跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我覺得照顧子女男女有責,如果男人第日要返工,而老婆唔洗返工都仲可以理解,但若然大家都要出黎做野,咁就更加要唔可以旨意單一方,為子女為個伴大家都要出一分力
原帖由 jove 於 09-2-5 14:44 發表
最大問題係個時2個仔女都有燒呀MA~
佢都係叫我自己去睇~
所以我都

子爵府

原帖由 Secure 於 09-2-5 14:48 發表
呢排隻胃腸炎菌好super ar,好多人都胃腸炎,my boss全家輪住黎ar, today到my boss 喇
嘩honey b燒左成week,好傷wor~

但最敗佢燒完成week後, 而為佢好番la...過左一week後又keep住微燒...see dr..話d菌返左轉頭....

子爵府

原帖由 cubixluk 於 09-2-5 14:50 發表
開啦.. 要睇既快 d .....

車... 要睇既又閃咗... 我收返先 lu :;pppp:

講我ar?

伯爵府

oh dear,e+退晒未ar 咁除左微燒仲有無嘔?所以有病,真係要留係home take rest,直至完全清晒好返先停葯/返學
原帖由 cwol888 於 09-2-5 15:33 發表

但最敗佢燒完成week後, 而為佢好番la...過左一week後又keep住微燒...see dr..話d菌返左轉頭.... ...

伯爵府

arm arm 係得你一個r相之嘛:mrgreen:
原帖由 cwol888 於 09-2-5 15:34 發表

講我ar?

禁止訪問

伯爵府

ka yan,
long time no see~
物咁重手ar:mrgreen:

子爵府

原帖由 Secure 於 09-2-5 15:36 發表
oh dear,e+退晒未ar 咁除左微燒仲有無嘔?所以有病,真係要留係home take rest,直至完全清晒好返先停葯/返學

LEE 件事你1月頭開始...既, so 好番晒嫁咯...touch wood 先

子爵府

原帖由 Secure 於 09-2-5 15:37 發表
arm arm 係得你一個r相之嘛:mrgreen:

hehe....佢唔so 我bor

伯爵府

oic,見你話新年,仲以為係cny,原來係西曆:mrgreen:
原帖由 cwol888 於 09-2-5 17:20 發表

LEE 件事你1月頭開始...既, so 好番晒嫁咯...touch wood 先

男爵府

我都認為E+有少少病都唔好返學呀, 最近係流感高峰期, 一陣交义感染D勁菌就就更麻煩啦

侯爵府

睇完 e 生返嚟啦..... kit 少中咗流感
打完流感針都中.......

侯爵府

原帖由 cwol888 於 09-2-5 17:21 發表

hehe....佢唔so 我bor

我 so 咗你架啦... 但你閃咗之嗎 .... 你自己去我 blog 睇啦

侯爵府

kit 少沉晚半夜都仲有 dd 燒 - around 100 左右, 唔算高,今朝冇野, 頭先爺爺打嚟, 又話佢額頭好慶, 但因為冇探熱針, 所以比咗退燒水佢食,佢聽日第一堂 pg, 再係咁即係唔駛上.... 希望佢 mon 返到學, if not 都幾煩

伯爵府

冇人話打完針唔中OR,只係EVEN中咗,病得冇咁勁JE。

妹妹今日返咗學啦,雖然把聲仲好吵,不過唔可以俾佢唔返囉~
原帖由 cubixluk 於 09-2-5 18:02 發表
睇完 e 生返嚟啦..... kit 少中咗流感
打完流感針都中.......

伯爵府

冇探熱針??
Y呀>>>
原帖由 cubixluk 於 09-2-6 09:35 發表
kit 少沉晚半夜都仲有 dd 燒 - around 100 左右, 唔算高,今朝冇野, 頭先爺爺打嚟, 又話佢額頭好慶, 但因為冇探熱針, 所以比咗退燒水佢食,佢聽日第一堂 pg, 再係咁即係唔駛上.... 希望佢 mon 返到學, if n ...

伯爵府

peg,
morning~
oh原來係流感~其實打左針唔係=唔會有流感,只係if touch wood9左野,可以減低病情/有併發症既可能性姐,touch wood你同kit打左,同埋去左see dr,我估kit少好5會好返,不過你話tomorrow佢1st 堂既pg,我覺得為己為人,就算係1st lesson都唔好上lor,因為話晒kit少e+係流感,就算今日退左燒,聽日精神返,都有可能仲有菌係身,所以我100%唔贊成你仲帶佢上pg lor~
anyway,kit少今日係爺爺home,有你老爺take care,你應該放心,again hope kit少get well soon~

伯爵府

C得,而家要C 10-12個小食出黎教學生。

侯爵府

原帖由 jove 於 09-2-6 09:42 發表
冇人話打完針唔中OR,只係EVEN中咗,病得冇咁勁JE。

妹妹今日返咗學啦,雖然把聲仲好吵,不過唔可以俾佢唔返囉~

我係冇諗過打完咁快 lai 野啫... but 佢打咗針都成4 個月啦, 我支針係 9 月打既

佢又真係冇未打針果 d 咁 serious, d 燒都叫 control 到

侯爵府

原帖由 Secure 於 09-2-6 09:48 發表
peg,
morning~
oh原來係流感~其實打左針唔係=唔會有流感,只係if touch wood9左野,可以減低病情/有併發症既可能性姐,touch wood你同kit打左,同埋去左see dr,我估kit少好5會好返,不過你話tomorrow佢1st 堂既pg,我覺得 ...

係呀, 我都冇諗住同佢上 pg, 想佢 take more rest. 我好衰, 我反而想佢快 d 好返 9 成, mon 可以 weear mask 返到學

首頁

尾頁

跳至