跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

其實實情我唔係好知 , 不過 , 薑係 "區" 寒 ,

我o地成日都有胃氣 , 先會成日會有想作悶作嘔 ,

頭暈 , 我記得有人提過因為有 "頭風" ,

都係易暈o的 , 所以 , 我就好想試用薑囉 ,

得唔得我諗都係見人見至啦 !!

原帖由 hitomiykk 於 10-7-6 15:59 發表

無食過呀.....其實薑係咪真係得既呢?

複式洋房

暫時我同薑的感情係負數... 檸檬和蓄茄係我的好朋友...

大宅

我則要遠離話梅,上次貪得意食左粒,竟然即嘔 ! (我一路都無嘔 )

不過仍然未搞得掂d胃氣,成日嘔氣 !

男爵府

wow 已經傾左 6 頁啦, 真快手!
我 EDD 係 14/2, 今日 8W1D
今個 WEEK 同老公放假, 同大 B 周圍玩
沉日去左 OCEAN PARK
呢3日會係 DISNEY

SO FAR 我都冇乜唔舒服
係星期日勁胃痛
日日同大 B 玩, 有時都唔記得自己有左

我星期五再去睇 C+
上次以為係 7-8W 去睇, 點知得 6W, 不過好彩有心跳
希望星期五見細 B 佢會生生猛猛大隻左啦!

GATHERING - 好呀! 不如過左 3 個月, 8-9 月出黎食個 TEA 呀! :)

大宅

gathering 預埋我呀,不過我而右加only 7 weeks,又未見到 bb !

等無禁熱先出黎啦 !

原帖由 MoJoJoJo 於 10-7-6 17:26 發表
wow 已經傾左 6 頁啦, 真快手!
我 EDD 係 14/2, 今日 8W1D
今個 WEEK 同老公放假, 同大 B 周圍玩
沉日去左 OCEAN PARK
呢3日會係 DISNEY

SO FAR 我都冇乜唔舒服
係星期日勁胃痛
日日同大 B 玩, 有時都唔記得自己 ...

男爵府

記住預埋我, 可以交流吓, 我第1胎咩都唔識!!

原帖由 misswen 於 10-7-6 17:40 發表
gathering 預埋我呀,不過我而右加only 7 weeks,又未見到 bb !

等無禁熱先出黎啦 !

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 mic.mic 於 10-7-6 16:08 發表
其實實情我唔係好知 , 不過 , 薑係 "區" 寒 ,

我o地成日都有胃氣 , 先會成日會有想作悶作嘔 ,

頭暈 , 我記得有人提過因為有 "頭風" ,

都係易暈o的 , 所以 , 我就好想試用薑囉 ,

得唔得我諗都係見人見至啦 !! ...

我有食,我口淡淡,同事遞到都食

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 KuromiFans 於 10-7-6 18:22 發表
記住預埋我, 可以交流吓, 我第1胎咩都唔識!!

黎得呢度傾計就自己友啦,....點都預埋你既~

男爵府

原帖由 misswen 於 10-7-6 17:40 發表

等無禁熱先出黎啦 !

gathering真係要等無咁熱先...依家我地咁樣...分分鐘暈係街度......

男爵府

原帖由 babycherry22 於 10-7-6 20:42 發表

我有食,我口淡淡,同事遞到都食

唉...我公司成個櫃桶都係99買比我既口立濕..但係我真係無咩胃口..試過食左一粒華梅肉諗住可以頂一頂,唔好咁易嘔啦....點知仲嘔得勁.....嘔既時候仲好辛苦..因為有d 酸酸地..

複式洋房

真係好快去到第6頁
我黎報到先 , 03/02/2011, 已踏入10W5D

複式洋房

你o地有冇肚 all o架 , 唔知點解我食咩都肚 all ,

如果有飲奶就緊加犀利 , 成日都想去 "唔 ..唔"

仲有成日都頸渴 , 你o地飲咩o野多o架 ??

我都係咁, 好似餓鬼上身, 成日都好口渴, 每日飲好多水, 有時會飲熱檸水, 反而要隔2日先有"55", 搞都個肚好賬

大宅

GOOD MORNING AR!!! 咁早起身係因為我一陣去健康院啦! 今日六點會再去照, 睇吓見到阿B冇.... 希望見到啦! 如果唔係, 我又要同大家請BYE BYE 架啦!!
11/4 兩個月大了!! 要減肥呀! 6.47kg
11/3 第一次去打針, 心痛死媽媽了! 4.77KG
14/2 很冷的情人節, BB 出院啦! 3.4 KG
11/2 寶貝仔出世啦! 3.45KG

大宅

你真係好早喎....冇事架...放鬆d啦..等你消息...

原帖由 miyokiwai 於 10-7-7 07:33 發表
GOOD MORNING AR!!! 咁早起身係因為我一陣去健康院啦! 今日六點會再去照, 睇吓見到阿B冇.... 希望見到啦! 如果唔係, 我又要同大家請BYE BYE 架啦!!

複式洋房

各位準媽咪早晨呀~
我琴日睇完e生喇,見到小豆釘有1.5cm多d大同心跳,暫時可以鬆一口氣先,不過e生話我成日暈最好唔好自己一個人去街.....唉....希望快d無事啦~
你地各準媽咪都要努力呀~

複式洋房

原帖由 miyokiwai 於 10-7-7 07:33 發表

一定無事,等你好消息

大宅

畀面勳章

好消息喔 ~ 咁大家都可以鬆口氣先 ~

我尋日去o左 orgainic time 到買薑糖

佢果到有兩款揀o架 , 一款似係薑粒 , 不過有沙糖響面

另一款有o的似中國大陸果種 , 係蜜芽糖味薑糖 ,

我兩款都有食過, 我鐘意蜜芽糖果款多o的 ~

雖然唔係好大粒 , 不過都幾 "com" 食 ,

我買o左包細o既 , HKD28 , 都幾經濟 ,

之後落到街 , 咁o岩對面就係 "冠華" , 我都行埋去 ,

佢果到有好多唔同o既 o 薑揀, 我就揀o左最普通果款

佢最少買 11 蚊 , 我就買o左啦 , 唔知係唔係自己錯角

我尋日到今日都好似冇咁暈 , 不過天氣熱 , 都係悶熱囉
原帖由 winniewong8286 於 10-7-7 10:02 發表
各位準媽咪早晨呀~
我琴日睇完e生喇,見到小豆釘有1.5cm多d大同心跳,暫時可以鬆一口氣先,不過e生話我成日暈最好唔好自己一個人去街.....唉....希望快d無事啦~
你地各準媽咪都要努力呀~ ...

男爵府

各位, 我一陣12:00就去照阿B喇, 尋晚真係好緊張, 瞓瞓吓突然間好肚痛, 近肚臍位扯住, 痛到標晒汗, 嗰刻好驚阿B唔等我! 痛左5分鐘到又唔痛, 但個心好驚一直都瞓唔著, 到天光瞓著無耐, 竟然發夢沖沖吓涼見紅, 嚇到我即刻醒咗!! 唉....真係好大壓力!!
各位準媽媽, 希望得到你哋嘅祝福, 一陣可以見到阿B閃閃心跳啦!!

男爵府

GOOD MORNING AR!!! 等你好消息呀......~

複式洋房

原帖由 hitomiykk 於 10-7-6 15:17 發表
同埋呢..我朋友教我去生果檔買d"南華梨"食下wor..佢話食左都無咁易嘔...
前排我都買左一磅(8蚊,around有12-13粒)..洗完放入雪櫃, 得閒拎黎食下..幾好味...又醒胃~ ...

咩叫南華梨呀???

首頁

尾頁

跳至