跳至

首頁
12345...25

尾頁

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

好開心呀....得度呢度好多網友指點下
終於成功第一次買到喇
仲一買買成350人仔GE貨添

不用PM我問我拎$150條LINK
請自行爬文就會找到呢

別墅

我以前都有係taobao 買野, so far 係taobao 買過2次孕婦野, 都ok 啊.

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

家陣勁入BB野
原帖由 Lovefish 於 10-8-11 16:24 發表
我以前都有係taobao 買野, so far 係taobao 買過2次孕婦野, 都ok 啊.

別墅

我主要係買孕婦既褲/ leggings.

另外膽粗粗買左兩條孕婦內褲試下. 實物ok wor, 不過未洗所以未著. 我諗香港既鋪頭仔都係呢D 貨啦, 除非係MOTHER WORLD or 百貨公司買架啫.

侯爵府

係呀
我係街市周圍都好...都見到好多淘寶的貨
但貴幾倍...所以試下係淘寶買下LAW
紗巾有公仔GE, 淘寶埋1.1X-2.5不等
但香港..街市都要5-6條
所以我一口氣買左成40條
原帖由 Lovefish 於 10-8-11 16:57 發表
我主要係買孕婦既褲/ leggings.

另外膽粗粗買左兩條孕婦內褲試下. 實物ok wor, 不過未洗所以未著. 我諗香港既鋪頭仔都係呢D 貨啦, 除非係MOTHER WORLD or 百貨公司買架啫. ...

侯爵府

原帖由 戲如人生 於 10-8-11 17:20 發表
係呀
我係街市周圍都好...都見到好多淘寶的貨
但貴幾倍...所以試下係淘寶買下LAW
紗巾有公仔GE, 淘寶埋1.1X-2.5不等
但香港..街市都要5-6條
所以我一口氣買左成40條
...

計埋運費貴唔貴呀....
你係咪全部都係同一間公司買呀...
如果分開shop d運費係咪分開計算架

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

戲如人生, 妳仲買左d咩呀?? 係咪平過香港好多呢?? 可以share個網來看看嗎??我唔識用呀>.<

紗巾要買這麼多的嗎?? 我上次買了10條,以為夠用了。

bab189295  紗巾我叫人同我買左成五打返來=.=  發表於 11-4-21 11:02

別墅

係咪 一定要比咭架, 貨到比cash得唔得架...

侯爵府

201011果度有位MAMA介紹我去呢間GA
點解我飛撲去買, 就係因為見佢家陣買滿百五蚊會免運費
咁我買滿左正價貨品百五蚊.佢就扣番起運費唔收
只收我實數, 佢用EMS送黎, 話到時都唔駛俾錢
咁果位MAMA試過真係無收錢..我咪幫襯LAW
如果分開SHOP買呢...你可以用集運
咁就計落運費平成半GA....但太複雜...
我係初哥黎咋, 所以我係一間買住先
買到熟先再去學LAW
原帖由 花花b 於 10-8-11 17:43 發表

計埋運費貴唔貴呀....
你係咪全部都係同一間公司買呀...
如果分開shop d運費係咪分開計算架

侯爵府

我朋友話要買幾十條喎
因為佢乜都紗巾紗巾
佢個仔八個月大, 已經用左4X條了
我PM個網你去睇下D貨先
你會發覺好多貨係香港的舖/網都見
但價錢貴勁多LAW
呢個係令我決心學上淘寶的原因黎
有套紗巾8件裝, 係1大2中5小的...
我見元朗商場買7X定8X蚊
但淘寶見過最平都係18人仔咋
咁你話....我買兩套...運費都翻本了
原帖由 Y太太 於 10-8-11 18:23 發表
戲如人生, 妳仲買左d咩呀?? 係咪平過香港好多呢?? 可以share個網來看看嗎??我唔識用呀>.<

紗巾要買這麼多的嗎?? 我上次買了10條,以為夠用了。

侯爵府

原帖由 y77lee 於 10-8-11 19:49 發表
係咪 一定要比咭架, 貨到比cash得唔得架...

我揀左俾錢的方法係用支付寶,
係TB俾錢的方法之一..
好處係....當你按付款時...
其實D錢係HOLD係TB(中間人)度先
貨到香港無問題喇
就上網按已收貨的制
咁賣家先可以收到錢
如果有問題...佢地有客服幫手做調停人LAW
咁呢個方法暫時最安全了
我係HK入數去HSBC/中銀
跟住就打番D資料去"淘點"同附加埋ATM收條
佢六分鐘就搞掂個核數了(佢講明六十分鐘內查數)
但我估唔到佢地咁快幫我搞掂
跟住就即時可以買貨

侯爵府

1. 兒童安全鎖扣 安全門鎖 櫃門鎖 抽屜鎖 冰箱鎖 加長型

2. 日單西松屋喂奶衣、哺乳衣、孕婦上衣黑色和白色

3. 出口歐洲原單精品:嬰兒小隔尿墊/車用防滲墊68*30CM

4. 日單前開包屁衣、哈衣、暖棉內衣、保暖內衣

5. NISSEN新生宝宝必备和尚衣、小偏衫黄粉2色供选面料柔软

6. 日單可愛卡通護膝套小襪套寶寶學爬必備

7. 黃色小鴨嬰兒隔尿墊、防水墊實惠好用透氣80*60CM

8. 2010新款迪士尼Diseny原單三角巾/口水巾/圍嘴

9. 西松屋紗布手帕、洗臉巾多色供選特價1.5元1張

10. 新生寶寶必備日單紗布系列8件套特價21元多色供選

11. 日單雙層墊背巾帶包裝3枚特價10元1包

12. 嬰之樂正品純棉隔尿褲、防漏尿褲特價10元1條

13. 廣州荷花牌紗布尿布柔軟舒適70cm*70cm10條裝

14. 日單西松屋護肚/肚圍/腹卷、腹圍適合夏季使用

15. 千趣會小魔怪多功能外出抱毯,包巾,推車專用保暖睡袋,造型哈衣

16. 日本COMBI康貝 全棉4層紗布嬰兒背心睡袋,空調 睡袋

17. 卡特雙層純棉抱毯、蓋毯、抱被適合春夏使用多色供選

傻左...原來真係買左咁多野

複式洋房

原帖由 戲如人生 於 10-8-11 20:08 發表

我揀左俾錢的方法係用支付寶,
係TB俾錢的方法之一..
好處係....當你按付款時...
其實D錢係HOLD係TB(中間人)度先
貨到香港無問題喇
就上網按已收貨的制
咁賣家先可以收到錢
如果有問題...佢地有客服幫手做調停人LAW ...

我都想試下呀,你可唔可以PM個LINK 比我呀. THX!!!

侯爵府

原帖由 戲如人生 於 10-8-11 19:59 發表
201011果度有位MAMA介紹我去呢間GA
點解我飛撲去買, 就係因為見佢家陣買滿百五蚊會免運費
咁我買滿左正價貨品百五蚊.佢就扣番起運費唔收
只收我實數, 佢用EMS送黎, 話到時都唔駛俾錢
咁果位MAMA試過真係無收錢..我咪 ...

正喎,邊間SHOP呀,介紹我用啦~^^
去HSBC/HS入數入落大陸AC?洗唔洗比CHARGE架

侯爵府

入唔夠人仔一百蚊, 收番手續費一蚊
佢有間叫淘寶有限公司咁上下GE物體掛
總之我覺得用支付寶黎俾錢..
感覺安全好多LAW

大家要條LINK唔係問題
但等我收到貨
真係咁好先好幫襯
暫時"目及"住D貨先啦
原帖由 花花b 於 10-8-11 21:14 發表

正喎,邊間SHOP呀,介紹我用啦~^^
去HSBC/HS入數入落大陸AC?洗唔洗比CHARGE架

伯爵府

我都0岩0岩入左一大埋孕婦爸爸弟弟同牛仔裙 , 都係3百幾, 等於我响010買一個爸爸, 勁抵呀, 質素唔錯呀. BB衫我就唔係好敢買啦 雖然佢地話係外貿出口日本, 都擔心D用料染色未必合格, 大人用就好D..

侯爵府

我D朋友都有擔心呢個問題
但係我見除左大公司之外
根本全部好多都係淘寶貨黎GE
仲要扮日本運到mouth:
咁如果我唔買大公司果D就係淘寶LAW
咁咪係淘寶買LAW

我返黎會勁洗左一輪先
所以應該唔駛擔心GE
反正家陣好多都係中國製造

等於我响010買一個爸爸>>>唔好提啦,
我呀, 買左條托腹帶...佢都離哂大譜GA
D托腹帶正常都用到生咁制啦
起碼用幾個月喎, 我兩個月..
D魔術貼已經貼唔到喇....離譜呀
原帖由 caramelpudding 於 10-8-11 22:51 發表
我都0岩0岩入左一大埋孕婦爸爸弟弟同牛仔裙 , 都係3百幾, 等於我响010買一個爸爸, 勁抵呀, 質素唔錯呀. BB衫我就唔係好敢買啦 雖然佢地話係外貿出口日本, 都擔心D用料染色未必合格, 大人用就好D.. ...

大宅

我想買好耐喇....但真係唔識囉...
可以指點下嗎?
我第一步係咪應該去HSBC 入左 $ 先呢? THX ~

原帖由 戲如人生 於 10-8-11 16:16 發表
好開心呀....得度呢度好多網友指點下
終於成功第一次買到喇
仲一買買成350人仔GE貨添

大宅

畀面勳章

hehe~~ 我老公有淘寶既credit card a/c
我平時買野都係入佢數......

侯爵府

我都覺得好難
好彩有個BK網友一路帶住我先可以開到果三個A/Cmouth:
跟住又有另一個網友教我點樣同賣家傾計
搞掂就落街入數LAW

樓下果位MAMA熟手D, 你問佢好D
我係電腦白痴黎GA
我連開呢個死人淘寶都唔識
原帖由 SuperMario 於 10-8-11 23:59 發表
我想買好耐喇....但真係唔識囉...
可以指點下嗎?
我第一步係咪應該去HSBC 入左 $ 先呢? THX ~

首頁
12345...25

尾頁

跳至