跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 05年4月雞BB媽咪會

mocha

威院一站式檢查係幫你做唐氏綜合檢查
包括驗血及度頸皮 做個綜合分式睇睇個BB問題百分比有幾高
一日內會有報告架喇

公爵府

2023年兔年勳章

mocha

嘉賓大廈是在佐敦裕華國貨隔鄰。

醫生資料如下:
姓名:葉成坤
地扯:彌敦道301-309號嘉賓大廈606室(裕華國貨公司樓上)
電話:23889866, 23889870
診症時間:星期一至五 10:00至1:00及3:00至6:00
星期六及公眾徦期10:00至1:00
星期日休息
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

Do your breasts feel sore now? The sore feeling disappared after 5-6 weeks and I am quite worried now as I had two miscarriages before.

民房

hello sisters

I found out that I'm pregnant yesterday, visited doctors for ultrasound but not able to scan as it's too small but he confirmed that I'm pregnant.

Very happy to join this club.

洋房

看男醫生好,還是女醫生好。
大家如何選擇

禁止訪問

大宅

嘩!! 冇上來1日原來多左好多4月媽媽來報度, 好熱鬧呀
有冇人會去睇威院一站式檢查? 點解要去? 我都唔知道需唔需要去睇?

幸運兒lam & mocha
看男還是女醫生其實冇嘜所謂, 最緊要細心, 現睇緊董堯芳(女e生) , 診所係尖沙咀東英大

洋房

Mao, ringmike & yorkboy:

我地大家last m 都係 9july,我想也有機會bb在同一日出世。

4月18日是我和老公的結婚記念日,如果bb也在那天出世便很完美。

別墅

hello ShatinMaMa & KSLuk

歡迎加入呀!

妳地第幾胎呀
預產期幾時呀 :mrgreen:

別墅

yorkboy 寫道:
有冇人會去睇威院一站式檢查? 點解要去? 我都唔知道需要去睇?

唔係一定要去架,只不過想check清楚D可以安心D
唔好采有問題都可早D想辦法

禁止訪問

別墅

hi mocha

我係冇番工嘅,不過就要喺屋企打工囉
而家我都開始飲鮮奶喇 早D補吓鈣
我生第一個時都係咁 都OK

禁止訪問

大宅

1) 約370 (已包vitamin and葉酸)
2) 要
3) 我已開始飲孕婦奶粉, 叫安滿媽媽奶粉, 同鮮奶味道一樣, 你可試試

由 mocha 於 2004-08-14 22:53:50

yorkboy,
請問董e生 , 診金加ultrasound要多少?

to all,
請問大家要唔要番工?
我想問

別墅

dear mocha,

my labour date will also be 1st April 2005.

Dedemom

民房

TeddyMaMa,

妳地第幾胎呀 = First

預產期幾時呀 = 14 April 2005

I live in Tseung Kwan O

Which hospital (private) is good??

TeddyMaMa 寫道:
hello ShatinMaMa & KSLuk

歡迎加入呀!

妳地第幾胎呀
預產期幾時呀 :mrgreen:

複式洋房

大家好呀!! 岩岩尋日照倒有心跳, 我嘅預產期係4月4日呀, 會去浸會生, 我而家無返工架, 我都係第一胎....咩都唔識架, 所以好開心同大家一齊分享架...... :mrgreen:

大宅

嘻嘻, 七月九日有o甘多人Last M :lol:

我前日同今早都有少少(一至兩小點)啡色.... :-x 驚唔驚呢?

很倦呀...晚上睡十小時, 午間很快(eg, 而家)便想睡, 已放完一週大假, 要返工啦, 唔知會唔會成日想睡

公爵府

2023年兔年勳章

05年4月雞BB媽咪會,依預產期先後排列如下:

---姓名-----------預產期---胎次序--囝/囡--分娩醫院
=================================
1) Mocha---------4月1日---笫1胎--?????--暫未決定
2) rwy------------4月4日---笫1胎--?????--暫未決定
3) Strawberrys---4月6日---第1胎--?????--暫未決定
4) TeddyMaMa---4月11日--笫2胎--?????--暫未決定
5) 貝貝-----------4月12日--笫2胎--?????--廣華
6) 小天使kiki-----4月13日--第1胎--?????--暫未決定
7) Sami-----------4月13日--第2胎--?????--QE
8) yorkboy-------4月14日 --笫1胎--?????--瑪麗/威爾斯
9) ringmike-------4月14日 --笫1胎--?????--暫未決定
10) 幸運兒lam----4月14日 --笫1胎--?????--暫未決定
11) KSLuk--------4月14日--笫1胎--?????--暫未決定
12) Mao----------4月16日--笫1胎--?????--暫未決定

公爵府

2023年兔年勳章

各位

昨日終於見到小b,名乎其實的一小白點,約0.4cm長。因為都很細,未見到心跳。醫生叫我下星期再去照,預計會見到心跳。希望一切順利,可能我這兩星期好食又好睡得,重了2磅。

ShatinMaMa

我都是過來人,太擔心是沒有任何作用,只要冇流啡及肚痛就冇事。要放鬆心情,否則腦下腄體會分秘一些唔好的分秘物,會對自己及小b有壞影

首頁

尾頁

跳至