跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 xglo 於 10-9-20 15:03 發表
你WORK都好呀~我果邊唔WORK TRY左年半啦,最終做IVF....先可以

平時小心d, 咩都慢動作, 過佐9周就開始定d啦! 加油!
呢個BB你地期待很久, 一定好開心啦!

大宅

原來你地都有呢個問題,我驚係因為我自己緊張得滯而失眠咋....原來唔係....
原帖由 kerrykevin 於 10-9-20 15:10 發表

係呀, 我第一胎, 都忘記左由幾時開始, 晚晚都係瞓三個鐘就自己醒左, 之後要好耐先瞓得番, 都幾慘架!! 我呢兩晚都有半夜醒, 不過等左一陣就瞓得番, 希望今胎好D啦! ...

男爵府

原帖由 jjtseung 於 10-9-20 03:09 PM 發表

啡, 好多人都會有... 有時係著床性出血, 正常的! 我大女頭頭1week有少量啡, 之後就OK!

陀細佬就麻煩d, 斷斷續續成個月都有啡/粉紅, 有兩次滴紅添! 雖然量不多, 都好麻煩!

我無搞d咩, 多些休息... 不過, 果時要陪 ...

我都知如果係我就係我, 但係因為我已經無左兩次, 我身心靈都不能再接受事件前演!!

希望我都係一個星期就無事啦!! 我星期五請左假, 期待我四天的假期!

複式洋房

請問喺邊度可以set BB幾多weeks個個圖呀??

大宅

明白~咁你去邊間醫院生呀?
我打算去東區
不過,又怕痛諗緊好冇去比人劏肚,不過好貴最少都3萬尾
原帖由 jjtseung 於 10-9-20 15:13 發表

我係政府生! 政府咩都唔比架!

每隔4周去私家照BB... 咁醫生會開比我!

大宅

係意外囉~當然開心,因為我放胎3日後就病到c,又發燒,重感冒.....到放左第11日自己驗,見有線,真係覺得唔敢想像,不過另一方面又擔心我食藥影響到佢!
原帖由 jjtseung 於 10-9-20 15:15 發表

平時小心d, 咩都慢動作, 過佐9周就開始定d啦! 加油!
呢個BB你地期待很久, 一定好開心啦!

複式洋房

原帖由 jjtseung 於 10-9-20 14:54 發表
hi, 咁多位, 頭3個月大家都小心dㄚ!

我第三胎啦, 大女3歲9個月, 細仔1歲1個月, 細細B係5月23號預產期!

陀大女&細仔的時候都有見紅見啡... 呢胎無反而好唔慣, 又無肚扯住拉住痛... 有時都唔記得自己陀佐 ...

大宅

唉...剛剛公司收到個果藍...我同事reception叫我拎入去....我真係十萬個唔願呀...但又唔知點推...最後都拎左...拎完而家好頭暈呀...><

大宅

到時好好休息下~中秋有咩節目呀?
原帖由 kerrykevin 於 10-9-20 15:16 發表

我都知如果係我就係我, 但係因為我已經無左兩次, 我身心靈都不能再接受事件前演!!

希望我都係一個星期就無事啦!! 我星期五請左假, 期待我四天的假期! ...

大宅

你咪有囉?
原帖由 小豬B108 於 10-9-20 15:16 發表
請問喺邊度可以set BB幾多weeks個個圖呀??

大宅

小心d,下次叫另一d同事幫你攞,你話自己唔c服得唔得呀?
原帖由 Bigtreewing 於 10-9-20 15:23 發表
唉...剛剛公司收到個果藍...我同事reception叫我拎入去....我真係十萬個唔願呀...但又唔知點推...最後都拎左...拎完而家好頭暈呀...>

複式洋房

係呀!我整整下整到喇 thz thz
原帖由 xglo 於 10-9-20 15:24 發表
你咪有囉?

男爵府

好媽媽勳章

係呀, 豆漿好似有啲涼, 唔好飲太多... 上個禮拜仲攞左d 有機黃豆同紅糖來整豆漿, 後尾知道 左就無飲, 比哂 c6飲...

仲有, 維他奶都好多添架劑, 少飲為妙呀... ...

原帖由 小豬B108 於 10-9-20 15:05 發表
我無諗過飲媽媽奶粉呀,因為我覺得好難飲,上一胎飲到我成日都嘔,所以呢胎都無諗住飲!我飲豆漿維他奶食葉酸

男爵府

好媽媽勳章

好重架喎........真係要即刻休息下呀﹗就住就住咁拎!!

原帖由 Bigtreewing 於 10-9-20 15:23 發表
唉...剛剛公司收到個果藍...我同事reception叫我拎入去....我真係十萬個唔願呀...但又唔知點推...最後都拎左...拎完而家好頭暈呀...>

男爵府

好媽媽勳章

咦, 我同你都幾似喎...

我呢個cycle 快到排卵期時, c6豬流感, 燒左 5天, 放左一個禮拜假... 我有日見有好多分泌, 估計排卵, 就同c6講下, 佢啱啱退燒, 但都病病地, 第二朝, 佢好少少, 就盡下加開左一次工, 仲要佢話得少少丁丁入去, 仲唔係射, 係流入去架﹗跟住就完全放棄狀態....點知咁樣反而...

原帖由 xglo 於 10-9-20 15:21 發表
係意外囉~當然開心,因為我放胎3日後就病到c,又發燒,重感冒.....到放左第11日自己驗,見有線,真係覺得唔敢想像,不過另一方面又擔心我食藥影響到佢!

大宅

係呀~我都你有d似, 大家都有食魚油丸,大家c6又病,又係得一邊飲管,你又早我一日tim~hehe
原帖由 daisylhn 於 10-9-20 15:36 發表
咦, 我同你都幾似喎...

我呢個cycle 快到排卵期時, c6豬流感, 燒左 5天, 放左一個禮拜假... 我有日見有好多分泌, 估計排卵, 就同c6講下, 佢啱啱退燒, 但都病病地, 第二朝, 佢好少少, 就盡下加開左一次工, 仲要佢話 ...

複式洋房

thz thz 5飲lu
原帖由 daisylhn 於 10-9-20 15:30 發表
係呀, 豆漿好似有啲涼, 唔好飲太多... 上個禮拜仲攞左d 有機黃豆同紅糖來整豆漿, 後尾知道 左就無飲, 比哂 c6飲...

仲有, 維他奶都好多添架劑, 少飲為妙呀... ...

...

大宅

其實要幾多weeks先照到閃閃嫁?由開始知道左覺得d時間好慢長.....好彩係度大家都差唔多時間,可以吹下水咋

伯爵府

原帖由 xglo 於 10-9-20 15:18 發表
明白~咁你去邊間醫院生呀?
我打算去東區
不過,又怕痛諗緊好冇去比人劏肚,不過好貴最少都3萬尾

我都係東區ㄚ!

你曾經做過手術, 我覺得最好問產科醫生意見! $$係少事! 以大人&BB的健康為重!

如果唔考慮呢d, 我幾時都係prefer順產!

男爵府

原帖由 xglo 於 10-9-20 03:42 PM 發表
其實要幾多weeks先照到閃閃嫁?由開始知道左覺得d時間好慢長.....好彩係度大家都差唔多時間,可以吹下水咋

好似6-7w 就照到, 我第一胎, 6w幾就照到啦!

首頁

尾頁

跳至