親子旅遊

跳至

首頁
45678...39

尾頁

大宅

原來咁近, 真好了! 謝謝.

原帖由 Jennie 於 11-3-1 11:44 發表

行去得呀啦, 都係10MINS 左右.

你望O下地圖:

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

大宅

你上年訂幾?? 住那間酒店? 在那裡訂?行程可否分享吓.

原帖由 Jennie 於 11-3-1 11:42 發表

當然係HYATT 啦, D 房O岩O岩裝修完.

訂AA TICKET>>我今個SUMMER 去, 係上年8月PROMO 訂呀!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

原來好多朋友都plan咗暑假去沙巴, 好熱鬧呀!!

我暫定第1晚Imperial Int'l, 2-3晚 Shangri-La RRR, 4-5晚 The Magellan Sutera...

不過未諗到去邊度反!!!

複式洋房

我都好想六月尾去沙巴, 我想問下四歲的小朋友可以浮潛嗎?有冇咁細件救生衣同面具? 如果比較浮羅交宜, 請問浮潛時邊度多魚d?

子爵府

回覆 102# fionwong2707 的文章

齋訂了機票咋,住仲未plan好。

Buklaylay>>你係咪七月去?暫時你plan嘅同我嘅都相近!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

畀面勳章

昨晚剛剛訂了機票, 13/3 去沙巴. 訂aa 真是麻煩, 甚麼都要加$, 由行李, 座位, 飛機餐, insurance, 甚至credit card付款都要手續費. 最後大約1900 一個人(座位, 飛機餐, insurance都不要).

我由2月中開始留意aa的價錢, 去程由5xx-7xx, 回程由688 - 10xx. 最後我是去, 回都是$722. 發覺早d是平d的.

同時malaysia airline現在有平機票2200包稅, 這個會比aa好. 因為機票只是貴少少, 但不用煩, 而且6點到沙巴, 還可以去唱錢和食多餐海鮮.

子爵府

係啦, 訂aa 時d flight 都無咁晏, 昨天click 返睇, 突然改晒時間igiveup:
:

去程: depart from Hong Kong (HKG) at 1950 (7:50 PM) and arrive in Kota Kinabalu INTL Airport (BKI) at 2245 (10:45 PM)

回程: depart from Kota Kinabalu INTL Airport (BKI) at 1620 (4:20 PM) and arrive in Hong Kong (HKG) at 1915 (7:15 PM)
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 dpeddiec 於 11-3-2 09:23 發表
昨晚剛剛訂了機票, 13/3 去沙巴. 訂aa 真是麻煩, 甚麼都要加$, 由行李, 座位, 飛機餐, insurance, 甚至credit card付款都要手續費. 最後大約1900 一個人(座位, 飛機餐, insurance都不要).

我由2月中開始留意aa ...

差$300點解唔book馬航?

複式洋房

$0 Cool!!!!

ahmama,
how much you bought the air tickets this time? $0 again?

原帖由 星仔 於 11-3-1 00:24 發表
記得之前同你傾過, 你係$0 去KL, 羨慕c呀
你今次幾錢張呀?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 LKK71 於 11-3-2 10:44 發表
$0 Cool!!!!

ahmama,
how much you bought the air tickets this time? $0 again?

今次無offer $0, aa 愈來愈唔抵啦, 計埋晒雜項要1300一位, 最貴今次, 見係cny peak season 我先買咋.

大宅

我啱啱上年3月去完沙巴,都係坐AA,
而浮羅交宜就4-5年前去,當時未有小朋友,
兩者比較,個人各得沙巴好玩D,
因為起碼有野食,而浮羅交宜就悶少少,
出島玩,就實多魚,
沙巴我住咗一晚GAYANA,都好多魚餵架.
我個仔得2yrs,都有救生衣啱佢著架,放心,
如果不過個d面具就大d,你可以自己買個小朋友的比佢,
都唔會好貴.

原帖由 foxwoo 於 11-3-1 17:15 發表
我都好想六月尾去沙巴, 我想問下四歲的小朋友可以浮潛嗎?有冇咁細件救生衣同面具? 如果比較浮羅交宜, 請問浮潛時邊度多魚d?

大宅

imperial int'l ~ ok架,地點方便就腳,夜機去到,附近都有野食.
the magellan sutera ~ 仲good, 小朋友係入面玩,
好開心,又方便出市區,good.

點解唔住GAYANA,我住咗一晚,好GOOD架.

原帖由 buklaylay 於 11-3-1 15:10 發表
原來好多朋友都plan咗暑假去沙巴, 好熱鬧呀!!

我暫定第1晚Imperial Int'l, 2-3晚 Shangri-La RRR, 4-5晚 The Magellan Sutera...

不過未諗到去邊度反!!!

子爵府

我都好想住gayana, 實在太貴啦, ocean view $4,xxx....但係咪好多野玩?

公爵府

原帖由 Jennie 於 11-3-1 17:23 發表
齋訂了機票咋,住仲未plan好。

Buklaylay>>你係咪七月去?暫時你plan嘅同我嘅都相近!

Jennie,

我8月中先去呀... 不過我記得你7月中出發!!

完X話5晚住3間酒店會好辛苦, 所以我可能改為第1,2晚住Imperial Int'l, 跟住3晚住Shangri-La RRR, 但怕Shangri-La RRR會遠, 去食飯唔方便同無咁多選擇!! 我知佳揚同沙律都比較近Shangri-La RRR同Nexus...

你呢? 酒店會訂邊間??

公爵府

原帖由 ssiu777 於 11-3-2 11:39 發表
imperial int'l ~ ok架,地點方便就腳,夜機去到,附近都有野食.
the magellan sutera ~ 仲good, 小朋友係入面玩,
好開心,又方便出市區,good.

點解唔住GAYANA,我住咗一晚,好GOOD架.

...

ssiu777,

Gayana遠離塵囂, 真係好正...

但我近來睇到有個post話Gayana果邊好烏糟, 海面有好多垃圾...

公爵府

原帖由 dpeddiec 於 11-3-2 09:23 發表

我由2月中開始留意aa ...

以aa黎講真係貴...

子爵府

原帖由 buklaylay 於 11-3-2 12:18 發表

Jennie,

我8月中先去呀... 不過我記得你7月中出發!!

完X話5晚住3間酒店會好辛苦, 所以我可能改為第1,2晚住Imperial Int'l, 跟住3晚住Shangri-La RRR, 但怕Shangri-La RRR會遠, 去食飯唔方便同無咁多選擇!! 我知 ...

rasa ria 我見萬x 做緊住2晚送dinner buffet 喎! 上年我朋友都係.

我會12/7 出發

12/7 住imperial/ 13-14/7住rasa ria 15-18/7 住hyatt. 15-18/7 因為同幾家人一齊去玩, 所以就住hyatt 方便d.

大宅

好多垃圾就唔覺,個人覺得住一晚都OK,
多就真係唔好,會比較悶,一晚啱啱好..
原帖由 buklaylay 於 11-3-2 12:23 發表

ssiu777,

Gayana遠離塵囂, 真係好正...

但我近來睇到有個post話Gayana果邊好烏糟, 海面有好多垃圾...

首頁
45678...39

尾頁

跳至