跳至

首頁
34567...34

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Hi cocotea﹐

我曾經同妳唔知喺邊個post道傾過計。。。 我認得妳張蘿蔔仔pic~ 哈哈
恭喜妳﹗估唔到大家差唔多時間得左~

大宅

原帖由 babybabyboo 於 10-6-29 11:22 發表
Hi cocotea﹐

我曾經同妳唔知喺邊個post道傾過計。。。 我認得妳張蘿蔔仔pic~ 哈哈
恭喜妳﹗估唔到大家差唔多時間得左~
我記得,你想生兔b吖!你都好快手,

民房

問題?

請問有1個月是否因上次m完定m頭第一天計,我5月25日來,最後個日係27日完m,咁我現在是幾多個月, 謝謝!

複式洋房

我今次
都係會禁選擇呀 , 不過我尋日岩岩BOOK 左健康院 , 健康院就叫我不用BOOK 威記 , 黎左健康院先 , 其實係米禁架 ??
原帖由 maggie_chung 於 10-6-27 21:28 發表
我上次威院私家兩邊走(產檢), 最後係仁安生...

複式洋房

係用M 第一天計架 , 我同你一樣上次M 都係25 MAY 喎 , 照我睇個位普通科醫生教我計 , 今日我地岩岩係5WKS 架 , 不過個週數其實會變架 , 最準應該係照超星波架.....
大家同一日預產期喎....HAHA....一起加油

原帖由 carmen005002 於 10-6-29 13:38 發表
請問有1個月是否因上次m完定m頭第一天計,我5月25日來,最後個日係27日完m,咁我現在是幾多個月, 謝謝!

複式洋房

請問大家有冇D咩唔舒服感覺呀 ??
我有左之後 , 日日都好眼訓呀 , 暫時覺得呢樣都好辛苦 , 因為返緊工 , 又唔訓得喎.....

大宅

我上次喺先去威院登記,再被安排去健康院做抽血果啲嘢,第一次去威院時醫生問我有冇興趣keep住返醫院,但係由助產士follow,我lur飯應呀,因為我住喺威院隔離ja…

原帖由 ykm2010 於 10-6-29 15:29 發表
我今次
都係會禁選擇呀 , 不過我尋日岩岩BOOK 左健康院 , 健康院就叫我不用BOOK 威記 , 黎左健康院先 , 其實係米禁架 ??

大宅

Me too,勁眼瞓,食量細咗D但又成日覺肚餓;情況同上一胎一樣…

原帖由 ykm2010 於 10-6-29 15:35 發表
請問大家有冇D咩唔舒服感覺呀 ??
我有左之後 , 日日都好眼訓呀 , 暫時覺得呢樣都好辛苦 , 因為返緊工 , 又唔訓得喎.....

複式洋房

我同你一樣呀 , 最近多左肚餓感覺 , 不過d野食放係面前 , 又冇咩食慾 , 同埋我覺得個子宮位都有d痛呀 , 好似m 個d feel 架......不過暫時都係覺得眼訓最辛苦.....

禁講返 , 你覺得我要唔要都去威院登記 ?? 雖然已打算仁安生 ,不過都想keep 2邊check..........
原帖由 maggie_chung 於 10-6-29 16:25 發表
Me too,勁眼瞓,食量細咗D但又成日覺肚餓;情況同上一胎一樣…

洋房

妳係唔係要到12週先去健康院呀,聽講話5/7后有free oscar喎,咁佢地有冇同妳安排呀?妳係去边間健康院呢?

原帖由 ykm2010 於 10-6-29 15:29 發表
我今次

大宅

去埋啦, 又冇蝕底既...

原帖由 ykm2010 於 10-6-29 16:39 發表
我同你一樣呀 , 最近多左肚餓感覺 , 不過d野食放係面前 , 又冇咩食慾 , 同埋我覺得個子宮位都有d痛呀 , 好似m 個d feel 架......不過暫時都係覺得眼訓最辛苦.....

禁講返 , 你覺得我要唔要都去威院登記 ?? 雖然已 ...

複式洋房

我係打去book 架 , 就約左17 aug 睇 , 個陣就岩岩12wks 啦 , 姑娘冇講到時做d咩呀 ,有free oscar 禁正 , 等我聽日打去問下先 , 其實想知oscar 要係幾週內check 架 ?? 我係fanling 個間健康院呀...

原帖由 Chantingting 於 10-6-29 18:43 發表
妳係唔係要到12週先去健康院呀,聽講話5/7后有free oscar喎,咁佢地有冇同妳安排呀?妳係去边間健康院呢?

大宅

如果我冇記錯, OSCAR要係13週4天前做...

大宅

我今日睇中醫,推前左四日預產期.不過都係三月

複式洋房

岩岩係另一post 有jm 話 , 由01 jul 開始政府可以free check oscar 呀 , 而威院就由05 jul 開始預約個d人先可以free , 等我到時上網預約先 , 如果真係free 又可慳一筆了...haha

大宅

我已登記左,而且第一次檢查已過了12week,無用
原帖由 ykm2010 於 10-6-29 22:40 發表
岩岩係另一post 有jm 話 , 由01 jul 開始政府可以free check oscar 呀 , 而威院就由05 jul 開始預約個d人先可以free , 等我到時上網預約先 , 如果真係free 又可慳一筆了...haha ...

大宅

上網預約? 你指首次登記 or book做OSCAR? 有冇網址提供呢? Thanks!!

原帖由 ykm2010 於 10-6-29 22:40 發表
岩岩係另一post 有jm 話 , 由01 jul 開始政府可以free check oscar 呀 , 而威院就由05 jul 開始預約個d人先可以free , 等我到時上網預約先 , 如果真係free 又可慳一筆了...haha ...

複式洋房

我指上網book oscar 呀 , 網址如下.....
http://www.fetalmedicine.hk/common/oscarbooking.asp
原帖由 maggie_chung 於 10-6-29 22:58 發表
上網預約? 你指首次登記 or book做OSCAR? 有冇網址提供呢? Thanks!!

大宅

呢個係威院的,無論幾時book7月開始收費都係$2550.免費oscar不是這一個,是全港政府醫院通行的一個,但點book,詳細情況未公佈
原帖由 ykm2010 於 10-6-29 23:03 發表
我指上網book oscar 呀 , 網址如下.....
http://www.fetalmedicine.hk/common/oscarbooking.asp

複式洋房

maggie , 我係另一post 見有jm 話已打去威院問 , 威院話05 jul 開始網上登記先可以free , 所以你最好等05 jul 先登記啦 ,慳返筆麻.....haha

首頁
34567...34

尾頁

跳至