跳至

首頁
12345...31

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

HiHi ! 各位 ,
我都係第一胎 ,
現在6w2暫時冇嘔 , 但就有少少頭暈、冇氣、成日都好攰攰
唔知點解個肚好脹 , 現晒形 ?! 妳哋有冇咁o架

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 bitbitjade 於 10-10-18 23:25 發表
我狂爆暗瘡... 囧

嗚嗚~~ 我又係呀!!! 仲要爆係咀角位!!!
係咪爆瘡會生"仔"呀~???

複式洋房

Hi...I just went to see a doctor and saw the heartbeat already. I live in USA.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ha.haa 於 10-10-18 23:37 發表
HiHi ! 各位 ,
我都係第一胎 ,
現在6w2暫時冇嘔 , 但就有少少頭暈、冇氣、成日都好攰攰
唔知點解個肚好脹 , 現晒形 ?! 妳哋有冇咁o架

一食野就更現形囉~~

我有兩隻大小魔怪""

大宅

MC(TIGER) , meeow, ha.haa, yoyocutie......hellooooooooooooo

大宅

我又係呀,,,好食得...已經肥左添
原帖由 MC(TIGER) 於 10-10-18 22:41 發表
好開心呀...有好多第一胎媽咪呀!!!
我上次有不開心經歷所以今次都好擔心..約左28/10去CHECK,希望到時可以見到心跳啦!!!!大家都要加油呀!!!

**成日都好肚餓...個肚唔知點,飽又唔係餓又唔係,又唔係嘔,,, 唉!!! ...

大宅

meeow, 妳咁忍得..我一知就打電話俾老公

原帖由 meeow 於 10-10-18 22:51 發表
hello! 大家好, 岩岩自己買驗孕棒驗到有左. 我估會係6月BB 呱..第一胎..連去邊度book邊醫生都未諗, 老公都未知

唔想咁求其同佢講.....

大宅

thank you..芝麻糊, 同蕃薯糖水,,,近兩日我也食左

原帖由 小露比* 於 10-10-18 23:02 發表
我唔知係咪所有糖水都唔得
但某d就真係唔食得,,
要過左7個月先食得既
例如 : 腐竹雞蛋糖水 / 芝麻糊

7個月後開始食呢d有助清胎毒&滑胎!!

大宅

我也有出豆豆呀,,,,

原帖由 bitbitjade 於 10-10-18 23:25 發表
我狂爆暗瘡... 囧

大宅

當然可以...不過好多人也建議6星期才去睇婦產科, 因為要驗心跳要這個時候才驗到

原帖由 meeow 於 10-10-18 23:35 發表
大家係咪都約左醫生驗查?

我連普通科都未睇, 可唔可以直接約婦產科驗呢?

大宅

congratulations...

原帖由 yoyocutie 於 10-10-19 08:21 發表
Hi...I just went to see a doctor and saw the heartbeat already. I live in USA.

大宅

我係第二胎,不過呢胎同第一胎唔同,第一胎我好快就知,但呢一胎就唔係太明顯,第一日要嚟m冇嚟,test又test唔到,咁就走咗去食龜靈糕,仲要連食兩日,之後都係冇嚟,再check先知中咗,好彩冇事,依家就要戒口啦,第一胎我都戒得幾清,大囝出世到依家都冇乜皮膚上既問題,包括濕疹,所以我今胎都要努力啲,希望呢胎bb既皮膚都要靚靚

大宅

Hihi各位RABBIT MOM(包括我), 你地好呀~
我第一次做人MOM,咩都唔知懞下懞下咁,要麻煩你地指教下啦~
我宜家未夠4WKS,但就已經個胃好唔舒服啦,成日作悶作嘔咁...冇胃口食但個胃又磨下磨下,食左又想嘔,唉....希望快D好D~

除左我老公,宜家得我BOSS知咋 (因為我令左1WK BED REST假期).中醫話我有D作小產SYMPTOMS, 費事講左比老人家聽之後要佢地擔心, 但其實好想同人SHARE呀~

複式洋房

大家好呀~ 我都係第一胎....咩都唔識..6w3去左c+睇..未有閃閃...諗住下個星期有9w先再照.....依家日日都好暈同嘔..但係又唔會食完反胃喎..最怕聞到煮野食/油煙o既味道... 一聞到就作嘔...本身自己都好鍾意整野食...依家就唔敢整喇... 仲有o既係...我本身唔係太瞓得.. 依家就一有機會都可以瞓...不過就試過有幾日就4-5點醒左瞓唔番囉...

民房

原帖由 devilmelody 於 10-10-19 13:40 發表
大家好呀~ 我都係第一胎....咩都唔識..6w3去左c+睇..未有閃閃...諗住下個星期有9w先再照.....依家日日都好暈同嘔..但係又唔會食完反胃喎..最怕聞到煮野食/油煙o既味道... 一聞到就作嘔...本身自己都好鍾意整野食... ...

其實點計幾多WEEK,我係網CHECK有D就5W,有D就話我6W,,,

你咁快有反應啦? 我仲未有,係有時會扯扯下,但都唔係痛既,, 好暈同嘔又冇,,, 夜晚食完飯我會拖D狗同老公一齊去行下散下步, 但家務就唔敢做

複式洋房

原帖由 jj.himhim.bb 於 10-10-19 13:53 發表

其實點計幾多WEEK,我係網CHECK有D就5W,有D就話我6W,,,

你咁快有反應啦? 我仲未有,係有時會扯扯下,但都唔係痛既,, 好暈同嘔又冇,,, 夜晚食完飯我會拖D狗同老公一齊去行下散下步, 但家務就唔敢做 ...

係由你last m 果日開始 為0天.. 之後就開始計..7天就 1wk 囉~

我聽日就8wk 喇....有反應都係正常...好過咩都冇仲擔心啦~

我開頭都冇咩野.. 仲走左去旅行添..一到6wk 就開始黎料...又暈又作嘔...日日如是...

大宅

阡阡究

大宅

Mushroomn, hello, 請問食辣會唔會影響bb皮膚呢?

原帖由 mushroomn 於 10-10-19 11:08 發表
我係第二胎,不過呢胎同第一胎唔同,第一胎我好快就知,但呢一胎就唔係太明顯,第一日要嚟m冇嚟,test又test唔到,咁就走咗去食龜靈糕,仲要連食兩日,之後都係冇嚟,再check先知中咗,好彩冇事,依家就要戒口啦,第一胎我都戒得 ...

大宅

sweethun ,jj.himhim.bb, devilmelody ...hello

大宅

都有影響架,如果食得多,BB出世時會有好多粒粒架

原帖由 chan.connie 於 10-10-19 20:19 發表
Mushroomn, hello, 請問食辣會唔會影響bb皮膚呢?

首頁
12345...31

尾頁

跳至