2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

不如我地聚埋一齊傾媽媽經啦~

大宅

回覆:7月媽媽

好呀~~好悶呀!星期六,日又唔敢出街,平日阿女返左學又悶到...

男爵府

引用:好呀~~好悶呀!星期六,日又唔敢出街,平日

原帖由 Chowsf 於 11-11-07 發表
好呀~~好悶呀!星期六,日又唔敢出街,平日阿女返左學又悶到...
你好幸福,第二名啦~
你係全職媽媽?平時有咩做?悶唔悶呢?

男爵府

自從check到bingo後,又無咩徵狀,真係好不安~~ 好唔實在甘~

大宅

我個囡k2我至開始唔用工人,返屋企自己湊架,咁做佢性格會冇咁依賴,因為係細女,今個月尾就6歲咯,我只係佢響屋企果陣我先會忙,睇功課,溫書,上興趣班,而家等佢2點幾放學返來至有野做...我又無早孕反應咁,只係訓到就訓...妳呢?有無咩唔舒服呀?

男爵府

引用:我個囡k2我至開始唔用工人,返屋企自己湊架

我個囡k2我至開始唔用工人,返屋企自己湊架,咁做佢性格會冇咁依賴,因為係細女,今個月尾就6歲咯,我只係 ...
我上星期訓唔到,食唔到,all唔到,今個星期就開始好好訓,好好食,便便通哂~
你幾wk呀?

男爵府

引用:我個囡k2我至開始唔用工人,返屋企自己湊架

我個囡k2我至開始唔用工人,返屋企自己湊架,咁做佢性格會冇咁依賴,因為係細女,今個月尾就6歲咯,我只係 ...
6歲係米小一呀?
係啦,你有無請陪月?我唔知應該點in...

男爵府

我有個麻煩99,所以一定要靠自己~

大宅

引用:Quote:原帖由+Chowsf+於+11-11-07+發表我個

原帖由 Little_Galie 於 11-11-07 發表
我上星期訓唔到,食唔到,all唔到,今個星期就開始好好訓,好好食,便便通哂~
你幾wk呀?

...
我而家5week, 係呀!我女今年小一,係大抽獎抽到政府學校至響暑假後plan生多個咋,否則KG條數實在好貴。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Little_Galie+於+11-11-07+發

我而家5week, 係呀!我女今年小一,係大抽獎抽到政府學校至響暑假後plan生多個咋,否則KG條數實在好貴。

...
我地會唔會同一日預產期呢? 我7/7
係呀,宜家d小朋友讀書真係幾貴~~

大宅

引用:Quote:原帖由+Chowsf+於+11-11-07+發表我個

原帖由 Little_Galie 於 11-11-07 發表
6歲係米小一呀?
係啦,你有無請陪月?我唔知應該點in...
我第一胎有請,覺得無咩用,今胎唔請Lu~
不過臨生要請工人,今次可能請2年。因為奶奶話左湊b佢唔幫,我又無媽咪幫手。
點都要搵個人做家務同接送大女囉。

大宅

引用:Quote:原帖由+Chowsf+於+11-11-07+發表我而

我地會唔會同一日預產期呢? 我7/7
係呀,宜家d小朋友讀書真係幾貴~~

...
我7/9呀!要計掂條數,唯有隔咁遠至生囉。不過阿女都好開心。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Little_Galie+於+11-11-07+發

我第一胎有請,覺得無咩用,今胎唔請Lu~
不過臨生要請工人,今次可能請2年。因為奶奶話左湊b佢唔幫,我又無 ...
點解覺得無用呢?可以講黎聽?
我仲想緊俾邊個湊... 我老公想我自己湊番~ 我就想工人加99 or 工人加媽媽~ 不過又係煩... 個兩個長老唔可以共存,但兩個都恨抱孫!

大宅

引用:Quote:原帖由+Chowsf+於+11-11-07+發表我第

點解覺得無用呢?可以講黎聽?
我仲想緊俾邊個湊... 我老公想我自己湊番~ 我就想工人加99 or 工人加媽媽~ ...
我老公超咀刁,話陪月煮d野唔好食,我當時開刀生,頭一個月又唔補得,星期日陪月放假又係我自己硬食同阿女沖涼,我湊到佢1歲至放心交俾工人,自己去返工,我覺得自己攪得掂,只要有人同我湊大女出入就ok,我而家都係自己做曬清潔,買餸煮飯同湊大女,奶奶只係我安排唔到至同我睇住一陣,佢好鍾意去旅行,講明唔湊,而我自己又無爸爸媽媽幫手,唯有請工人。而且請陪月係請工人嘅3倍價錢,咁補品同餸又唔難整,而且我餵人奶,基本上我都覺得陪月幫唔到我d咩囉。

大宅

你幾wk呀?

...
That's good Galie! 咁就冇咁辛苦!

大宅

我7/9呀!要計掂條數,唯有隔咁遠至生囉。不過阿女都好開心。

大宅

我老公超咀刁,話陪月煮d野唔好食,我當時開刀生,頭一個月又唔補得,星期日陪月放假又係我自己硬食同阿女 ...
你好能幹呀!

男爵府

報到:;pppp:

男爵府

我老公超咀刁,話陪月煮d野唔好食,我當時開刀生,頭一個月又唔補得,星期日陪月放假又係我自己硬食同阿女 ...
你好叻呀~~
我自己一定攪唔掂... 我平時都照顧唔好自己~
我99明明恨抱孫,但我去親佢屋企食飯,唔涼唔寒唔煮,仲話我,你鄉下唔興食?我係200%香港人,我點知我故鄉興唔興?我之後就甘話中醫話唔好食,佢先放過我~ 況且我聽朋友講,初初要兩小時一次奶,我驚無時間休息,又要教新工人,99又黎埋,實情癲都似~ 起碼有陪月,我可以休息下,就算同99有咩湊b觀念唔啱,都有陪月護駕~ 況且呢個陪月,我見佢肯教工人煮野食~(因為朋友用過)

男爵府

引用:報到

原帖由 littleantant 於 11-11-07 發表
報到
Welcome~~:;pppp:

首頁

尾頁

跳至