跳至

首頁

尾頁

男爵府

不過你唔可以下下都係kit kit面前同人鬧交架, 如果唔係kit kit大大下會有樣學樣架, 你要表現得冷靜D, 人地只係出口啫, 出手你先還擊都唔遲, 同埋kit kit都未必知個無品男講乜, 你咁大反應, 我覺得kit kit反而會記住個無品男既說話, 知道有呢類說話就可以激到人, 大大下就會講, 你反而應該平心靜氣解釋比kit kit聽呢種說話同品德都唔可以學, 反而仲好, 反面教材麻
原帖由 cubixluk 於 09-9-17 11:00 發表

我等陣仲要 2:xx 去 school pcik up kit 少去耳鼻喉科覆診, 都係 wear 返個 mask 好 d ....

仲有 .. 沉晚嬲爆, 有個無品男人用粗口閙 kit 少, 話說 kit 少禁 pw 入樓下大門, 條無品男, 响 kit 少禁 last 一個字 ...

男爵府

呢兩日雖然唔係好凍, 但早晚真係比之前涼左少少, 小心身體呀
原帖由 cubixluk 於 09-9-17 10:43 發表
morning

我病咗了

侯爵府

原帖由 米之連媽媽 於 09-9-17 11:56 發表
不過你唔可以下下都係kit kit面前同人鬧交架, 如果唔係kit kit大大下會有樣學樣架, 你要表現得冷靜D, 人地只係出口啫, 出手你先還擊都唔遲, 同埋kit kit都未必知個無品男講乜, 你咁大反應, 我覺得kit kit反而會記住 ...

好難唔火滾架喎. 佢幾乎每隻字都用粗口閙緊阿仔, 唔嬲至奇, 我入 LIFT後都有同 KIT 少解釋, 話佢佑我仲乜咁嬲 ... 大佬, 對住一個小朋友, 駛唔駛下下粗口呀, 佢幾唔啱都唔應該用粗口去閙個小朋友 ....

侯爵府

原帖由 米之連媽媽 於 09-9-17 11:57 發表
呢兩日雖然唔係好凍, 但早晚真係比之前涼左少少, 小心身體呀

我懷疑公司 D 同事傳比我, 佢吔一個一個輪住病 mouth:

伯爵府

peg,
我都好明你既感受,知道果刻真係好慶,亦明白你已不只一次,係多次遇上呢d無品/禮既人,當然如果下下要忍又真係好難,但你又諗下,就係唔係1次半次,而係太經常性會遇上類似人物/問題,如果次次你都開行火既,kit少明明係好高EQ,都會入左腦架!小心小心!為個仔仔,反而退一步好過為個仔出頭同人開火ar 當然如果個人再得吋進呎,你果時先作出適當既反應都未遲~

伯爵府

e+d病菌咁勁,隨時9野都唔奇~
原帖由 cubixluk 於 09-9-17 12:03 發表

我懷疑公司 D 同事傳比我, 佢吔一個一個輪住病 mouth:mouth:" />

侯爵府

原帖由 Secure 於 09-9-17 12:43 發表
peg,
我都好明你既感受,知道果刻真係好慶,亦明白你已不只一次,係多次遇上呢d無品/禮既人,當然如果下下要忍又真係好難,但你又諗下,就係唔係1次半次,而係你太經常性會遇上類似人物/問題,如果次次你都開行火既,kit少明 ...

唉..... 我都知自己 eq 低, 踩我可能仲忍得住, 唔用粗口講或者都仲忍得住.... 但佢句句粗口踩埋個仔身, 真係忍唔住喎.....
下回唯有再 train 自己 eq 高 d... but 唔知係咪愛子情深, d eq 遇著呢 d 無理人, 都發揮唔到 .......

侯爵府

原帖由 Secure 於 09-9-17 12:44 發表
e+d病菌咁勁,隨時9野都唔奇~

e 家開始滾滾地, 可能開始發燒, 諗緊好唔好改期同 kit 少睇耳鼻喉科, 但又心急想知 result 喎

伯爵府

如果果個人開口埋口句句都係粗口,我更加覺得唔好同呢d argue,一句都唔會搭佢口,因為佢一定係"老粗",同佢argue都side氣la~加上你越係應佢,佢就越有機會講更多粗口,明嘛?
原帖由 cubixluk 於 09-9-17 12:53 發表

唉..... 我都知自己 eq 低, 踩我可能仲忍得住, 唔用粗口講或者都仲忍得住.... 但佢句句粗口踩埋個仔身, 真係忍唔住喎.....
下回唯有再 train 自己 eq 高 d... but 唔知係咪愛子情深, d eq 遇著呢 d 無理人, 都發 ...

伯爵府

oh~係火滾定係熱滾?:lol: anyway take good care !
go to see dr asap la~
原帖由 cubixluk 於 09-9-17 12:54 發表

e 家開始滾滾地, 可能開始發燒, 諗緊好唔好改期同 kit 少睇耳鼻喉科, 但又心急想知 result 喎

男爵府

agree, 記住一隻碗永遠都唔響, 但如果將兩隻碗碰埋先會響, 只要你唔搭咀, 個D人都奈你唔何, 你咪當佢係到唱歌lor, 仲要用手幫kit kit遮住對耳仔
原帖由 Secure 於 09-9-17 14:42 發表
如果果個人開口埋口句句都係粗口,我更加覺得唔好同呢d argue,一句都唔會搭佢口,因為佢一定係"老粗",同佢argue都side氣la~加上你越係應佢,佢就越有機會講更多粗口,明嘛?
...

男爵府

如果有發燒就快D睇醫生啦, 記住wear mask, 唔好傳到比kit kit呀, take care
原帖由 cubixluk 於 09-9-17 12:54 發表

侯爵府

唉.... 明 .. 但我 d eq 好低, 回回因為 kit 少既野, 都會令我好火滾, 由其係 d 路人甲乙丙, 成日郁 d 去閙 d 細路仔, 真係唔明 .....
but , 我會努力

等待驗證會員

上開黎, 打個招呼先 .......

伯爵府

chroma, long long long time no see
原帖由 chroma-shine 於 09-9-17 19:53 發表
上開黎, 打個招呼先 .......

侯爵府

原帖由 Secure 於 09-9-18 14:47 發表
chroma, long long long time no see

係囉... 佢湊住 3 件應該好辛苦吓

侯爵府

我今日 sick leave, 又開始咳到甩肺

伯爵府

WHAT?3件?唔係2咩
原帖由 cubixluk 於 09-9-18 15:00 發表

係囉... 佢湊住 3 件應該好辛苦吓

伯爵府

病都仲上黎,真係勤力
ANYWAY TAKE CARE AR~
原帖由 cubixluk 於 09-9-18 15:00 發表
我今日 sick leave, 又開始咳到甩肺

等待驗證會員

No, 2件o傘~~ 早2日同中學d同學飲茶, 有個竟然5年抱4

細佬要報K1 lah, 所以上黎睇下有乜幼稚園, 再過黎呢邊8吓!

原帖由 Secure 於 09-9-18 15:17 發表
WHAT?3件?唔係2咩

首頁

尾頁

跳至