跳至

首頁
12345...57

尾頁

複式洋房

保良局田家炳千禧小學 ~ 家長集中地

HI~
田千家長唔使周圍走,等我開個集中地,一齊傾下計啦.

我個大女讀2A班.
仲有個細仔過2年先跟姐姐讀田千.
課外活動 ~ 星期二 敲擊樂 放 5:30
~ 星期五 合唱團 放 4:30

子爵府

Re: 保良局田家炳千禧小學 ~ 家長集中地

ΞCarlyΞ,
我大囡讀3A,都是參加 合唱團,而且仲有星期四的集體朗誦,星期一的西洋畫.

而細囡讀1b,參加了星期五的拉丁舞同星期三的唱遊普通話.
http://www.baby-kingdom.com/?uid-11205

複式洋房

Hi

我個仔讀1E.

第一次去學校做愛心家長.......就係1b班啦...

子爵府

各位田千家長:

Hello!囝囝讀2C,
星期三足球A班,
星期四EQ陽光孩子,
星期五趣味數學班,

小琪 :mrgreen:

子爵府

小琪,
你幾時得閑上去做愛心姨姨. 我好慘呀病到死吓死吓. :-( :-( :-(
http://www.baby-kingdom.com/?uid-11205

子爵府

交文媽媽

咩事呀?你病左?有無睇醫生呀?點呀?好番味?
祝你早日康復!我個囝都想我做,成日叫我去做架,
不過要返工作做唔到呢!:cry:

小琪

複式洋房

去做愛心姨姨係咪好辛苦O架,係咪每日都要去O架,我覺得做愛心姨姨好偉大,最衰我仲有個細仔要照顧啦,如果唔係我都去o左做囉!

複式洋房

文文媽媽:

快D好番喇, 有無得請病假唔番住o架?

子爵府

ΞCarlyΞ

覺唔覺得升左二年班之後,d英文突然好似深左!

複式洋房

覺呀,由其是月份呀,無啦啦又要默月份咁深,我個女都錯左一半呀~~

子爵府

ΞCarlyΞ 寫道:
覺呀,由其是月份呀,無啦啦又要默月份咁深,我個女都錯左一半呀~~

呀囝明天要默sunday-monday :-|

子爵府

ΞCarlyΞ & 小琪,
你地有心啦,我以好番一半了,我做愛姨姨是一星期一次,但有d熱心的家長一星期五天都上學校. 如果有事亦可以唔上去. 其實如果你地有時間的話,你可以除時上去幫手,佢地都好歡迎的. 

其實今年學校的課程真是深了,由其是英文,細女小一現在已經默了一次英文加兩次中文,而英文第一次已經要默20個生字.我自己都打個特. 後來做愛心姨姨打聽到,上年有家長聯名寫信比學校,投訴學校的課程太淺,怕小朋友升中後有困難.  所以學校開始加深課程.
我可以同你地講三年班的課程仲深,由其是英文.

現在大家為有一起努力啦.

子爵府

文文媽媽 寫道:
ΞCarlyΞ & 小琪,
你地有心啦,我以好番一半了,我做愛姨姨是一星期一次,但有d熱心的家長一星期五天都上學校. 如果有事亦可以唔上去. 其實如果你地有時間的話,你可以除時上去幫手,佢地都好歡迎的. 

其實今年學校的課程真是深了,由其是英文,細女小一現在已經默了一次英文加兩次中文,而英文第一次已經要默20個生字.我自己都打個特. 後來做愛心姨姨打聽到,上年有家長聯名寫信比學校,投訴學校的課程太淺,怕小朋友升中後有困難.  所以學校開始加深課程.
我可以同你地講三年班的課程仲深,由其是英文.

現在大家為有一起努力啦.

原來如此!怪唔知得呀囝宜家,個個星期都要默英文啦!

別墅

hi,我個囡都係

別墅

Hi 各位千禧田家炳家長,
我個囡讀緊小一,我一星期去學校做3日愛心姨姨,都幾好gar,不過回程要在新達行返屋企都幾唔方便!!!!

複式洋房

我個女讀小一果時都唔使默英文,果時我都覺得唔係咁好,因為唔默d英文會整到佢o地連幼稚園學識o左o既生字都會唔記得,但如果你話要默20個生字似乎多o左喎,8-10個生字就差唔多!

子爵府

[quote]
wcheuk 寫道:
hi,我個囡都係

複式洋房

唉~~ 下星期我個女終於都要默20個字英文喇~ 慘!

別墅

Carly,
今日

子爵府

ΞCarlyΞ 寫道:
唉~~ 下星期我個女終於都要默20個字英文喇~ 慘!

我個囝仲慘,今個星期五就係啦! :cry:

首頁
12345...57

尾頁

跳至