跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 2005年12月媽咪會

dreamdream,

你講果位潘醫生係咪行內勁出名既Isabella Poon?!如果係既話,佢係一個好老資格既婦產科醫生,不過就收得好貴,一次普通產檢都要$800!

Gia,

其實如果你想吸收多d葉酸的話,除左食一粒粒既藥丸型既葉酸丸外,平日可以食多d綠葉蔬菜,都可以吸收葉酸傢。
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

別墅

Hi

各位12月份媽咪, 你好呀!

[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;121/st/20051203/dt/12/k/5a5e/preg.png[/img]

大宅

Hihi, 各位好!

我係新手媽咪,請多多指教!

複式洋房

我新來架!

剛剛這兩天check 到, 好開心呀! 忍唔住想四圍同人分享!
但我今天才是day 30, 需唔需要再等吓才看醫生呢?

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;23/st/20041020/e/Wedding/k/1d7b/event.png[/image][/img]

子爵府

我今日既心情好似坐過山車呀 !!
首先今早我返工時買左支曼xxx棒棒,
到左1030時驗 - 中左獎,
於是我請左下午假去我屋企樓下普通西醫度驗,
諗住ling張醫生紙,
誰不知e生驗左兩次都話我無中wor ~~~
我心有不甘,
於是去萬寧買支活色生香棒棒再驗,
我見到兩條線,
一深一淺 !!!
而家我又未m come,
即係點呀 ??

(我上月10/3 m come......禁係咪12月生?)

大宅

[quote]
tsznok 寫道:
dreamdream,

你講果位潘醫生係咪行內勁出名既Isabella Poon?!如果係既話,佢係一個好老資格既婦產科醫生,不過就收得好貴,一次普通產檢都要$800!

tsznok
係呀,你好叻呀 ,診金$400,照ultrasound (2D)$420,成為$820。

大宅

hello,
bbmuilover,ballfish,vanyor. nice to meet you all.

大宅

bbccqq
曼xxx棒棒驗到係就係家啦,恭喜你呀!醫生D棒棒冇我地D咁靚,遲鈍D家,我上次係屋 驗到,去婦 產科醫生度驗,佢話唔係,仲叫我去跳降落伞同滑雪 ,你遲多一個星期去驗呀,醫生恭喜你會開心D家。

大宅

vanyor
恭喜你呀
好事唔怕講家。
我day 28check 到,D人個個都叫我6個星期後去照,結果我b○○K到9個星期先有得照,上個星期因為肚子痛,就去醫生度照,5個星期零三日,見到粒紅豆仔,我同老公都好開心呀。你其實太早去,D醫生多數唔S○你家,除非你有需要取醫生纸比公司証明,想去咪揾D冇咁忙嘅醫生law。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

貓姐
我嘅係胎襄,見到BB心跳未呀?

禁止訪問

子爵府

由 貓姐 於 2005-04-11 19:44:13 點解唔比你支棒棒個e生睇呀. 我個e生話如果自己check到 係佢到就一定check到, but你個e生....... 聽日比你支棒棒個e生睇啦, 問下佢佢個棒棒係唔係過左期?????
but 恭喜你, 你中左啦.

有比e生睇呀....
佢所以用白色盒仔驗左2次,
都話無, 仲收我 $120-HKD tim 呀 ~~~
我book左羅醫生下星期一!

子爵府

你地睇邊個doctor ??
我想睇冼世源e生,
但10/5至有期,
而家睇住羅趙豐醫生先 !!

大宅

[quote]
bbccqq 寫道:
你地睇邊個doctor ??
我想睇冼世源e生,
但10/5至有期,

me too. see him on 28/4

子爵府

dream_cool00
==========
你睇過未??
我之前未睇過,
係bk有人介紹話佢好好wor ~~

男爵府

湯太 你連自己係12/05生都計定,你真係好嘢!

子爵府

ireneirene
=======
嚇鬼人咩 ~~~~
諗住入黎問下八下law多D料咋 !!

男爵府

驚叮呢?嘻~~
bbccqq 寫道:
ireneirene
=======
嚇鬼人咩 ~~~~
諗住入黎問下八下law多D料咋 !!

首頁

尾頁

跳至