跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

GOOD! 我上網睇到有好多人都係行樓梯攪到流啡!!!所以唔好行樓梯!!!!我都係日日留在家! 等老公煮飯或買野俾我食咋! 下午一定訓一個晏覺! 加上現在出面又多人病呢...過左危險期先出街好D!!!hahaha 加油!

原帖由 caycay 於 11-1-4 12:03 發表
係呀,所以我依家日日都係屋企,街都唔敢落,淨係叫外賣,一係等老公返黎整野我食,工又返唔到,係咁請病假,我想過左12週先返番工,但要睇番醫生點講~~

...

大宅

原帖由 caycay 於 11-1-4 11:48 發表
唉,我依家一出街(要搭車個隻),就一定流二、三日啡,睇左醫生打安胎針都係咁,係屋企抖番二、三日又無乜,跟住一出街又黎過,好擔心呀,成日流啡點算好呀?? ...

真係唯有出少d街, 我都係架, 冇乜必要都唔出街

別墅

原帖由 Anna_cctc 於 11-1-4 12:29 發表
GOOD! 我上網睇到有好多人都係行樓梯攪到流啡!!!所以唔好行樓梯!!!!我都係日日留在家! 等老公煮飯或買野俾我食咋! 下午一定訓一個晏覺! 加上現在出面又多人病呢...過左危險期先出街好D!!!hahaha 加油!

...

我都係ah, 尤其呢2日超凍......再訓個晏覺真係perfect呀!!~~ 我老公不知幾妒忌我有晏晝覺...hahaha

大宅

唔好冷親!!!

原帖由 yatti 於 11-1-4 14:57 發表

我都係ah, 尤其呢2日超凍......再訓個晏覺真係perfect呀!!~~ 我老公不知幾妒忌我有晏晝覺...hahaha

複式洋房

我個中醫都有叫過我唔好行樓梯架,但你知啦,一出街,真係無乜邊度係無樓梯,我諗住睇多兩三日,如果仲有流,我都係去睇中醫喇...我係西醫度打左兩次安胎針,都無用,仲有流....我好擔心,尋晚仲要發惡夢,夢到啲最唔想見到既野........好唔開心....

原帖由 Anna_cctc 於 11-1-4 12:29 發表

...

大宅

我都覺得睇中醫好D,我之前都有流過啡,食左中藥到現在都冇再流啡!

唔好諗咁多, 通常發夢有好多都係相反!!!(例如:夢見有朋友死,咁個位朋友在現實生活中係將會遇到幸運既事發生,如升職 或 其他幸運既事) 所以你發既惡夢應該係好事!!!!唔好咁擔心!

不過講開夢,我有以下經歷:
我在12月頭發左個夢,見到有隻巨型鳳凰幫我,跟住過左幾日就發現我自己有左BB! 這是我第一次發埋D咁誇張既夢! 未有BB之前我同老爺講,佢話:係咪孔雀咋! 跟住過左幾日之後,同我講返原來係一個好預兆!

原帖由 caycay 於 11-1-7 11:45 發表
我個中醫都有叫過我唔好行樓梯架,但你知啦,一出街,真係無乜邊度係無樓梯,我諗住睇多兩三日,如果仲有流,我都係去睇中醫喇...我係西醫度打左兩次安胎針,都無用,仲有流....我好擔心,尋晚仲要發惡夢,夢到啲最唔想見到既野........ ...

複式洋房

我老公話99之前講過飲中藥第時個BB會黃,唔想我睇,所以我同佢協議左,睇多幾日,如果再有流既,我會堅持睇~~
今日我老公買左啲花膠,話聽日煲花膠湯我飲,佢話花膠可以安胎.....

嘩,你個夢好勁呀,我成日都發夢架,但從來都未試過發呢啲夢,成日發埋啲九唔搭八既夢,有時一訓醒就唔記得架喇~~

原帖由 Anna_cctc 於 11-1-7 16:41 發表
我都覺得睇中醫好D,我之前都有流過啡,食左中藥到現在都冇再流啡!

唔好諗咁多, 通常發夢有好多都係相反!!!(例如:夢見有朋友死,咁個位朋友在現實生活中係將會遇到幸運既事發生,如升職 或 其他幸運既事) 所以你發既惡夢應該 ...

大宅

其實我咁大個女都係第一次發埋D咁既夢....(有點似去左恐龍世界咁,不過佢就係鳳凰,有條勁長既尾,有兩層樓高)
DODO個時我諗住輕鬆D唔用紅D check, 但發完這個夢之後我覺得有d唔晏,所以之後就開始check紅d,點知紅d開始有兩條紅線(不過好淡),跟住我死都唔信,我覺得好似有d野,咁咪keep住check囉,點知....紅d越來越深色,就係咁最後用埋綠d同其他棒就check到有左!!!! 所以這個夢令我一世難忘!!! (我係講真,冇講大話!不過都有d可怕....)

花膠係可以長胎架!!!! 我都有飲呀!!!! ^0^
希望大家個baby都順順利利出世!!!!

原帖由 caycay 於 11-1-7 18:34 發表
我老公話99之前講過飲中藥第時個BB會黃,唔想我睇,所以我同佢協議左,睇多幾日,如果再有流既,我會堅持睇~~
今日我老公買左啲花膠,話聽日煲花膠湯我飲,佢話花膠可以安胎.....

嘩,你個夢好勁呀,我成日都發夢架,但從來都未試過發呢 ...

大宅

原帖由 Anna_cctc 於 11-1-7 16:41 發表

唔好諗咁多, 通常發夢有好多都係相反!!!(例如:夢見有朋友死,咁個位朋友在現實生活中係將會遇到幸運既事發生,如升職 或 其他幸運既事) 所以你發既惡夢應該 ...

講開發夢,我未知有BB之前個個幾月,都成日發夢自己大咗肚架WOR~~~係唔係真係會有預知架呢???

複式洋房

你呢個夢真係好難忘,如果俾我,我都一定會覺得好深刻~~
我呢排都成日發夢,有時仲會發埋啲咸濕夢TIM呀,HEHEHEHHEHEHE~~我呢兩日發夢一係俾狗追,一係俾猫纏,又會發夢見到啲十幾年無見既中學同學,成班三唔識七既人係同一個夢度,不過最搞笑係發夢既地點通常都係我嫲嫲屋企,可能我細個俾嫲嫲湊啦,哈哈~~~

呀,講開花膠,尋晚我老公發完啲花膠,就落左一條去煲湯度俾我飲,嘩,但我覺得條花膠好鯹呀,係咪我老公發得唔夠耐呢??但條花膠又已經好"林"架喇喎~~~

原帖由 Anna_cctc 於 11-1-7 23:57 發表
其實我咁大個女都係第一次發埋D咁既夢....(有點似去左恐龍世界咁,不過佢就係鳳凰,有條勁長既尾,有兩層樓高)
DODO個時我諗住輕鬆D唔用紅D check, 但發完這個夢之後我覺得有d唔晏,所以之後就開始check紅d,點知紅d開始有兩條 ...

複式洋房

你之前會唔會成日諗生BB既野??可能會日有所思夜有所夢都唔定~~~

原帖由 rainbow*~ 於 11-1-8 00:04 發表

講開發夢,我未知有BB之前個個幾月,都成日發夢自己大咗肚架WOR~~~係唔係真係會有預知架呢???

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

我發覺近日分泌多左,米黃色!
聽聞BB有一種奇妙能力,唔知係咪真?

首頁

尾頁

跳至