈

水晶宮

搬走哂吹水topic,BK無哂D長期Fans,自由一定可以解決topic好快沉呢個問題

侯爵府

BK 呀 BK, 你真係唔覺得你地開d專區真係太多咩?

多到入面丁點人氣都唔夠... 人氣唔夠, d人又點會有興趣入去睇野, 搵野, 問野?

係都開個廣告專區, 將自由廣場d置頂廣告搬走啦, 咁d人響自由廣場搵野咪唔洗 sir 一聲就已經響第2page 囉....

我愛以前的自由廣場~~~~~
(唔好炳我)

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-21 04:23 PM 發表
BK 呀 BK, 你真係唔覺得你地開d專區真係太多咩?

多到入面丁點人氣都唔夠... 人氣唔夠, d人又點會有興趣入去睇野, 搵野, 問野?

係都開個廣告專區, 將自由廣場d置頂廣告搬走啦, 咁d人響自由廣場搵野咪唔洗 sir 一聲就已經響第2page 囉....

我愛以前的自由廣場~~~~~
(唔好炳我)

agree.... 以前鐘意呢度都係因為人多, 多 topic 多計傾.... 而家分到咁細... 變得無嘢睇....

伯爵府

我都覺得唔需要分,咁叫得自由廣場唔係比自由人地開版講野既咩??乜都分到咁仔細無晒人氣搵鬼上pk傾咩~
大b駿逸細b駿晞

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

原帖由 catjeffcat 於 09-7-21 16:27 發表

agree.... 以前鐘意呢度都係因為人多, 多 topic 多計傾.... 而家分到咁細... 變得無嘢睇....

AGREE

珍珠宮

原帖由 sandylaw 於 09-7-21 04:23 PM 發表
搬走哂吹水topic,BK無哂D長期Fans,自由一定可以解決topic好快沉呢個問題

到時梗係唔會沉啦..... 因為無咩人回唔識沉就真.

珍珠宮

畀面勳章

唔好攪咁多野啦...一陣攪到烏蠅都無隻...
我都唔明既..咩叫太多沒有特定討論內容既論題..唔啱睇既就飛,尤佢沉架啦..個個出既post都係專題既就入左指定專題討論啦
真係r頭...都唔知想點架...
何謂自由講場?

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

但吹水topic有12個之多就真有D.......=.="
(不喜勿插,不喜勿回,不喜勿鬧.....etc,)

禁止訪問

侯爵府

agree~~~

原帖由 arale1668 於 09-7-21 16:45 發表
唔好攪咁多野啦...一陣攪到烏蠅都無隻...
我都唔明既..咩叫太多沒有特定討論內容既論題..唔啱睇既就飛,尤佢沉架啦..個個出既post都係專題既就入左指定專題討論啦
真係r頭...都唔知想點架...
何謂自己講場? ...

珍珠宮

原帖由 醜樣豬 於 09-7-21 04:46 PM 發表

嗱我唔係插你.... 點解而家變成咁呢??
係因為自由廣場已經不再是以前的自由廣場, 我記得我初黎步到個時, 無分到咁細, 人流很多, D topic 有時睇都睇唔切, 真係睇足半日都睇唔完, 而家就睇兩樣就無嘢睇.... 大家上黎討論區都係想睇吓有無啱傾的人一齊傾下 8 下, 問下嘢因為只要你一出 post 轉頭就已經有很多唔同人唔同意見比到你, 而家呢?? 比起以前小很多. 好自然傾開啱嘴型的人就會聚埋一齊各自各傾... 所以先至生左咁多吹水 topic 出黎.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-7-21 16:46 發表

有咁多咩?

珍珠宮

畀面勳章

即係有人唔like有小圈子係自由講場出現呀

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-21 16:23 發表

係都開個廣告專區, 將自由廣場d置頂廣告搬走啦, 咁d人響自由廣場搵野咪唔洗 sir 一聲 ...

夠有唔少 member "媽媽义义" 成版廣告啦. 又唔去徵集意見??

禁止訪問

首頁
12345...9

尾頁

跳至