跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: Hello~~有冇預產期2005年3月既媽咪呀!!

Peggy,

My expected duedate is March 8, 2005.

I have a threaten abortion two weeks before. I received medication for two weeks. Now, I can see the baby's heart beat and the baby should be ok.

This is my second one. I feel very tired and very bad with my appetite. But this time is not as worse as the last time when I carried my daughter. I vomit for 3 months and I had a depression on that time.

My doctor told me that if you have vomit and/or lost of appetite that means the baby is growing up and it's a sign of good progressing of your baby.

So, be careful, don't carry too heavy things and sleep more.

Karly 媽咪

大宅

moodream,

原來唔係我一個咁奇怪,
但其實2-3 週已經同平時好唔同,成日好想睡,我記得2-3週去我家姐屋企打機,居然可以係地下睡著, 重成個鐘,以我呢d咁有活力o既人,好少會咁累
其實我個時都估到有左.....
只係果時驗唔到
嘻嘻 :lol:
*********************************************************************************************************************************************

大宅

我係一月個邊過黎同你地打氣架~
當你FEEL到個肚越黎越實﹐就會越黎越開心﹐
我0個時真係日日期待下一次既產檢架
放心啦~1ST TRIMESTER 好快過架咋。

該用戶已被刪除

民房

各位2005年3月份媽咪你地好呀, 我都係 2005年3月份既媽咪, 依家剛好第7週, 但巳經比嘔心個種感覺同胃氣脹搞到好難受, 有咩辦法呀? 仲有近兩日左右腹都脹住脹住, 抽住抽住, 好緊咁, 真係好辛苦, 唔知隻B會唔會有事呢??
希望你地比下意見啦.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

我今日好開心, 因為今朝去檢查, 照超聲波, 醫生話我陀得幾好,bb大左好多, 有2.2 cm, 唔係一粒米啦
有8週6日咁大
但我由未有bb到依家就重左6磅,好擔會過肥
*********************************************************************************************************************************************

大宅

珮珮媽咪,

有時老人家心態同我地好唔同,佢地覺得以前生仔重要顧住搵食,都唔理得個bb存唔存在,所以佢地覺得我地後生好緊張

所以,應該輕鬆d,如果好難呼吸時,就出去散吓步,或者深呼吸三吓,睇吓好唔好d

民房

Hi, everybody,

I am expected on 3 March. At my last checkup, the doctor recommended me to have a blood test and scanning called "OSCAR" which would check the baby against 唐氏綜合症. But it costs about $2,600 and is really expensive. Do you guys need to do such a test? Do public hospitals offer similar service?

小B_Sonia

別墅

小B_Sonia,

仁安依家都有得check,$1500,10月前好似重有9折。

洋房

我都係3 月ga 媽咪,由6月尾知到有左到宜家我都有見紅,7月13日去睇過醫生都照唔到個bb,不過佢話宮外孕ga機會唔大,我又去睇過中醫安胎,因為係我第一胎,我好難先有架,真係好擔心,我下星期再去見醫生,希望bb無事啦 :-(

大宅

珮珮媽咪,
妳奶奶同我奶奶好似, 同佢傾過一次, 我就冇再同傾啦, 因為唔想自己唔開心.
你覺得好難呼吸, 試下煲南棗水飲呀, 因為南棗補血氣架, 產前產後都飲得, 特別係產後, 當茶喝對補血氣好有效架.

大宅

姬&珮珮媽咪,

其實, 唔知係咪心理作用, 始終覺得大肚之後,自己媽咪緊張過奶奶好多
我媽咪日日都會打電話比我,重成日煲野比我飲

大宅

candysy6620,

你真係要小心d啦!, 希望你下星期去檢查時見到個bb健康啦
依家最緊要開開心心,唔好擔心影響心情!

大宅

agnesbibi & 珮珮媽咪,
你唔係心理作用, 因為我都覺得係, 始終 女即係女, 新抱就係新抱.
所以珮珮媽咪你不要為了你奶奶的說話而不開心.

複式洋房

Hi 小B_Sonia,

我係2月份的準媽媽,剛剛路過的...

威院都有這個service--早孕期唐氏綜合症篩查,費用$950
但需於11-14week時做的,如果有興趣可早點預約!
你可參考以下的網址

早孕期一站式唐氏綜合症篩查

請問有無媽咪知道做威院一站式o既過程係點嫁?

別墅

各位2005年3月預產的準媽咪,我是剛剛知道這網站的,多謝你們的分享!解決了很多心中的問題,好開心!

我的預產期是2005年3月13日,現在7週4日,需然只是沒有胃口,間有腹痛,但好擔心第8週會開始嘔!(有些準媽媽有這經驗)這是我與丈夫結婚8年以來的第一胎!感謝主!

星期二是我2nd check with private doctors, BB 有0.9cm, 見到心跳!好興奮!醫生都是我問才在今次發懷孕證明,仲要問我比邊個!好奇怪!

我仲未話比奶奶聽,聽你地咁講,過左12weeks先同佢講lu~~

希望各位可以好開心咁等待bb 3月出世!

大宅

GG1017:
我都係胃氣脹所以好辛苦,但係就無嘔,e生話個肚會有小小痛嫁!因個子宮要就個B嘛!
好多人話,過一段時間就會好嫁o勒!比心機呀~~為左個B努力~~

珮珮媽咪:
沉日同今日都係訓多...........hehe^^
一日訓2,3覺,所以舒服d.....

candysy6620:
唔好咁擔心啦!放鬆d自己,你自己要小心d.....多d休息呀!

Amandaxx:
恭喜晒!
我個B得7.5mm個時,我老公已經講左比我奶奶知lu.

大家準媽咪要有開心o既心情迎接新生命~~
努力!+oil!

伯爵府

我的預產期在3月尾,這次是我的第一胎.我和我老公都好開心,好緊張.
不過我成日都胡思亂想,擔心個bb,大吉利是啦!!
見到你們可愛的小寶寶.我就會好想快些見到自己的小寶寶出生丫.

首頁

尾頁

跳至