親子旅遊

跳至

首頁
23456...84

尾頁

複式洋房

Re: 東京箱根八日遊記

AA ,

在ua網頁click here

左手面Fare finder, 最下面有Book Award travel, click 入去, 跟住啲steps做就ok.
Fireman

公爵府

phoebepanpan
我都想試下上野super hotel, 但都係book吾掂! 另我網上book箱根小涌園, 又係吾知做咩鬼, fill in 晒d data, 但吾俾我過下一版, 都吾知咩事, 好煩惱

別墅

phoebe,

請問上咩website可證記做thomasland(富士急樂園)'s member 呀?如果我跟團去,只包入

大宅

phoebepanpan,

想問下你book係處的super hotel 3人房? 我想book池袋3人房, 但見佢地係一張兩人床+碌架床, 我想要係2張兩人床, 唔知有無呢隻呢?

男爵府

Masako 寫道:

想問下你book係處的super hotel 3人房? 我想book池袋3人房, 但見佢地係一張兩人床+碌架床, 我想要係2張兩人床, 唔知有無呢隻呢?

我今次都係 book 左 super hotel, 因為中間 break 開左入住, 我 submit 兩次表既時候, 一日係 book twin room (即係兩張床那隻房), & 一日係 book 三人住房 (即係雙人床 + 碌架), 佢地最後 confirm 我既 booking, 係話我地三個人, twin room 係唔夠大 (不過唔知係未我小朋友有 9 歲既關係就唔知喇), 所以都 suggest 我地 book 番三人房! 但係三人房, 好似 phoebe 話齋, 都唔係咁易 book 到, 我兩個前後入住既 booking, 只有一次 okay, 另一次都要我地分別 book 一間 Single room + 一間 Single room for 2 person! 所以想 book 既都要快手呢.

若果妳小朋友細, 都可以試下 book twin room, 睇下佢地點覆妳, 佢地覆得都好快嫁, 尋日深夜都有 e-mail 飛過黎 :-P .
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』
(希伯來書 12 章 1-3 節)

男爵府

phoebepanpan 寫道:
Zoey ,
唔好客氣啦, 我識答既一定答.
行程交通方面,你可以睇下我webiste 抄下料啦.
唔明就再問我啦.
一之湯都要reconfirm booking 的, 你記得mark 低呀

係呀, 我都睇唔到 tim, 係未都係 check in 前 2-3 日便可以?!
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』

大宅

Zoey 寫道:
[quote]

我今次都係 book 左 super hotel, 因為中間 break 開左入住, 我 submit 兩次表既時候, 一日係 book twin room (即係兩張床那隻房), & 一日係 book 三人住房 (即係雙人床 + 碌架), 佢地最後 confirm 我既 booking, 係話我地三個人, twin room 係唔夠大 (不過唔知係未我小朋友有 9 歲既關係就唔知喇), 所以都 suggest 我地 book 番三人房! 但係三人房, 好似 phoebe 話齋, 都唔係咁易 book 到, 我兩個前後入住既 booking, 只有一次 okay, [size=x-large]另一次都要我地分別 book 一間 Single room + 一間 Single room for 2 person! 所以想 book 既都要快手呢.
若果妳小朋友細, 都可以試下 book twin room, 睇下佢地點覆妳, 佢地覆得都好快嫁, 尋日深夜都有 e-mail 飛過黎 :-P .

ZOEY,

我同妳一樣呀 :-(

最後兩日都係咁, 又要比多D, 妳幾時去呀?

我25/6- 2/7, 最尾兩日好多酒店都無房呀 :-(

男爵府

男爵府

男爵府

Hello Aries媽咪,

嘩, 比妳 d 字嚇親 tim :lol: !

我地今次只係 stay 5 日東京, 11 July 出發, 跟住阿女回來 start summer session 既活動, 所以亦唔 stay 得太耐 :-P ! 好彩我地都算早出發, 因為聽講 12 July 就開始加價, 我地 11 號機票還可做到不錯既價錢 :-P .

睇番我地要分房既一晚, total 要 14,050 yen, 其他連續既兩晚就 book 到三人房, 每晚 9600 yen, 睇番還比很多酒店平宜; 起初我本來都諗住 book Keio, 但諗諗下實在唔需要住到 5 星酒店, 因為根本就會好少 stay 在酒店裡面, 價錢都貴一倍, 所以都係聽 phoebe 話, 留番 d 錢去 shopping :-P .

公爵府

好媽媽勳章

BBChu,
你可以試下直接email 同佢地book 房, 我第一次book super hotel, 富士急樂園hotel 都係做email 問booking.

dorame,
你跟團去既話就唔使煩點先最平, 因為導遊實會問你地邊個要玩game, 咁就會教你地買咩票啦. 十年前我富士急時個導遊就係咁安排, 我估十年後既今日都唔會有咩變動, 因為導遊可以從中取利.

公爵府

好媽媽勳章

公爵府

好媽媽勳章

Zoey 寫道:
係呀, 我都睇唔到 tim, 係未都係 check in 前 2-3 日便可以?!

一之湯confirm 你個email 時有寫明要你邊月邊日前reconfirm. 有再睇下.

公爵府

好媽媽勳章

Masako 寫道:

super hotel 只得幾間twin room , 同3人房應該每層只有一間, 因為我住過三間唔同樓層既房, 但都係 room 2

大宅

zoey,

我都係因囡囡要考琴先提早去旅行, 如果唔係我都會係11/7去, 依家剛剛等佢考完試就即刻去, 要請兩三日假, 好彩考完試無堂上, 只係得d升小講座咋

我都係聽phoebe講, 所以酒店都係選superhotel, 但唔知點解上野係無3人房, 妳行程係點呀?

我係全樂園, 差D漏到想嘔

我隻佬剩係想到個囡, 佢又唔諗吓我, 真係諗到都驚呀 :tongue:

公爵府

好媽媽勳章

Aries媽咪,
麥生緊係咩都為個囡先啦. 你都已經係佢既人, 你飛得去邊
你同Zoey 住完super hotel 返來覺得唔好既話唔好罵我呀.
一分錢一分貨, 唔好用5星級hotel 既角度去睇super hotel .
去旅行, hotel 只不過係用來訓幾晚, 放行李時間仲多過你訓上張床既時間. 就算間hotel 幾咁正, 都正唔過自己屋企張床啦.
panpan 日遊完返家第一晚, 訓上床就話: 依張床真係舒服

男爵府

Aries媽咪,

妳咁好呀, 有妳 husband 幫妳諗好晒 :-P ! 這幾日 book tickets 都攪到好忙, 加上對日本真係唔多熟悉, 只係膽粗粗帶住個女去見識下, 行程都未有點去 plan, 不過我地只去幾天, 應該都唔去到太多 '蒲' 點 :lol: , 係未呀, Phoebe?! 可唔可以幫手諗諗, 可以點樣 plan 得好 d 呀 ?

Day 1 ---- 機場 ----->池袋酒店 ------> 夜遊 (有乜好介紹 :-P )

Day 2 ---- 池袋酒店 ---> 乘車乘船/源途觀光至箱根 ---> 酒店 (Phoebe: 係未去到都應該差不多 dinner ? 附近仲有冇蒲點呢?)

Day 3 ---- 御殿場 / 小湧園森林SPA溫泉樂園 (Phoebe: 請問有甚麼玩? 御殿場是否購物既地方?) ---> Hello Kitty Land ----> 回酒店

Day 4 ---- 池袋酒店 ---> 池袋防火防災館 ---> Disneyland ----> 回酒店

Day 5 ---- 6:45 pm 機, 早一點出發, 請問還可以去埋台場嗎?

男爵府

請問你的三人房係味自己係網上book架,佢張上格床有幾闊,大人可以'訓'嗎?我想訂上野的super hotel三人房,應該去邊個website呢?麻煩晒

大宅

箱根間温泉酒店冇房,只有"type 1",我唔考慮喇.

請問你知唔知仲有邊間好呀?

複式洋房

Hi, phoebepanpan

想請教一下,我7月尾去,book咗池袋Super Hotel,我要做"領隊",帶住我個4歲仔、10歲的姨甥女、6X歲的亞媽、朋友+佢個4歲女女,所以我要做足行程準備,請幫忙解答:

**機場有冇巴士直接到Super Hotel呢?唔想搭火車,要 上上落落行樓梯。回程又有冇巴士由酒店去機場呢?

**池袋防火防災館係咪由酒店行到去?點行呢?

**由酒店點去富士急遊樂場呢?有個網址介紹Thomas Land,我見相片有架巴士畫滿Thomas & Friends的圖畫,知唔知喺邊喥搭呢?

**我諗住迪士尼公園&迪士尼海洋各去一天,去到買飛時係咪有2 days pass買會平啲?

**我去6日5夜,頭尾兩日搭飛機+shopping,3日富士急遊樂場、迪士尼公園&迪士尼海洋各去一天,仲有一日full day去邊喥好?請提議!

咁多問題,唔好意思!Thanks!
我有兩個小寶寶,哥哥 & 細佬 !

首頁
23456...84

尾頁

跳至