嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

幾靚喎個款,不過同大2號針會唔會好大件?快d勾好 post出嚟睇下
原帖由 小蘅媽媽 於 09-5-10 00:18 發表
一直織緊俾個仔既淺藍色開胸棉外衣,前後一件過用3號針織平針...依家織到第70行...再長小小就可開袖,不過勁奄悶...所以前日開左呢一件

http://knitting-club.blogspot.com/2009/04/rich-more.html

原本pattern係4/0, ...
未經本人許可, 不得轉載

子爵府

幾得意喎,好少見勾衫會有帽,你勾得好靚
原帖由 jove 於 09-5-9 21:30 發表

未經本人許可, 不得轉載

伯爵府

細細而家3歲,著120size。個圖係110sizw,不過我俊線用大1號針,所以我可以照跟針數。
你俾人個e-mail我,都係sara俾我ka ja,
件3好易鈎 我第一次鈎外套。
鈎好前、後幅縫好,就鈎頂帽,
頂帽好後要縫埋條邊,之後就鈎返條貼就ok晒。
件3係咁ge~

原帖由 yanyvonne 於 09-5-10 10:53 發表

jove

當冷氣外套幾好, 你仔仔幾大,。。。點鉤? 頂帽又點鉤, 有沒有圖呀 ? THANKS@

子爵府

原帖由 jove 於 09-5-10 16:42 發表
細細而家3歲,著120size。個圖係110sizw,不過我俊線用大1號針,所以我可以照跟針數。
你俾人個e-mail我,都係sara俾我ka ja,
件3好易鈎 我第一次鈎外套。
鈎好前、後幅縫好,就鈎頂帽,
頂帽好後要縫埋條邊,之後就鈎返條貼 ...

仔仔好大隻, 唔似3 YRS , ! 勁, !

[email protected]

THANKS !

容易鉤就好啦, ! 等我銅件給細佬出街穿, !

複式洋房

好有用啊,我織左一件衫仔已經半年,可能俾我阿媽講中,織好個女已經著唔到=.=

伯爵府

o.....
打錯咗....
細細係4歲先arm
原帖由 yanyvonne 於 09-5-10 18:12 發表

仔仔好大隻, 唔似3 YRS , ! 勁, !

[email protected]

THANKS !

容易鉤就好啦, ! 等我銅件給細佬出街穿, !

伯爵府

thx 呀,我自己覺得麻麻地,
可能見得你地個d多,總係覺得自己整個d........

原帖由 Lulu皇后 於 09-5-10 14:01 發表
幾得意喎,好少見勾衫會有帽,你勾得好靚

子爵府

原帖由 jove 於 09-5-11 08:34 發表
thx 呀,我自己覺得麻麻地,
可能見得你地個d多,總係覺得自己整個d........

JOVE ,

唔系呀 , 簡單得來好實用, ! 我都想鉤件給仔仔,

個圖收了, 唔明, O廿鉤什麼花, ???
帽是不是鉤好衫身, 再縫埋, 跟住鉤頂帽出來, ?
因為未鉤個帽, 唔宗好識////

伯爵府

第2頁,右下角個個圖呀,
鈎條邊,
第一行全部長針,
第2行先開始開花,1長針,1空針
第3行3個長針、1個空針
.....
跟返個圖就ok ka 如果唔明就call我(pm話我知你要我電話no)

原帖由 yanyvonne 於 09-5-11 10:01 發表

JOVE ,

唔系呀 , 簡單得來好實用, ! 我都想鉤件給仔仔,

個圖收了, 唔明, O廿鉤什麼花, ???
帽是不是鉤好衫身, 再縫埋, 跟住鉤頂帽出來, ?
因為未鉤個帽, 唔宗好識//// ...

大宅

好媽媽勳章

http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=view3&mid=458826&page=2&folderid=2660740&fid=67257523&z=F
http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=view&mid=458826&folderid=2660740&fid=67257511
第一次織由領織下去,都算幾好

子爵府

原帖由 jove 於 09-5-11 17:01 發表
第2頁,右下角個個圖呀,
鈎條邊,
第一行全部長針,
第2行先開始開花,1長針,1空針
第3行3個長針、1個空針
.....
跟返個圖就ok ka 如果唔明就call我(pm話我知你要我電話no)

...

好呀 , THANKS!

子爵府

好靚呀 , 你點恩到O廿細件 ???可教下我嗎? 
你女女好可愛! 件衫是不是長了小小呀 , !

男爵府

芒果:你囡囡件紅色衫好靚呀 可唔可以pm個圖比我呢?唔該

大宅

好媽媽勳章

我用織手袖針開領織.大約100針到織.個袖位就太鈿我就好以織帽咁用幾支針織~

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 芒果 於 09-5-12 09:10 發表
我用織手袖針開領織.大約100針到織.個袖位就太鈿我就好以織帽咁用幾支針織~

你地作品件件都好靚. 仲有好arm 囡囡size.
我織果d全部都好大件.
我都唔織改size.

伯爵府

yes ar
我次次都因唔到個size~~~
教埋我呀,thx~
原帖由 yanyvonne 於 09-5-12 08:15 發表

好靚呀 , 你點恩到O廿細件 ???可教下我嗎? 
你女女好可愛! 件衫是不是長了小小呀 , !

大宅

好媽媽勳章

http://picasaweb.google.ru/judyzou03/xsCquI#5273169728426957330
我係睇呢個圖改左短袖

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你D作品件件都織得好令 , 手工好好呀.

男爵府

咁織線衫俾囝囝都唔錯,好醒目,我都想鉤番件差唔多...
原帖由 jove 於 09-5-9 21:30 發表

我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

好靚呀...攪到我都好有興趣由領織tim

我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

首頁

尾頁

跳至