跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 黃大仙區-采頤花園媽咪

lopo,
係呀, 佢依家2歲8個月呀, 你個仔仔幾大呀?
Cheers, Percy

男爵府

阿程媽
我個仔同大B 差唔多大, 佢2歲 7個月. :mrgreen:

別墅

Hi! 大家好! 我無意中發現o左依個網址, 仲有咁多人同我一樣住係Rhythm Garden, 真係好開心, 咁我日後有d咩都可以向各位請教啦!

請多多指教!!!

別墅

我想要個教琴老師資料,睇吓"采頤之友"可唔可以幫吓我.

請問你地知唔知,係采頤花園,有個"教琴"嘅老師,住係第幾座,及佢嘅聯絡電話&姓名呢??

我之前有收過傳單ga,但係唔見咗,如果你地知,可以留言比我嗎?

麻煩晒.

男爵府

hi m3
你住第幾座呀?

sorry, 我無教琴老師o既資料.

別墅

Hi Lopo,

我住係第"發"(8)座ga.

男爵府

m3
你個小朋友幾大呀?
我諗住 5-6 歲度(讀小學)至比我囝囝學琴.

別墅

我都係無意中發現有呢個主題, 原來有咁多采頤既媽咪上呢個網既, 真係開心, 我個仔6歲, 係嘉諾撒(新蒲崗)小學讀既, 多多指教!

別墅

Hi Lopo,

我未有小朋友嫁,所以比大家輕鬆得多,同多餘ga時間law.
我見大家咁耐冇留言,一定係開學好忙啦!!!

想學琴嗰個係我嚟嫁 ,已前工作忙所以停咗,但係依家冇咁忙,時間多咗,又唔洗湊小朋友,咁未想學翻law.

但係我都係搵唔倒個鋼琴老師ga資料,唔知點好 :-( :-( :-(
LOPO 寫道:
m3
你個小朋友幾大呀?
我諗住 5-6 歲度(讀小學)至比我囝囝學琴.

男爵府

m3
如果係你學, 就唔駛一定係采頤啦, hollywood 廣場都有得學啦. 你學到幾多級?
咁你有冇打算要小朋友呀? :mrgreen:

hi yeung99

別墅

Hi Lopo,

我學到4級,但係再考就考5級law.
我都知Hollywood廣場同采頤都有,但係好貴,由其是采頤個間,我自己覺得有點"搵笨".如果搵到私人教琴會平d.

你話教琴幾好搵,私人o既話,仲唔洗交稅.正正正.
我都係要努力,學好d琴,第時係屋企教琴又可以湊囝.嘻嘻嘻...
到時你要介紹d學生比我嫁.(不過到時先算啦)

我有冇打算要小朋友?有嫁,希望不久將來可以同你報喜啦!!!

p.s.唔知點解同妳談話,個人好開心,好舒服.

男爵府

m3
祝你早生貴子啦!!! :mrgreen:

thank you.

男爵府

Hello vkzone & 阿程媽,
有事要请教两位,我住西贡,仔仔13个月,想第时报幼稚園,首选鑽石山星河明居靈糧同創價,有没有什么我要开始留意架?难唔难考呀?

男爵府

我仔仔找了柏斯的音樂miss上門教小小莫札特第3,4期(因為第1,2期柏斯有開班, 這個miss教開同仔仔都算夾得來), 之後如果仔仔喜歡, 先再學埋琴. 如果妳要miss資料(佢都有教琴的)可pm我.
創價我唔知呀, 但係唔係即時日本宗教那間呀?
我仔仔返靈糧都唔錯, 但仔仔現在出緊水荳, 唔返得學住, 不過學校好多通告和活動. k1己有英文拼音學啦, 但唔會學寫字, k2先開始寫. (不過仔仔已經識寫1,2,3)

別墅

我想問各位媽咪, 知否采頤2間補習社, 那一間好些呀? ?-(
煩惱既媽咪

民房

我想問各位媽咪, 知否采頤2間補習社, 那一間好些呀?

Dear 煩惱既媽咪,
I have sent a PM to you...please check

別墅

你地好! 我想........

尋人: Ming Pow (前 彩頤花園salon di beauty 髮型師)

一直搵開佢剪髮, 但早幾個月走左, 我試左好多個髮型師, 都唔o岩心水, 想搵返佢, 有冇人知道佢去左邊間做, 請pm我, 我知機會好渺茫, 但即管試一試 在這裡問問

唔該晒

侯爵府

冇入黎一輪
原來終於有番人出現喇
vkzone,
做乜咁耐先再入黎呀?

亞程媽:
TW依家只蒲你地0210果邊
放棄我地0411啊 :-( :-( :-(

男爵府

我有時會忘記入來啊! 但有入來又無人, 咁咪無留言羅!
仔仔現在返學都好適應, 只係有時返學前會話"我唔鍾意返學, 好驚小朋友唔同玩咁啦", 但其實佢一返到學校又好開心啦! 現返日日中午都可上網睇返今早返學d相, 好開心, 回家後又可威下問佢今日係唔係做左..... 玩左.........咁!

男爵府

vkzone
你就好啦, 你仔仔返學都好適應.
我個囝開始返學無喊, 反而後來至o黎喊, e 家返學放學都喊, 但喊一陣就收聲, 都唔知佢要喊到幾時?

首頁

尾頁

跳至