跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我都唔知救世軍具體點好,不過一出世就報名

原帖由 raro 於 15-02-06 發表
我都唔知救世軍具體點好,不過一出世就報名既行情應該唔會差得去邊。奧運附近半日的話明我,迦南,維多利亞 ...
你bb 係唔係讀緊中銀啦,好唔好?因為學校都收了我仔。

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 小小叻子 的帖子

我覺得學校幾好,無差別收生,有家長話課程淺,正合我意.
未經本人同意,不得轉載以上內容

大宅

回覆:仁愛堂陳鄭玉而幼稚園vs香港保護兒童會中銀幼兒學校

讀緊仁愛堂k1,個女回家會汁好d野,排整齊,出去玩也如是。以前好怕生,現在好大方,唱歌跳舞乜都表演,我地冇讀n班,英文一般,我另外找外籍老師。其他好好,返左冇耐已經能自己在校訓中午,現在晚上訓也不用陪。

複式洋房

囡囡2014年9月B, 想知仁愛堂陳鄭玉而幼稚園收唔收細B?

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

wysiu3 發表於 15-6-15 15:02
囡囡2014年9月B, 想知仁愛堂陳鄭玉而幼稚園收唔收細B?
我個8月都收,應該年齡唔喺問題。

複式洋房

回覆:raro 的帖子

你係咪滿一歲先交application Form ?

大宅

回覆:wysiu3 的帖子

呢類型學校一般都係先到先到,部分一出世就可以報。打去學問下好些。
因為位得好少

別墅

引用:Quote:wysiu3 發表於 15-6-15 15:02 囡囡20

原帖由 raro 於 15-06-15 發表
我個8月都收,應該年齡唔喺問題。
想問几時收到interview 消息?

男爵府

引用:Quote:原帖由 raro 於 15-06-15 發表我個8

原帖由 bonniepenguin 於 15-11-14 發表
想問几時收到interview 消息?
呢間好遲咖,我當時起碼4月先通知,所以都俾咗仁愛堂留位費。

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

小小叻子 發表於 15-2-20 22:00
你bb 係唔係讀緊中銀啦,好唔好?因為學校都收了我仔。
我想問你BB 幾月出世幾大報名ga? 我問左佢話要22個月先收表

男爵府

raro 發表於 15-2-26 11:28
回覆 小小叻子 的帖子

我覺得學校幾好,無差別收生,有家長話課程淺,正合我意.
我想問你中銀+仁愛堂BB 幾大報名ga? 我問左佢話要22個月先收表

男爵府

引用:Quote:raro 發表於 15-2-26 11:28 回覆 小

原帖由 pingufish 於 16-01-27 發表
我想問你中銀+仁愛堂BB 幾大報名ga? 我問左佢話要22個月先收表
中銀保護兒童會只收12個pn ,我女出世兩個月時已經報左,但係到22個月大先會正式輪候,我女係14年7月出世,前幾日打過電話去學校問 ,佢地話會按出生月份黎約見面試,而老師知道我女係7月出世時,老師建議我報多幾間,因為佢話佢地學位太少,如想16年9月入讀pn ,機會 會比較微,但佢話如果排到我女,會盡快安排面試

男爵府

引用:Quote:raro 發表於 15-2-26 11:28 回覆 小

原帖由 pingufish 於 16-01-27 發表
九龍站仁愛堂陳鄭玉而幼兒園,要滿一歲先可以交申請表,而8-12月出世bb 都可以交表,都會安排面試,但係會例入後備名單,因為陳鄭玉而pn 係8月份開學,我女係14年7月尾出世,我地係1月中時去左面試,宜家等緊結果

男爵府

回覆:pingufish 的帖子

我仔8月b,都係兩歲時先報呢兩間學校,不過記得中銀可以未夠兩歲都報得,所以係人地唔要學位先有得in,而且好遲先in。具體你電話問問兩個學校最好,唔知有無變化。

男爵府

yanlaw0824 發表於 16-1-27 21:28
九龍站仁愛堂陳鄭玉而幼兒園,要滿一歲先可以交申請表,而8-12月出世bb 都可以交表,都會安排面試,但係會 ...
我月係二月bb 黎, 下年先上, 諗緊幾報ja

男爵府

raro 發表於 16-1-27 21:36
我仔8月b,都係兩歲時先報呢兩間學校,不過記得中銀可以未夠兩歲都報得,所以係人地唔要學位先有得in,而且 ...
thx.. 咁我要帶bb 去影相先 知唔知邊度影得好呀奧運呢頭

男爵府

回覆 pingufish 的帖子

TASTE度有間快圖美,唔啱可以影到啱先曬,次次都去果度。

男爵府

raro 發表於 16-1-28 12:20
回覆 pingufish 的帖子

TASTE度有間快圖美,唔啱可以影到啱先曬,次次都去果度。
thxxxx

男爵府

引用:Quote:yanlaw0824 發表於 16-1-27 21:28 九

原帖由 pingufish 於 16-01-28 發表
你bb 係15年2月出世?如果係,咁16年2月滿左一歲就可以報,大概預17年1月左右面試,詳情可以問返學校

男爵府

引用:Quote:yanlaw0824 發表於 16-1-27 21:28 九

原帖由 pingufish 於 16-01-28 發表
中銀保護兒童會有出世紙,填左報名表就可以交,但係夠20個月先會正式輪候申請,排到你嘅時候就會通知你安排面試

首頁

尾頁

跳至