跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆 Piggy-Baby 的帖子

你個b 2個月大未.咁快認得媽媽, 你就好啦...

Nice to meet you!

複式洋房

回覆 mizmizmiz 的帖子

唔駛慌... 阿B一定認得妳架!我復工後, 每朝阿女起身第一眼見到我就笑, 之後就保母同奶奶湊, 我放工食完飯先湊返屋企, 夜晚就要我抱唱歌仔瞓, 佢會認得媽媽陣味同把聲架~

大宅

我仔仔未夠兩個月大,但都會認人,尤其係夜晚。
因為我仲放緊假,而婆婆又嚟我屋企幫我手坐月同湊B,所以我個仔而家最認得我同婆婆。但就算爸爸每晚仔仔都會見到,但佢都唔肯跟爸爸。有時都覺得爸爸好慘,因為我老公真係好錫仔仔。
但仔仔一扭計就搵我同婆婆,老公點氹都無用。
但如果果日老公放假,可以由朝對仔仔對到晚,仔仔就會好痴爸爸架啦。
我下個月尾返工啦,希望仔仔到時唔好連我都唔認得啦。

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我懷疑阿女已經認得人,仲要認左工人係媽媽....

大宅

回覆 dreaming1979 的帖子

吓,傷心死了,咁你要多d同bb玩了

大宅

畀面勳章

dreaming1979 發表於 11-4-19 20:03
我懷疑阿女已經認得人,仲要認左工人係媽媽....

其實唔會o架....我個大女都係工人姐姐揍,不過囡囡係會知邊個係mami,邊個係 "ee" o架

大宅

回覆 secretrose 的帖子

你多d同佢玩同傾計就得架喇,仲有唔好成日話唔抱佢,因為bb俾人抱係會好有安全感,而且抱吓佢佢先會認得媽咪陣味。

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 kingkong1104 的帖子

我有同佢玩,又有抱佢,不過唔知係咪因為工人同佢同房,夜晚同朝早係工人睇佢,佢一喊,工人就即刻抱起佢,而且工人會暗到bb瞓左都仲抱住bb,所以佢認工人多d,有時佢喊我就抱佢,佢會繼續喊,不過工人抱上手,就好快唔喊...見到咁樣好傷心..

大宅

回覆 dreaming1979 的帖子

趁而家細個你要多d抱吓佢先得了,唔係到時後悔莫及...

大宅

你真係要親bb未大前抱下佢la..e家我囡囡都俾工人姐姐抱慣左..所以我為有根佢返到home 佢醒左就抱囉..如唔係工人姐姐放假都唔知點算..

大宅

回覆 irenewonglh 的帖子

係啊,我都盡量會抱佢多d,但又怕抱慣左成日扭抱

首頁

尾頁

跳至