跳至

首頁
23456...23

尾頁

大宅

好媽媽勳章

嘩...你噤早就check到....恭喜晒
我都有book威記呀....我都係大約12weeks到先第一次超聲波...隔差唔多兩個星期先返醫院見醫生....我去登記時d登記員講....健康院同醫院都要12weeks或12weeks後先有得睇喎....打去book健康院時....佢地都係話要到12weeks先會幫你做第一次產檢
如果你有流啡情況....你要休息多d...唔好行噤多....盡量都係訓床好...如果太多、見紅或唔放心...就去睇醫生啦....
原帖由 vanessa009 於 10-5-12 15:18 發表
我都報到
我想問吓大家,我3weeks,要等多12week,book到威記照, 點解要咁耐先check第一次,你地好似好快做照,同埋我有時有d好似唔係好正常既分秘出來,係咪叫排啡,我好擔心,有時個肚有d好似來m痛咁,請問大家有冇d咁既經 ...

洋房

原帖由 kittycat1314 於 10-5-10 17:03 發表
報到報到....我4/4 last m, 依家5 weeks左右啦, 去咗健康院登記, 27/5將會第一次檢查, 同埋都打咗去PWH book 咗29/6 照oscar !!佢話HK$1,300.-
Hello Kittycat, 我又係6/29去PWH照oscar呀!

別墅

大家好,見到大家check到bingo好開心..但我check到後反而好擔心,我自己check到,但醫生d 棒棒話無...唔通真係太早期?我4月10日來m,day 1,我day 18排卵,今天是day 34了,醫生未可以check到嗎?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 joyjoy5354 於 12/5/2010 19:56 發表
大家好,見到大家check到bingo好開心..但我check到後反而好擔心,我自己check到,但醫生d 棒棒話無...唔通真係太早期?我4月10日來m,day 1,我day 18排卵,今天是day 34了,醫生未可以check到嗎? ...

我12/4day1,cycle28,琴日去醫生度都話冇
我打算下week先再去
睇你case應該仲早,等多幾日自己check到深粗先去見醫生

大宅

PWH=?
照oscar=?

民房

我已經BOOK左廣華喇...因為第一胎都係係廣華生既, 不過廣華FULL得好緊要, 已經排到7月尾先有得睇, 到時都差唔多16weeks喇...另外照唐氏就要自已約同自費....所以我已經book左私家醫生照唐氏...

複式洋房

原帖由 ki27i 於 10-5-12 19:50 發表
Hello Kittycat, 我又係6/29去PWH照oscar呀!

咁啱0既! 到時已經12weeks有多, 其實都幾緊張架! 唔知有咩要做?

複式洋房

好緊張, 又唔可以講俾人聽

6w4d 0.8cm

別墅

想問下在 pwh check oscar 係唔係要拿o左醫生紙先可以book ka? 你地o甘快可以book 到既?

複式洋房

原帖由 karmanbebe 於 10-5-13 10:19 發表
想問下在 pwh check oscar 係唔係要拿o左醫生紙先可以book ka? 你地o甘快可以book 到既?

未攞醫生紙都可以去book, 我都係上網填咗資料, 佢即日就打番電話俾我confirm喇!!!

男爵府

大肚呢d開心野..我成日忍唔住同人講架

別墅

我都係呀!!! 成日忍唔到要同人講!!!
我的諾諾豬已經出世喇~~~

民房

預埋我~v~
Shirley@原味生活

http://shirleyliving.mysinablog.com/

子爵府

好媽媽勳章

我今日上午book晒啦
24/6 健康院
28/6 oscar
21/7 威院見醫生
本來幫我book咗21/6照ultrasound,不過,佢話如果我已經book咗oscar,就唔使21號再照,佢話係照同一樣野

大宅

原帖由 wendy_ho 於 13/5/2010 13:45 發表
我今日上午book晒啦
24/6 健康院
28/6 oscar
21/7 威院見醫生
本來幫我book咗21/6照ultrasound,不過,佢話如果我已經book咗oscar,就唔使21號再照,佢話係照同一樣野 ...

親身去book嗎?
去醫院book先定健康院book?
係咪2邊都要再驗尿嫁?
thank^^

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Fanta2011 於 10-5-13 13:58 發表

親身去book嗎?
去醫院book先定健康院book?
係咪2邊都要再驗尿嫁?
thank^^

其實,小便應該係每一次都要驗
醫院要親身去,健康院可以打電話,應該會安排在12wk做第一次檢查

男爵府

妳係桐桐媽?
恭喜晒~

原帖由 manman0401 於 10-5-10 14:18 發表
各位1101既媽媽...歡迎o係到吹吹水...交交流...一齊迎接小B既來臨!!!!

複式洋房

原帖由 wendy_ho 於 10-5-13 15:53 發表

其實,小便應該係每一次都要驗
醫院要親身去,健康院可以打電話,應該會安排在12wk做第一次檢查

我大約4 weeks就去咗健康院登記, 佢叫我27/5(7weeks)去check喎! 係唔係間間健康院都唔同架??

複式洋房

呢一刻心情真係患得患失...好唔實在咁喎!bingo就梗係開心啦, 但係另一方面又好擔心喎...唔知小b有冇成長@.@

複式洋房

原帖由 芝娃娃媽 於 10-5-12 00:23 發表
報到

我也報到。5月7日check到有,about 3weeks,5月20再照心跳才知多少week,現在已嘔得好辛苦,大家一起加油!

首頁
23456...23

尾頁

跳至