跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 05年4月雞BB媽咪會

別墅

幸運兒lam
好好休養身體, 再努力.

大宅

報告我今日去睇e生的情況: 佢confirm個bb坐o岩位, 即係唔係宮外孕.見到個"胎囊"(?), 1cm大, 未見到bb; e生指住個ultrasound 畫面上一個"泡", 說這是供應營養俾bb的, 遲d會消失 ?-(

我都有少許淺啡色東東, e生話只要量唔多, 唔似月經o甘多, 不論是啡是紅, 都ok的

打了一針安胎針(pregnyl), 個姑娘一邊打一邊話有d人話無用, 主要係起"青見"間屋(增厚子宮內膜), 等阿b住得舒服d.

我很熱氣, 生了非滋好耐都唔好, 今日e生俾葉酸同鐵丸, 仲話會有d熱氣o架..... 大家有mug下火建議? :wink:

別墅

我今日去咗見e生喇 而家只得5週半 只見到個水囊
未能見到心跳 最唔好就是e生話我多分泌 要取d嘢去化驗
如有菌就要食藥

e生比咗葉酸同鐵丸我 2星期後再見

yorkboy

妳而家有幾多週呀 想約一齊去 可能好難配合
因我要睇老公d徦期點 佢要幫我睇個大囝 我先有得去

mocha

妳book咗威院24/9做檢查 到嗰時妳有幾多週呀
其實要幾多週內要做架

伯爵府

Hello, 各位, 禽日去睇醫生証實有左5週, 預產期係明年4月18日第2胎, 但唔係咁開心, 因大仔都係20個月大, 到時都唔知點照顧2個, 係老公一心想要, 想請教各位食物可以長胎唔長自己肉呢, 因上胎生完肥左30磅, 要用頗長時間減肥.

複式洋房

Hello Yorkboy,

Could I know how much Dr. Tung will charge for general checking and ultrasound. Thanks.

男爵府

HI! 各位,

我尋晚都睇左醫生,淨係見到有一團仔黑色O既野,醫生冇話我知係乜,不過佢話BB坐好位,係淨子宮中間位置。同埋大細都同時間吻合........佢比左葉酸同維他命比我,不過D藥好臭下........

別墅

各位4月媽咪, 你哋有噁心嘔吐未? 我就無喇, 而家5week5day, 係咪要耐的至有呢? 你哋覺唔覺得仲唔係好實在, 我成曰驚BB到底有無生長緊呢? 所以反而希望有嘔, 等自己覺得BB係度.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

小天使kiki 寫道:
各位4月媽咪, 你哋有噁心嘔吐未? 我就無喇, 而家5week5day, 係咪要耐的至有呢? 你哋覺唔覺得仲唔係好實在, 我成曰驚BB到底有無生長緊呢? 所以反而希望有嘔, 等自己覺得BB係度.

kiki,

haha~ 我陀恩恩B果陣係由有左到生都冇嘔過架, 唔係個個大肚都會嘔 開頭係咁架喇 :mrgreen: 唔好擔心咁多啦, 對身體唔好架 :mrgreen:

民房

hi 原來有甘多4月媽咪!
我就5/8自己check 到有BB, 25/8 先去睇董醫生, 呢2星期等得好心急! 好想快D知道BB OK! 我都係第一次, 日日都好緊張. 我暫時唔駛返工, 10月就要! 都唔知做唔做好! 仲有呀, 我係意外架! 老公都要一個星期先接受到!

男爵府

你地好呀,

可唔可以join in 呀? 我剛驗到有6weeks, 預產期係4月16日, 心情都好開心, 亦都好迷惘

我想問威院一站式檢查係幫你做唐氏綜合檢查向其他醫院有冇架? 例如廣華咁?

請指教

民房

hi....

各位準媽咪..你地好!!!

小 A

禁止訪問

民房

哎呀, 頭先有少量啡, 紅呀! 點算? 董醫生要25�8 先有得睇. 你地話我好唔好搵第二個醫生睇呀! :cry:

大宅

Strictly speaking, the fouth time. I had two marriages and a daughter.

I do not know the expected due day because I did not ask. I was too worry that I may get disappointed again,

TeddyMaMa 寫道:
hello ShatinMaMa & KSLuk

歡迎加入呀!

妳地第幾胎呀
預產期幾時呀 :mrgreen:

男爵府

thanks mocha

公爵府

2023年兔年勳章

幸運兒lam

要好好調理身体,如果無須做刮宮手術而又流清分秘物,才好開始進補,否則只會延長流分秘物的時間。最快要來經三次才好再造人,期間記得要避孕。

我上年7月初也是小產,之後一直有量体溫,不但可記錄經期長短,排卵日,更可憑此監察bingo機會,避免食錯食物及做高危動作。

只要有健康的身体,才能生育健康的寶寶。有時間可以上來傾計,大家分享一下!不要氣餒啊!努力!大家都支持你的。

幸運兒lam 寫道:
今早去見醫生,醫生說小產了,唯有待會再努力。

祝大家生個可愛的4月BB
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

公爵府

2023年兔年勳章

我想都是因人而已,昨晚未夠8點半就睡到今早7點,其間只是醒了3次,去了1次洗手間。

其他姊妹,有冇人好似我咁要睡咁多呀?

KSLuk 寫道:

Strawberrys
聽說應該會好倦要日日瞓,會腰酸背疼, 但我沒有這樣仲好精神返工(touch wood).我並不後生已34,是否正常??

公爵府

2023年兔年勳章

cat_mama

為免擔心影

大宅

TeddyMaMa
我現在5w5d, 有機會的話到時大家再夾時間

Maman2001
大約$370 (包 ultrasound , 葉酸, 維他命丸)

小天使kiki
我都有相同感覺, 我仲以為自己開始有產前"益屈"

cat_mama
為來安心, 你都係快

首頁

尾頁

跳至