跳至

首頁
45678...23

尾頁

男爵府

hello,各位好呀

我剛剛響個肚開左三個洞做手術...希望小B可以撐落去啦

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 aloymom 於 18/5/2010 13:12 發表
hello,各位好呀

我剛剛響個肚開左三個洞做手術...希望小B可以撐落去啦

做乜事呢?
加油呀!!!
你係第2任媽媽?

男爵府

唔知做咩無啦啦盲腸炎呀

我係第三任媽咪喇!呢個B唔係計劃之內既
大仔七歲, 細仔後日就三歲
原帖由 Fanta2011 於 10-5-18 13:15 發表

做乜事呢?
加油呀!!!
你係第2任媽媽?

大宅

原帖由 aloymom 於 18/5/2010 13:19 發表
唔知做咩無啦啦盲腸炎呀

我係第三任媽咪喇!呢個B唔係計劃之內既
大仔七歲, 細仔後日就三歲

祝你快d復原,bb健健康康

男爵府

多謝! 承你貴言!
不過呢排細仔好癡身,成日扭計
好彩大仔好生性
係呢,你大B都係7歲?
我大仔係0211架
原帖由 Fanta2011 於 10-5-18 13:37 發表

祝你快d復原,bb健健康康

複式洋房

原帖由 manman0401 於 10-5-12 19:35 發表
嘩...你噤早就check到....恭喜晒
我都有book威記呀....我都係大約12weeks到先第一次超聲波...隔差唔多兩個星期先返醫院見醫生....我去登記時d登記員講....健康院同醫院都要12weeks或12weeks後先有得睇喎....打去book ...

我其實last M 係3月16,咁係咪真係到而家為止,係咪4weeks!

男爵府

原帖由 joyan1228 於 10-5-18 12:45 發表

咁快..你last m 幾時呀??
我book 左星期四去照呀
希望照到啦

我都係約咗星期四再照呀...
今次照第三次喇...
醫生話今次會見到BB心跳... 好期待呀!!!

你呢??? 第一次見BB???

大宅

原帖由 aloymom 於 18/5/2010 13:59 發表
多謝! 承你貴言!
不過呢排細仔好癡身,成日扭計
好彩大仔好生性
係呢,你大B都係7歲?
我大仔係0211架

我阿女係03年,6歲幾

大宅

原帖由 vanessa009 於 18/5/2010 14:02 發表

我其實last M 係3月16,咁係咪真係到而家為止,係咪4weeks!

我412 last m都已經5week,你應該唔止喇

別墅

我都黎報到先..
約4月3日 day 1 m
第一胎呀,好緊張呀,咩都唔識呀,又唔可以講出去喎。
我現在應該係第六周呀。我今個星期四會第一次去做產科檢查呀,唔知有無得照超聲波呢,聽心跳呢。
我想問下,洗唔洗咁快去政府醫院排期呀? 係咪早D排好D呀?

男爵府

原帖由 mandytse36 於 10-5-18 14:45 發表
我都黎報到先..
約4月3日 day 1 m
第一胎呀,好緊張呀,咩都唔識呀,又唔可以講出去喎。
我現在應該係第六周呀。我今個星期四會第一次去做產科檢查呀,唔知有無得照超聲波呢,聽心跳呢。
我想問下,洗唔洗咁快去政府醫院排期呀? ...

你諗住喺政府生定私家生呀???
如果係政府嘅話... 就要著緊去book喇...
你會喺私家做產檢嗎???
如果你唔做私家... 只做政府的話...
就早D去book喇...
聽啲JM講... 政府產檢一般安排12week或以後...
如果太遲book的話...
有人要20week先做第一次產檢呀...

我自己呢...
會主打喺私家做產檢... 健康院會係其次...
所以會喺私家照到BB心跳... 有預產期...
然後先去book健康院...

別墅

回覆 1# QQQme 的文章

我諗住去聯合度生囉! 但約咗星期四向私家做第一次檢查囉

係呀, 咁我下星期都去book定政府先,安心d!

你係咪第一胎呀?

同埋想問下Week幾先照到BB心跳呀?

男爵府

原帖由 mandytse36 於 10-5-18 15:35 發表
我諗住去聯合度生囉! 但約咗星期四向私家做第一次檢查囉

係呀, 咁我下星期都去book定政府先,安心d!

你係咪第一胎呀?

同埋想問下Week幾先照到BB心跳呀? ...

我係第一胎呀...
其實咩都唔識... 都係喺BK左8右8搵資料...
我3week幾同5week幾時都照過陰照...
第一次咩都睇唔到... 第二次睇到胎囊...
今個星期四(7week幾)會照第三次...
醫生話今次應該會見到心跳... 好期待哦~~
醫生原本話照計我6week幾就會見到心跳...
不過佢話唔駛照咁密... 所以就等多一個星期先再照囉...

複式洋房

原帖由 Fanta2011 於 10-5-18 14:33 發表

我412 last m都已經5week,你應該唔止喇

點算呀,醫生信寫我416

洋房

about 4weeks

我5月10check到有, last M 3月26, 一直都未見到個b, 幻得幻失, 又擔心是否不正常, 不健康,5月15號檢血確認應該4weeks, 唔知幾時先見到bb~現時時祈禱, 交拖比神, 用平安的心去期待ing~
贊育確認下星期才可以再約, 要10weeks後先可以去做第一次, 因為怕抽太多血有危險.
大家同bb一齊加油, 一步一步,一天一天的同bb一齊成長.

複式洋房

回覆 114# vanessa009 的文章

其實你係米肯定你 Lm係 16/3, not 16/4 ?

sure ?

咁米去返果個醫生度叫佢改返岩, 如果佢唔肯, 米俾多一次普通科既錢, 睇多次醫生, 羅過張岩既醫生紙

唔係好緊要, 最緊要係11-13weeks做oscar, 自己唔好計錯就得

到8weeks可以去私家照, 就可以知道預產期喇, 到時果封信既錯既日子就無用喇, 唔洗擔心啦

6w4d 0.8cm

複式洋房

我想問各媽媽

0Day = 1 Apr
6W1D = 睇私家羅醫生紙, 無照
8W1D = 約左私家照
12W4D = 威院oscar
16W6D = KW 1st check

我有無咩做唔齊呀?
如果我想做完oscar之後都想做埋抽羊水? 大約幾 week做好 ?

6w4d 0.8cm

複式洋房

原帖由 yourmotherboard 於 10-5-18 23:41 發表
其實你係米肯定你 Lm係 16/3, not 16/4 ?

sure ?

咁米去返果個醫生度叫佢改返岩, 如果佢唔肯, 米俾多一次普通科既錢, 睇多次醫生, 羅過張岩既醫生紙

唔係好緊要, 最緊要係11-13weeks做oscar, 自己唔好計錯就得

...

係呀!最後一次係3月,但係果時我話俾佢聽,應該係4月16左右來,但冇來,會唔會佢誤會了,或寫錯了,遲了照係咪唔好架,咁如果想book私家,點book, around 幾錢呀?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 vanessa009 於 10-5-19 12:37 發表

係呀!最後一次係3月,但係果時我話俾佢聽,應該係4月16左右來,但冇來,會唔會佢誤會了,或寫錯了,遲了照係咪唔好架,咁如果想book私家,點book, around 幾錢呀? ...

如果你最後經期係3月中,你既預產期應該係10年12月,除非你m期係唔準,就最好去照ultra-sound,婦產科醫生大約500-800一次
你可以去返你之前既普通科醫生度,叫佢再寫過張預產期紙比你,因為,照oscar有限定周數的,如果太大,照都無用

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 yourmotherboard 於 10-5-18
如果我想做完oscar之後都想做埋抽羊水? 大約幾 week做好 ? ...

其實,如果你做oscar之後,佢話你唔係高危,應該唔使再抽羊水,因為,抽羊水有機會會引致流產,所以先至有oscar既發明

首頁
45678...23

尾頁

跳至