跳至

首頁

尾頁

大宅

各位好, o岩o岩用綠d驗到有, 仲未睇醫生confirm, 打算過多幾日先去睇。預產期約11月11日。
請多多指教!

大宅

多多指教!
我11月2號呀!

別墅

報到!
我都係11月2日呀~

複式洋房

我都係o岩o岩CHECK到, 我想問下係唔係是旦睇個DR先,然後再睇婦產科? THXTHX

別墅

原帖由 ivyken 於 11-3-1 23:21 發表
我都係o岩o岩CHECK到, 我想問下係唔係是旦睇個DR先,然後再睇婦產科? THXTHX

我都係啱啱驗到,唔打算睇普通科,會直接睇婦產科。約咗兩星期後睇。

大宅

恭喜晒咁多位
happy1213 & 小白妹妹, 你地咁早驗到既, 睇佐醫生未? 諗住去边間醫院產檢?
ivyken, 我會去睇開既家庭醫生先, 再去睇婦產科, 不過都有好多媽媽直接睇婦產科, 視乎你鐘意啦..
smalltsz, 而家d婦產科醫生好難book, 你book到2星期後都算好好架啦..

大宅

咁多位媽媽, 你地係第幾胎丫?

子爵府

報到報到!大家好!!

上星期我都已經成日走來"11月媽媽會"睇, 但係只得好少post, (未有咁快知result)哈哈.... 我仲走咗去10月媽媽會同人傾住先!!! 等唔切.....

好囉!! 你地開咗呢一版, 有得傾啦!!!

我上個week confirm. 宜家5wk.
預產期係3/11. 遲小白妹妹&happy1213 1 日呀!

我係第一胎. 請多多指教呀!!

你地last m 係幾時?
I just want to have healthy babies!

複式洋房

我都係今朝用clearblue check bingo左, 但我5知幾時去睇e生? 我上次Day1係 19/1 排卵係11/2 ,照計我依家幾多weeks??

子爵府

你遲咗排卵, 可能大約5wk 左右啦!

最好快d 揾定一兩個婦產科e生, book 定先.
我本來想book dr yu, 但係都full到睇唔到。有少少失望,

book 咗先, 冇壞架! ^^

原帖由 lov4u 於 11-3-2 16:10 發表
我都係今朝用clearblue check bingo左, 但我5知幾時去睇e生? 我上次Day1係 19/1 排卵係11/2 ,照計我依家幾多weeks??
I just want to have healthy babies!

大宅

我LAST M 1/26, 已經去左睇婦產科, 而家5W+, 陰超照到胎囊啦, 約左2星期後照心跳, BB要乖乖

別墅

原帖由 ivyken 於 11-3-1 23:21 發表

我搵咗個普通科E生, CONFIRM 咗, 攞咗信通知公司, 同埋攞咗轉介信, 準備聽日去健康院登記.

私家E生book咗 23/3, 到時係 8w.

別墅

原帖由 zarara188 於 11-3-2 15:47 發表
報到報到!大家好!!

上星期我都已經成日走來"11月媽媽會"睇, 但係只得好少post, (未有咁快知result)哈哈.... 我仲走咗去10月媽媽會同人傾住先!!! 等唔切.....

好囉!! 你地開咗呢一版, 有得傾啦!!!

我上個week co ...

我 last M 係 26/1. 肚入面既小小白....應該係情人節前後咁上下時間搞出黎既....

大宅

好開心呀, 多佐咁多11月媽媽
我係第一胎, 今日去佐廣華登記, 第一次產檢已經排到17week (5月26日), 如果未去醫院登記既, 都要快d啦...

男爵府

畀面勳章

未睇醫生,諗住book下星期一.

大宅

我現在等候中!!! 好心急呀!!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

各位好, o岩o岩用綠d驗到有咗,預產期約11月1日。我攞咗轉介信, 準備聽日去健康院登記
我係第二胎,請多多指教!

別墅

我想問去醫院登記要什麼文件呀???

原帖由 Plutoes 於 11-3-3 12:45 發表
好開心呀, 多佐咁多11月媽媽
我係第一胎, 今日去佐廣華登記, 第一次產檢已經排到17week (5月26日), 如果未去醫院登記既, 都要快d啦...

大宅

你去健康院登記會話你知去邊間醫院,一般都係你同c6 I.d and 住址証明.

大宅

我好似m!!好失望!!

首頁

尾頁

跳至