跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

同埋呢..我朋友教我去生果檔買d"南華梨"食下wor..佢話食左都無咁易嘔...
前排我都買左一磅(8蚊,around有12-13粒)..洗完放入雪櫃, 得閒拎黎食下..幾好味...又醒胃~

大宅

畀面勳章

我都上網搵o左 , 旺角都有

香港九龍旺角彌敦道575號地下

唔知去呢間去定係去 orgainc time 好呢 ??

原帖由 hitomiykk 於 10-7-6 15:12 發表

我朋友話係"冠華"買正wor~...你聽過未呀?

大宅

我去過呀,在家樂隔離
仲有Bb野買添
原帖由 mic.mic 於 10-7-6 15:15 發表
我o岩o岩上網check旺角有 , 等我一陣試吓去睇吓

不過係上樓o架

九龍旺角登打士街56號柏裕商業中心1909室

你o地有冇去過呀 ???

大宅

畀面勳章

"梨" 我o地食得o架 ??(其實我係唔知 , 我想問吓 , )

原帖由 hitomiykk 於 10-7-6 15:17 發表
同埋呢..我朋友教我去生果檔買d"南華梨"食下wor..佢話食左都無咁易嘔...
前排我都買左一磅(8蚊,around有12-13粒)..洗完放入雪櫃, 得閒拎黎食下..幾好味...又醒胃~ ...

男爵府

原帖由 mic.mic 於 10-7-6 15:15 發表
我o岩o岩上網check旺角有 , 等我一陣試吓去睇吓

不過係上樓o架

九龍旺角登打士街56號柏裕商業中心1909室

你o地有冇去過呀 ???

咦..你試完報下料,睇下掂唔掂~

大宅

畀面勳章

奶 .... 呢樣o野我真係好難接受囉

真係 all 到我人都軟埋o架 , 辛苦到真係都唔知點形容

原帖由 yukisomiss 於 10-7-6 15:16 發表
我其實自己都唔係好喜歡飲奶..可以話都幾憎飲的...
但自從有左第二胎後....老公要我日日都要飲.....起初要我日日飲全脂360北海道牛乳....跟住加左價就冇飲了....轉飲澳洲寶萊高"蓋"低脂....有時飲下脫脂.....老公要 ...

大宅

原帖由 mic.mic 於 10-7-6 15:20 發表

真係有d人好難接受的....所以飲唔到唔好迫自己啊

男爵府

原帖由 mic.mic 於 10-7-6 15:19 發表
"梨" 我o地食得o架 ??(其實我係唔知 , 我想問吓 , )

哈哈..咁我又唔知wor...so far,我食左好多粒..無野啊....

男爵府

奶...............我都飲唔到....

大宅

飲朱古力奶得唔得呀
原帖由 mic.mic 於 10-7-6 15:20 發表

男爵府

原帖由 釘釘 於 10-7-6 15:22 發表
飲朱古力奶得唔得呀

好似話孕婦唔好食咁多朱古力...
anyway...我唔理...朱古力奶照飲.....
痴線....咩都唔食得咁..邊得架,,,
都係果句.....飲食均衡就ok!

大宅

畀面勳章

一樣o架 , 我本身都好鐘意食雪糕 ~不過食完都 all o架

不過家陣凍o野唔敢食 ,

所有有奶o野o野 ~ OH SORRY :;pppp:

原帖由 釘釘 於 10-7-6 15:22 發表
飲朱古力奶得唔得呀

大宅

我果時聽林姍姍講,話佢陀兩個女時,專登一個飲鮮奶,一個飲朱古力奶,結果出來真的一個黑d一白d!!!
原帖由 hitomiykk 於 10-7-6 15:24 發表

好似話孕婦唔好食咁多朱古力...
anyway...我唔理...朱古力奶照飲.....
痴線....咩都唔食得咁..邊得架,,,
都係果句.....飲食均衡就ok!

大宅

呀....我見2011/01媽咪會佢地將會攪個gathering 呀....唔知我地有冇人攪呢.....

有時攪下d gathering 都幾好....大家都係2月份準媽媽...大家可以交換下心得呀嗎......

大宅

畀面勳章

如果我話想買果o的薑 , 有冇人聽過 "八珍" 好唔好呀 ?

複式洋房

那麼早便買薑?

原帖由 mic.mic 於 10-7-6 15:28 發表
如果我話想買果o的薑 , 有冇人聽過 "八珍" 好唔好呀 ?

大宅

畀面勳章

我老公暫時都唔會俾我o架(我估) , 佢怕 ... 豆丁小氣

原帖由 yukisomiss 於 10-7-6 15:28 發表
呀....我見2011/01媽咪會佢地將會攪個gathering 呀....唔知我地有冇人攪呢.....

有時攪下d gathering 都幾好....大家都係2月份準媽媽...大家可以交換下心得呀嗎...... ...

男爵府

原帖由 yukisomiss 於 10-7-6 15:28 發表

有時攪下d gathering 都幾好....大家都係2月份準媽媽...大家可以交換下心得呀嗎...... ...

我諗依家都唔會有人想攪..始終大家都係早期懷孕....比較辛苦~

大宅

畀面勳章

kaka , 唔係 ~ 我見佢都有o的涼果賣 , 唔知有冇我想食果o的薑呢 , 可以止嘔 , 令個胃舒服o的 ~

原帖由 木子兔媽媽 於 10-7-6 15:32 發表
那麼早便買薑?

男爵府

原帖由 mic.mic 於 10-7-6 15:35 發表
kaka , 唔係 ~ 我見佢都有o的涼果賣 , 唔知有冇我想食果o的薑呢 , 可以止嘔 , 令個胃舒服o的 ~

無食過呀.....其實薑係咪真係得既呢?

首頁

尾頁

跳至